zondag 10 maart 2013

Mijn wasmiddelvoorraad

Op verschillende blogs lees ik over het zelf maken van wasmiddel en dan denk ik; dat wil ik ook!!

Maar.... Ik doe ook vaak mee met de GTA's (geld terug acties) en laten die nou toevallig vaak voor wasmiddelen gelden. Tel daarbij op dat ik gemiddeld 3 wasjes in de week doe en dat betekend dat ik inmiddels een enorme voorraad wasmiddel heb opgebouwd.

Op zich vind ik dat niet erg, het blijft wel staan, maar ik heb laatst maar een aantal flessen aan mijn moeder gegeven, want het huis raakt maar voller en voller!

Als mijn voorraad eindelijk op is, ga ik echt eindelijk eens zelf wasmiddel maken ;-)

Wat doen jullie met (te) grote voorraden?

7 opmerkingen:

 1. Ik maak ze nu allemaal op (bij mij is het vooral shampoo en conditioner). Daarna koop ik pas weer nieuw. Het geld dat ik daarmee uitspaar, dat sparen we :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is enorme voorraad ?

  En die GTA daar moet je toch wel wat betalen toch ?
  heb je niet nodig koop je tijdje niks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik doe met te grote voorraden? Teveel opmaken... Ik heb voor ruim 1,5 jaar gratis wasmiddel staan, ook via de gta-tjes (en nee, daar hoef je niets voor te betalen, ja eerst de aankoop, maar daarna krijg je het volledige bedrag teruggestort) dus een scheutje meer of minder doet me niks. Daar ga ik wel meer op letten, een beetje maat houden.
  Ik zal niet snel mijn eigen wasmiddel maken, zolang ik het gratis krijg ga ik niet in de weer met zeep raspen en met noten wassen. Zo makkelijk ben ik dan ook wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn 2 flessen in de maand geef mij eens die tip waar moet ik zoeken want ik leg nooit een gratis voorraad aan van 1,5 jaar.

   Verwijderen
 4. Gta's is vaak voor vloeibare wasmiddelen en juist met vloeibaar wasmiddel moet je zuinig doseren want door de schuimvorming gebruiken veel wasmachines meer water en spoelgangen, jammer voor je portemonee en het milieu toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet toch ook weer meer gta's in de gaten houden. Hier heb ik vooral douchespul liggen - ik krijg elk jaar met mijn verjaardag weer een nieuwe voorraad, denk aan broertjes die 2,5-literflessen bij de A.ction inslaan en zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Opmaken! Daar zijn we nu ook mee bezig! Het gaat hier dan vooral om shampoo enzo.. alhoewel.. ik kocht vandaag 10 pakken wasmiddel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen