vrijdag 8 maart 2013

De primark

De primark dus, een kledingwinkel waar ik nog nooit van had gehoord, maar een aantal maanden terug is er hier in de stad een filiaal geopend.

Volgens iedereen moest ik er zeker een keer heen! Zoveel leuke dingen en het kost niks! (nou ja, bijna niks) Maar aangezien mensen zelfs in de rij moesten staan om naar binnen te mogen, besloot ik om toch nog een paar maanden te wachten.

Vorige week ging ik dus eens kijken, het was loeidruk, maar ik liet me natuurlijk niet kennen ;-)

Hoewel we hadden afgesproken om alleen even te kijken, kwamen we toch buiten met een tas vol (we hadden vooral veel voor kleine man gekocht, en waren zo'n €30,- kwijt)

De winkel is groots opgezet en je kunt er heel veel kopen voor weinig geld. De baby shirtjes waren bijv. €2,- per stuk en t-shirts voor vriend waren €3,- per stuk. Dat is nog eens leuk winkelen!

Ik twijfel wel over hoe "vriendelijk" deze kleding dan gemaakt is, want voor deze prijs kan het bijna niet leuk zijn voor diegene die de kleding maken, toch lees ik op de website van Primark over een aantal programma's waar ze aan meedoen.

Al met al vind ik het best een leuke winkel. Wij kopen echt niet iedere maand kleding, dus ik zal er niet continu binnenlopen, maar... Als ik eens iets nodig heb, vind ik het denk ik toch de moeite waard om eens te kijken, dat kan ten opzichte van andere winkels dan best nog wel wat euro 's schelen.

Kennen jullie de Primark? En kom je er weleens? Wat is dan bijvoorbeeld je beste aankoop geweest? Ik ben benieuwd of hier ook primark fans aanwezig zijn ;-)

21 opmerkingen:

 1. Ik ben geen fan van de primark. Ik vnd het er altijd veel te druk. Toch heb ik er wel eens wat gekocht, namelijk strapless shirtjes… Dat was nodig, vanwege mijn strapless trouwjurk ;) ik mocht toen alleen strapless dragen, om te voorkomen dat ik witte bandjes op mijn schouders zou hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind zulke winkels vreselijk , meestal heel druk en te veel van hetzelfde ,als ik kleine kinderen had zou ik ze misschien wel waarderen ,maar nu nee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na 1 keer geweest te zijn (was een moetje vanwege mijn dochter)zet ik er geen stap meer. En over wat op de website staat over die programma's, daar geloof ik dus niets van. Gevalletje slager beveelt altijd het ook nog door hem zelf gekeurde vlees aan.
  Er bestaat veel gefundeerde kritiek op het zogenaamde FairTrade imago wat Primark zichzelf op de borst probeert te spelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga al enkele jaren naar het filial in Rotterdam voor kleding voor onze dochter. Tegenwoordig ga ik naar een ander filiaal daar is het wat minder druk of althans het is nog steeds druk maar beter te doen dan in Rotterdam.

  Voor mezelf slaag ik daar niet. Helaas val ik niet in de standaard maatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kinderarbeid en milieuvervuiling: nee dank je

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja ik ben wel fan van de primark veel voor weinig gisteren nog in rotterdam geweest rond 10 uur heerlijk rustig voor de hele familie wat 5 personen en alles voor 47 euro dat vind ik acceptabel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toen ik in Rotterdam moest zijn voor een cursus dacht ik: dit is mijn kans, nu wil ik die primark ook zien! Ik woon in het noorden van het land en hier is er (nog) geen 1. Nou....ben hooguit 10 minuten binnengeweest, ik vond het er veels te druk, het aanbod vond ik niet echt iets voor mij. Snap dat er mensen zijn die hier "veel voor weinig" scoren, maar helaas ik niet.... Maargoed, ik heb de winkel nu gezien na alle verhalen gehoord te hebben en kan "erover meepraten" maar nee, niet mijn winkel.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is helemaal mijn winkel. Ik koop er al jaren, maar niet in Rotterdam waar ik heel dichtbij woon. Wij gaan het liefst bij Primark of Penny's zoals het heet in Ierland shoppen. Heerlijk rustig. Ik let dan vooral op de uitverkoopjes zoals bv. 3 theedoeken voor 50 cent. Voor dochter kocht ik er jarenlang een kindergarderobe voor winter/zomer met jas, 3 broeken, 3 truitjes en een joggingpak voor 60 euro. Voor zoons kocht ik er bio-katoen jeans en overhemden en t-shirts. Eigenlijk kopen we er van alles. Ik ben zelf gek op de ochtendjassen van heerlijke fleece. De sokken van Primark zijn erg slijtvast. Ik doe er jaren mee. Ja, helemaal fan dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn dochters zitten nu net in de kleine damesmaatjes, en die vinden het een geweldige winkel. Maar het is afzien wat drukte en wachten voor de paskamers betreft. Ik ga op een doordeweekse ochtend, lekker vroeg, en ik laat ze gewoon achter een rek passen, zo goed en zo kwaad als het gaat. Mijn dochter en ik hebben vorig seizoen hetzelfde bloesje gekocht, toch voelde ik me er mee lopen, dus dat was voor mij helaas een miskoop. Maar voor die € 11,- kun je niet tobben. De meiden vinden ook vooral de accessoires, (tassen, sieraden e.d.) helemaal geweldig. Ik sla ook altijd wat setjes sieraden in, om kado te geven bijv. Voor mijn zoon heb ik er een trui gekocht en ik moet zeggen die blijft erg netjes in de was, dus wat mij betreft ga ik dit voorjaar weer es een keertje de gok wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat mij hier verbaast is dat niemand zich aangesproken voelt door de reactie van Riet. Zij denkt wat ik ook meteen dacht (ben nog nooit bij P. geweest).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tecla, ik had ook in die trend gereageerd, zij het zonder naam (3e reactie).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zie bijv: http://plazilla.com/primark-kinderarbeid-en-uitverkoop

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Helaas zijn deze winkels alleen in het westen. Zonde van mijn geld om daar met de bus en trein naartoe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Grooooot fan. Ik heb een potje waar ik steeds wat geld in doe voor een dagje Primark. Als ik rond de 200 euro heb ga ik met een vriendin in alle vroegte op pad om zo andere bezoekers voor te zijn. Heerlijk, alles hangt nog keurig aan de hangertjes en geen wachtrij bij de paskamers of bij de kassa. Op woensdag komt de nieuwe levering binnen dus bij voorkeur gaan we op donderdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben het laatste half jaar door omstandigheden ruim 60kg afgevallen, en dat blijft ook nog wel even zo, ik heb dan ook een hoop bij Primark gekocht, vooral blousjes. Het is namelijk zonde om veel geld uit te geven als je elke 5 weken andere kleding moet kopen. En alles is daardoor ook al behoorlijk vaak gewassen en ziet er nog erg goed uit! Ik ben er dus tevreden mee!
  Door de drukte moet je even heen bijten, of inderdaad erg vroeg er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen