zaterdag 16 februari 2013

Meer inkomen / meer uitgeven?

Sinds November zijn onze inkomsten gestegen. Mijn inkomen is gestegen en het inkomen van vriend ook. Aangezien we 2 jaar flink moesten bezuinigen, hebben we de teugels een beetje laten vieren, want dat hadden we toch even nodig vonden wijzelf!

Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder en zouden we een beetje een middenweg moeten vinden, we vinden besparen en bezuinigen inmiddels niet erg meer en het is ook geen verplichting meer, maar af en toe iets meer uitgeven dan nodig, is ook wel erg fijn.

Toch gaat dit nog steeds niet zo goed. Naast ons weekendje weg, waarbij we ook flink hebben uitgegeven, geven we eigenlijk nog steeds best flink uit. Daar baal ik eerlijk gezegd een beetje van, want we wilden juist meer sparen (en met de toekomstige bruiloft, is dat ook wel nodig!!)

Er gebeurd ook enorm veel in ons leven. Het huwelijksaanzoek, gehoord dat we tante en oom worden, nog een andere zwangerschap in de familie waar we minder blij mee zijn en ons best veel zorgen over maken, ons hoofd staat er dus gewoon even niet naar, maar dat is natuurlijk ook geen goede reden om pruldingetjes te gaan kopen.

Bijdeze beloof ik dus dat ik weer vaker ga bloggen (dan ben ik ook meer gemotiveerd) en die onnuttige uitgaven moeten weer even stoppen, gewoon niet uitgeven dus ;-)

Dus ik ga ervoor! :-)

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat je meer inkomen hebt. Je baalt ervan dat je nu teveel uitgeeft. Pas op de plaats maken dus.
  Misschien is het een idee om het meer ontvangen bedrag in 2 te delen? Dan spaar je in ieder geval al meer dan voorheen en je hebt het qua budget ruimer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klopt inderdaad, we moeten gewoon weer even pas op de plaats maken, het bedrag in 2 delen vind ik ook een goede, bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. Mag ik vragen wat je precies hebt gedaan om meer inkomen te verwerven? Meer gaan werken? Of heb je het extra inkomen vergaard door spullen te gaan verkopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben inderdaad meer gaan werken, je kunt natuurlijk altijd spullen gaan verkopen, maar die inkomsten houden dan toch een keer op.

   Verwijderen