zaterdag 16 maart 2013

Verzorgingsproducten

Vroegah.... Toen wij nog helemaal niet met besparen bezig waren, kochten we wekelijks toch wel een of andere drogist leeg.... Want shampoo, douchegel, tandpasta vloog erdoorheen. En ik "moest" regelmatig een nieuw doosje oogschaduw of andere make up.

Inmiddels heb ik heel wat bijgeleerd! Namelijk;

* ik kwam erachter dat de haarmousse van €1,- (c merk) eigenlijk net zo goed werkte als die van €5,- (a merk)
* toen ik alle extra haar crèmes achterwege liet, zat mijn haar eigenlijk precies hetzelfde
* douchegels en shampoos van eigen merk werken eigenlijk net zo goed
* zelfs met een stuk zeep (ja ja, zo'n heel ding) werd ik prima schoon en je doet er veel langer mee
* tubes tandpasta kun je openknippen als hij leeg lijkt, daar kon ik dan nog minstens 2 dagen mee poetsen
* ook met de helft tandpasta, shampoo etc. wordt alles schoon
* ook de nacht en dagcreme van het c merk, €2,- werkt net zo goed als een a merk met weet ik veel welke vitamines en bestrijders tegen 7 tekenen van het ouder worden.. (verschillende prijzen)

Het plankje in de badkamer is dus flink leger geworden in de tijd. Af en toe probeerde ik iets waar ik minder tevreden over was, maar inmiddels heb ik eigenlijk allemaal producten waar ik blij mee ben, en wat scheelt het enorm veel geld!

Ik heb wel geluk dat mijn zus al haar gekregen douchecreme/ scrub etc die ze krijgt met haar verjaardag/ een sinterklaasspel of zomaar ergens als extra proefje (omdat ze iets anders koopt) bewaard. Ze weet inmiddels dat ik bijna alles wel gebruik en dus komt er meestal eens per jaar een flinke tas vol met verzorgingsproducten deze kant op.

Ook hou ik nog steeds van make up of een lekkere parfum, maar die vraag ik tegenwoordig vaak voor mijn verjaardag, ideaal!

Hebben jullie veel verzorgingsproducten??

11 opmerkingen:

 1. Niet meer :)
  'k Heb eindelijk het kastje in de douche behoorlijk leeg en wil dat graag zo houwen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook hier wordt het steeds minder.. heerlijk, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier al jaren alleen wat basis-dingen.En af en toe als cadeautje een douche-gelletje met een heerlijke kokos-geur,of een ander lekkerheidje.Maar vooral gewoon uierzalf en een créme die wel 4 jaar mee gaat voor 't hele gezin van een goedkoop merk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier is het ook steeds minder, al was het al niet veel. Met tandpasta doen we best een tijd, dagcreme kan ik beter tegen het ene (normaal wat duurdere) huismerk dan het andere, maar die koop ik altijd in de aanbieding waardoor die goedkoper is xD en douchegel heb ik nog genoeg staan na een paar verjaardagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt eigenlijk ook gelijk, maar de A merken zien er zo veel aantrekkelijker uit en ze beloven ook zulke mooie dingen. Haha, helaas zie ik er na gebruik ook nooit zo uit als de verpakking mij deed geloven. Bij 'Kassa' was laatst ook een een uitzending over dure anti-rimpel cremes. Deze zorgen ervoor dat je rimpels erger worden zodat je steeds meer van die creme gaat gebruiken om het weer te bestrijden. Resulaat, lege portemonnee en kop vol lijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik gebruik ook de goedkopere huismerken en vraag ook altijd gratis samples aan ,zo heb ik bijvoorbeeld voor een hele tijd gratis tandpasta liggen en is net mijn laatste proefmonstertje gezichts creme op dus voor het eerst sinds ruim een half jaar moest ik weer zelf wat kopen en dat is dan ook gewoon een goedkoper merk, jaren geleden toen ik nog wel eens bij een schoonheidspecialiste kwam zei zij altijd het gaat er niet zozeer om wat je er op smeert ,maar meer dat je er wat op smeert en daardoor je huid verzorgt en goed masseert wat de doorbloeding stimuleert.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij de Ac**ion hebben ze heel vaak merkartikelen voor 1-2 euro, meestal met ruschie tekst of zo maar we weten toch wel hoe we het moeten gebruiken toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik in mijn kast kijk, lijk ik de drogist wel. De beste raad is voorraad. Toch maar eens gaan opmaken.
  Ik heb niet een speciaal merk dat ik gebruik, ik koop producten in de aanbieding, met die aangelegde voorraad kan ik een tijd vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik vrijwel uitsluitend eco/bio cosmetica sinds ik erachter kwam hoeveel chemische troep en plasticbolletjes(!) er in de meeste cosmetica zit(ten)...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En probeer vervolgens eens de helft van die helft..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dan geniet je er ook extra van, denk ik!
  Ik heb wel mijn lievelingsmerken, maar die koop ik alleen als ze heel goedkoop zijn (badolie voor 2 euro in plaats van 5,48, bijvoorbeeld). Daarom heb ik van dat soort dingen nu wel een hele voorraad, maar dat betekent dat ik er nu ook niets meer aan uit hoef te geven de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen