donderdag 28 maart 2013

5 bespaartips

Af en toe is het wel handig om wat standaard bespaartips te herhalen, of om anderen op goede ideeën te brengen!

Voor de doorgewinterde consuminderaar / bespaarder zijn het vast hele bekende tips, maar toch lijkt het me leuk om af en toe eens wat tips te delen....

1.) elke maand besparen!
Besparen op je vaste lasten is voor ons goed te doen en levert vaak redelijk wat op, omdat je maandelijks minder geld besteed. Toch hebben wij ook geen zin om alle verzekeringen, gas en elektra contract en televisie en telefonie contracten te bekijken en alles te vergelijken. Sinds een jaar concentreren we ons elke maand op 1 ding (zoals deze maand bijv. de autoverzekering) zo kunnen we (als we overstappen) ook altijd goed bijhouden of dat allemaal goed gaat en zo kost het ons elke keer maar weinig tijd.
Kijk ook eens naar extra's die aangeboden worden, of kortingen die aangeboden wordt aan nieuwe klanten, als je vaak als vaste klant even belt, kun je ook korting krijgen, het is het proberen waard!

2.) gas eerder uitzetten.
Als ik aan het koken ben, zet ik het gas van de pasta, aardappels of rijst wat eerder uit. Als je het even laat staan wordt het perfect gaar en je bespaard op je gasrekening, onze oven zetten we trouwens ook vaak iets eerder uit en voorverwarmen doen we alleen bij het bakken van bijv. gebak, verder is dat echt niet nodig!

3.) doe dingen zelf (of met familie)
Als je een grote klus hebt zoals verfen, verhuizen, de tuin etc. Dan kun je dat vaak zelf doen, en.. Als je dat niet kunt, vraag dan even rond bij vrienden of familie, vaak zijn er wel wat mensen die een weekend willen komen helpen.

4.) de helft
Om makkelijk te besparen kun je van alles de helft gebruiken. Denk aan shampoo, tandpasta, douchegel, billendoekjes voor je baby en scheerschuim. (en als je nog wat kilo's kwijt wilt, dan kun je dit ook toepassen op je ontbijt, lunch, paaseitjes etc.)
Kijk gewoon war comfortabel is qua verzorgingsproducten en zo bespaar je een hele hoop.

5.) fietsen en/of wandelen
Pak gewoon eens wat minder de auto, maar ga wandelen of op de fiets. Ik geef toe dat het met dit weer niet echt een feestje is, en ik ga echt niet tot het uiterste, maar... Ik heb afgelopen week al €10 aan benzine bespaard door niet met de auto te gaan. Tel daarbij de afschrijving van je auto bij op en dan kun je flink besparen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten