maandag 18 februari 2013

plakjes kaas vs een blok kaas

Vrijdagavond was ik samen met kleine man thuis en besloot ik om een lekker uiensoepje te maken met daarbij een stokbroodje met kaas, tot dusver was er niks aan de hand....

totdat ik besloot de "korst" van de kaas er niet af te snijden zoals gewoonlijk, maar er af te schaven met de kaasschaaf. De eerste kant ging prima, maar bij de tweede kant schoot ik uit, en flink ook! Een stuk huid van de palm van mijn hand was verdwenen, gelukkig zag ik verder niks tot 2 seconden later... het bloed stroomde uit mijn hand en het prikte als een gek (auw AUW!!!!)

toevallig werd ik op hetzelfde moment gebeld door vriend die ik meteen vertelde dat het niet zo goed uitkwam nu. Ik was een beetje in paniek en gelukkig kon hij me iets kalmeren. Uiteindelijk drukte ik het goed dicht en werd het bloeden iets minder. Ik plakte de laatste pleister erop (ook al zo'n toeval) en kon even bekomen van de schrik.

Inmiddels is het een paar dagen later en is de wond eindelijk dicht. Ik vind het af en toe flink kloppen, maar ik ben dan ook een beetje een drama queen ;-)

Nou weet ik heel goed dat een blok of een stuk kaas best wat goedkoper is dan losse plakjes, maar kaas schaven laat ik nu even aan vriend over, alhoewel hij natuurlijk ook vaak aan het werk is (vandaag heb ik daarom lekker hagelslag op brood gegeten) Dus totdat ik het weer aandurf, koop ik lekker plakjes kaas
:-)

Hebben jullie weleens een "ongelukje" met de kaasschaaf gehad?!

17 opmerkingen:

  1. Gelukkig nog nooit. Ik vind plakjes kaas altijd
    veel te dik.
    Helene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb heeeeel veel ongelukjes met de kaasschaaf en ook met de dunschiller en allerlei mesjes en messen... Mocht er ooit een cursus komen ' omgaan met de kaasschaaf', zullen wij dan samen gaan? Sterkte met je hand!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. IK heb dat jaren geleden ook gehad en sindsdien snijdt manlief de kaas, want we eten te veel kaas om er plakjes voor te kopen. En als hij er niet aan toe komt hebben we genoeg ander keus om op brood te doen.

    groetjes,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zooooo herkenbaar!
    Hier is de duim voornamelijk het slachtoffer.
    Lastig is ook dat ik in de zorg werk en dus dagelijks grote hoeveelheden desinfectans op mijn handen krijg :S
    Dus duurt vaak iets langer voor het wondje ook daadwerkelijk dicht is. En ik wordt dan bovendien herhaaldelijk herinnerd aan mijn onhandigheid met de kaasschaaf.
    Het heeft mij echter nog nooit er toe aangezet om over te stappen op plakken kaas.
    Maar mocht er inderdaad een cursus bestaan, dan hou ik me aanbevolen!

    Sterkte met het overwinnen van je kaasschaafangst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja hoor, hier kun je regelmatig plakjes duim eten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja hoor, duimen, vingers en ook handpalmen zijn dankbare objecten voor de kaasschaaf ;)
    sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Houd er rekening mee dat de eerste 5mm van de kaas tot verpakkingsmateriaal wordt gerekend. De plasticcoating die niet eetbaar is mag tot die afstand de kaas binnen dringen. Dus zeker een mes nemen om de korst er af te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Herkenbaar verhaal. Ook hier is de duim al een paar keer geraakt. En erg pijnlijk, ben zelf een keer flauwgevallen....... Ook zoonlief heeft ervaring met de kaasschaaf. Hij was 15 jaar en schaafde ook langs zijn duim. Gelukkig is hij sindsdien definitief gestopt met duimen........
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Balen zeg! Manlief waarschuwd me erg vaak als ik weer met de kaasschaaf bezig ben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh ik snij me ook regelmatig met de kaasschaaf, dunschiller, schilmes, broodmes en ik loop overal tegenaan. Volgens manlief moet ik me een keer laten nakijken. Volgens mij ben ik gewoon heel erg onhandig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Topjes afschaven..., het was nog niet genezen of de volgende was weer aan de beurt. Daarom op een gegeven moment de kaasschaaf weggefli* en een nieuwe gekocht. Toen was het probleem opgelost, eindelijk. Nu heb ik last van het schilmesje. Op een of andere manier moeten die ook steeds bloed zien...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Niet alleen de kaasschaaf maar wat te denken van de rasp?? Hier wordt nogal eens een topje meegeraspt.
    Groetjes Melike

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zo herkenbaar. Kaasschaaf, rasp, dunschillers, schilmesjes allemaal hebben ze wel stukjes van mij gegeten. Alleen met mijn koksmessen, je weet wel die grote, heb ik wonder boven wonder nooit ruzie. Die misschien maar gebruiken als kaasschaaf??

    Thara

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Op het moment dat ik met een kaasschaaf en een blok kaas in mijn handen aan tafel zit, zegt mijn dochter van 10 jaar. Het wordt steeds kleiner en het is rood,...rara wat is het..... mama met de kaasschaaf. Ja dus,..ik heb ook wel eens een stuk duim eraf geschaafd en dat zijn inderdaad hele vervelende wonden.

    groetjes Marie-Louise

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Helaas al jaaaaaren terug (en het litteken is nog steeds zichtbaar.....)

    BeantwoordenVerwijderen