woensdag 20 februari 2013

Ontharen

Eventuele heren let op! Dit wordt een onmiskenbaar blogje voor de dames. ;-)

Tegenwoordig wordt er door de dames heel erg veel onthaard, en daar doe ik zelf natuurlijk lekker aan mee. Ik vind het hygiënischer en het oog wilt natuurlijk ook wat.

Een aantal jaar geleden hoorde ik over ontharen met behulp van IPL, een laser, waardoor de haargroei per haargroeicyclus meer verdwijnt, uiteindelijk zou je nooit meer hoeven scheren/ harsen etc.
Nou dat klonk natuurlijk als muziek in mijn oren, ik liep dus een betrouwbare schoonheidssalon in en liet me voorlichten over deze nieuwe methode. Daarna was al snel de eerste afspraak gemaakt.

Het enige nadeel was dat de huid die behandeld werd niet in de zon mocht komen en aangezien een behandeling een aantal maanden na elkaar gedaan moest worden, begon ik netjes in de winter.

Ik hou niet van half werk, dus ik liet mijn benen, oksels en bikinilijn behandelen. De behandeling viel me erg mee, het deed geen pijn en het was allemaal redelijk snel gebeurd. Dus maand na maand kwam ik terug om elke keer ruim €300,- te betalen.... totdat mijn zomervakantie eraan kwam.

De salon lichtte mij voor dat ik nu toch wel bijna klaar zou zijn en ik stopte met de behandelingen, zodat ik gewoon in de zon kon.

Het is al heel wat jaartjes geleden, maar toch ben ik nog steeds niet tevreden over het resultaat. De haargroei is zeker een stuk minder geworden, maar ik denk dat ik ook nog wel een aantal behandelingen nodig had... aangezien ik toch nog af en toe met een scheermes loop te klooien ;-)

Al met al vond ik het een dure les en hoewel ik wel tevreden ben met de behandelingsmethode, vind ik het jammer dat ik toch nog steeds moet scheren.

inmiddels is de IPL methode verder ontwikkeld en zie ik steeds vaker de IPL apparaten voor thuisgebruik, hiermee kun je thuis de behandeling bij jezelf uitvoeren. Ideaal lijkt me dat!

En hoewel ik jaren terug met gemak elke maand ruim €300,- afrekende... twijfel ik nu over de prijs van zo'n apparaat (ongeveer €200,-)

Ik zie nog steeds voor me hoe fijn het zou zijn om (bijna) nooit meer te hoeven scheren. Toch denk ik er nog even over na, ik vind €200,- toch wel veel geld.

Wat zou jij doen?!

8 opmerkingen:

 1. Mijn schoonheidsspecialist zegt dat het nooit 100% weg gaat de haargroei.
  Het wordt wel minder net als bij jou t geval is.
  Ik heb het wel overwogen maar uiteindelijk toch niet gedaan om die reden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een bedragen!! Nee, dan maar blijven scheren, denk ik:)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik zeker wist dat het werkte, dan zou ik zo iets doen, maar de ellende is dat je dat dus pas ontdekt als je er veel geld aan uitgeeft. Dus voor nu nog maar even niet, misschien als ik het boompje gevonden heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het is een hoop geld ,maar ja al die mesjes , scheergels e.d. kosten ook geld en dan nog het ongemak, maar ik heb het ook niet zomaar even liggen, maar misschien eens rondvragen bij familie en vrienden en misschien kun we dan het samen kopen en onderling gebruiken, stel je hebt 8 mensen die ook wel belangstelling hebben dan kost het maar 25 euro per persoon. ik ga toch maar eens een balletje opgooien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! Ik had dit ook al bedacht. Er is in ieder geval al 1 iemand (familielid) die ook geïnteresseerd is. Dan kost het mij al de helft minder, maar we zoeken nog even verder ;-)

   Verwijderen
 5. Ik ben zo blij dat ik twee jaar geleden mijn gezicht met de IPL-methode heb laten ontharen.
  Ik zat iedere dag te klooien met een pincet, mijn huid ging er kapot van.
  Zo heel af en toe neem ik, als ik bij de schoonheidspecialiste ben, een "flitsbeurt". Om de boel een beetje te onderhouden.
  Ik had het jaren eerder moeten doen!
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een tijd terug kon ik dat eerste apparaat van P.hilips testen. Na het testen kon je besluiten om hem te houden [kopen] of terug sturen. Ik geloof dat ie dan 250,- euro kostte, in ieder geval een stuk minder dan 'gewoon' in de winkel. Hoewel ik hem een tijdje had getest twijfelde ik nog wel, omdat het effect uiteraard pas na maanden echt te zien zou zijn. Uiteindelijk heb ik hem wel gekocht, samen met mijn zusje. Omdat mijn zus kort daarna zwanger raakte heb ik hem langere tijd in bezit gehad en ben toen definitief mijn beharing op mijn benen kwijt geraakt. Helaas is de bikini-lijn nog niet perfect en mijn oksels vertonen ook weer flink wat ongewenste haargroei. Maar goed, nu ligt het apparaat ook alweer bijna een jaar bij mijn zusje. Binnenkort maar eens afspreken dat ik er weer mee aan de slag ga...
  Maar goed, ik ben dus wel tevreden en ben echt blij dat ik al jaren geen scheermes meer op mijn benen heb hoeven zetten!
  Succes met je beslissing.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. If you are going for best contents like I do,
  just pay a visit this website all the time as
  it presents feature contents, thanks

  my webpage; www.bankingportal24.de

  BeantwoordenVerwijderen