dinsdag 19 maart 2013

Even snel bespaard....

Ik hou enorm van fietsen en sinds kleine man goed kan zitten, hebben we het fietsstoeltje geïnstalleerd. Toch bevalt het me niet zo goed, ik kan moeilijk opstappen en dus ook moeilijk afstappen, waardoor het allemaal niet echt veilig aanvoelt.

Op internet las ik iets over een fietskar, een soort caravan achter de fiets zeg maar ;-) en dat leek me wel wat! Helaas zijn dit soort fietskarren best wel duur, de Hema schijnt een goede een hebben, maar die is ook €179,- dat is niet niks!

Ik had al bedacht om even te wachten op een mooie aanbieding, maar vriend was een stuk slimmer, hij stelde voor om even op marktplaats te kijken (waarom had ik daar eigenlijk niet aan gedacht?!)

Zo gezegd, zo gedaan. We vonden een mooie fietskar voor slechts €25,- helaas was het wel een stukje rijden, maar het was toevallig dicht bij mijn schoonouders, dus toen we vorige week bij hen gingen eten konden we daarna de fietskar ophalen.

Gisteren hebben we hem uitgetest en hij bevalt erg goed! Ik kan nu lekker boodschappen doen, picknicken ofzoiets dergelijks, noem het maar op! :-)

En nog flink bespaard ook. :-)

10 opmerkingen:

 1. Zo'n fietskar wil ik ook! Zoontje heeft denk ik nog wel een paar weekjes nodig voor hij echt goed kan zitten, maar hoop dat ik toch nog voor de zomer met hem rond kan fietsen. Je hebt ook wel babyschalen voor in de fietskar, maar dat is dan weer een extra aanschaf. Heb je een 1 of 2-persoonskar? En welk merk als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verheug me ook al op de zomer (of in ieder geval de lente) dan gebruik ik hem waarschijnlijk nog meer.

   Er kunnen bij ons 2 kindjes in (we hebben er 1, dus afgelopen week ging de tas met biebboeken ernaast) het merk weet ik eigenlijk niet uit mijn hoofd, dat hou je even van me tegoed... Ik kom er binnenkort op terug.

   Verwijderen
 2. Lekker! Ik fietste tot zoontje 2,5 was met hem in het voorstoeltje, maar daarna kochten we via MP een bijna nieuwe kidcar pro, een tweekindertjesfietskar voor 100 euro. Zijn normaal 600 ofzo. Ideaal! Of ik gooi alle boodschappen erin, of de lege flessen... Als het beter weer wordt gaan we inderdaad weer lekker picnicken tussen de middag. Broodjes en kinderen erin, oudste ophalen bij school, mooi plekje zoeken....

  Alleen oppassen met scherpe bochtjes. Heb mijn zoontje al een keer gelanceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, oeps!
   Ik vind de bochtjes nu ook al erg spannend... Of een hoge hobbel ;-)
   Nou ja, oefening baart kunst, dus het komt vast goed!

   Verwijderen
 3. Super, dat voelt altijd goed als je door een beetje moeite zo veel kunt besparen! Job well done :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat is echt een grote besparing. Ik zou je er bijna mee feliciteren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je zo goed geslaagd bent. Dat tikt aan zo'n besparing. Veel plezier er mee. Zoiets had ik vroeger ook wel handig gevonden. Maar toen bestonden ze nog niet.
  Groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt ook heel veel verschil in kwaliteit die bouwmarkt dingen wil je niet achter je fiets hebben en roesten waar je bij staat.Ruimte is vaak ook erg matig, vandaar wij een bakfiets hebben genomen alles kan erin 7 kinderen erin wat een pret :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat lijkt me inderdaad ook ideaal, maar ik vind zo'n bakfiets wel duur hoor!
   En momenteel heb ik nog maar 1 kleine man te vervoeren, dus voor nu is het even genoeg ruimte :-)

   Verwijderen
 7. Dat is inderdaad nog eens vlug verdiend. Geniet van de mooie dagen die vast komen. (hoop ik want nu sneeuwt het hier weer volop)

  BeantwoordenVerwijderen