woensdag 6 maart 2013

De auto, het vervolg

Eerder blogde ik al over onze auto, die tijdens het rijden af en toe gewoon plotseling uitviel. Niet een hele veilige situatie vonden wij, maar helaas was de dealer het daar niet helemaal mee eens.

Ik begon dus te klagen, want ik vond het belachelijk. Een auto moet toch gewoon veilig kunnen rijden?!

Na heel veel mails en telefoontjes met het hoofdkantoor werden we uiteindelijk doorgestuurd naar een andere garage, en vriend is daar vorige week geweest.

Hij werd ten eerste erg netjes ontvangen (goh, wat vriendelijk!) en deze monteur wist gelijk wat hij moest doen. Hij vertelde dat er een software update nodig was, omdat het probleem met de uitgevallen auto vaker was voorgekomen met de oude software. Hij heeft de update gedaan en vriend ging weer, zonder hiervoor te hoeven betalen, terug naar huis. Sindsdien is het niet meer voorgekomen (al moet ik eerlijk zeggen, dat het vooral voorkwam als het heel koud was, dus we weten pas echt zeker of het geholpen heeft als het weer erg koud wordt, waarschijnlijk volgende winter)

Wel typisch dat de garage hier in de buurt begon over bougies vervangen en nog wat andere onderdelen vervangen voor de zekerheid, terwijl deze monteur kennelijk wel meteen wist waar het aan lag.

Ik hoop dat het nooit meer voorkomt, want ik vond het af en toe doodeng! Gelukkig lijkt het probleem nu goed opgelost, hierbij een warme douche voor de andere garage ;-)

4 opmerkingen:

 1. Goed dat je vol gehouden hebt, en fijn dat het nu in orde is. Ik heb eerder een dergelijk verhaal van softwareupdate gehoord

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, en die worden door de importeur vergoed, daarom hoefde je niet te betalen. Schrijf je nu ook een briefje naar het hoofdkantoor dat jullie door de nieuwe garage zo goed zijn geholpen? Goed voor zijn beoordeling

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hebben we inderdaad gedaan!
   Sowieso had ik niet verwacht dat we moesten betalen, na al die klachten ;-) maar zo heeft het hun ook niks gekost... Haha, goed om te weten.

   Verwijderen
 3. Ik vind het ook nooit fijn als verschillende experts verschillende dingen zeggen. Want welke moet je dan geloven?!

  BeantwoordenVerwijderen