zaterdag 12 januari 2013

Tweedehands

Afgelopen week bedacht ik mij dat we eigenlijk steeds meer tweedehands spullen in huis hebben.
Vroeger moest ik er niets van hebben (want tweedehands = bah!) maar gelukkig denk ik nu niet meer zo simpel ;-)

Misschien leuk om even een lijstje te plaatsen;
- bijzettafel op mijn werkkamer
- ledikantje van kleine man (en matras, wel van familie geweest, anders had ik alsnog een nieuw matrasje gekocht ;-))
- commode van kleine man (heb ik zelf ook nog op gelegen)
- badmat in de badkamer
- wat speelgoed voor kleine man
- heel veel kleertjes voor kleine man
- veel kleding voor mijzelf
- box voor kleine man
- tijdschriften die hier her en der verspreid liggen

En dat was het wel zo'n beetje. Zoals je leest; valt het nog wel mee, maar inmiddels kijken we toch (vaak) eerst even bij de kringloop. Op de weg naar mijn schoonouders is een leuke en grote kringloopwinkel. We vinden er altijd wel iets (ook gelijk die leuke valkuil) maar vaak denk ik ook nog even na, al heb ik enorm spijt van die hele rij pinkeltje boeken die ik laatst heb laten staan. (allemaal harde kaften voor €0,50 per stuk!!!) nou ja, volgende keer kijk ik weer verder.

Ik hoor van alle kanten dat kringloopwinkels een stuk duurder lijken te worden, maar dat is mij hier gelukkig nog niet zo opgevallen.

Naast het feit dat ik het leuk vind om tweedehands een koopje te scoren en mijn eigen rommel tweedehands spullen te verkopen via bijv. Marktplaats, is het ook nog eens erg goed voor het milieu, we kunnen natuurlijk niet eeuwig alles maar weg blijven gooien met z'n allen!

Wat koop jij allemaal tweedehands?! Staat je huis al vol? ;-)

8 opmerkingen:

  1. We kopen wel vaker wat tweedehands, maar vol staat het nog lang niet. We hebben onlangs en tweedehands kledingkast gekocht, twee nachtkastjes en dat was het geloof ik wel weer. We proberen nu eerst andere mensen tweedehands dingen aan te smeren ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik koop van alles bij de kringloop.kleding of leuke decodingetjes voor in huis.
    Maar ook keukenspullen of tupperware bakjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb vanalles tweedehands in mn huis staan! Ik vind het erg leuk namelijk...Komt ie: mn tv kast en eettafel geruild met een collega. Salontafel, mp. Buffetkast, mp zelf mooi geverfd. Een leuk hangkastje voor in de keuken, kringloop. Buikkastje, erfenis omaatje. Eethoekstoelen, mp. Ontzettend veel glaswerk, kringloop. Mooie vaas, van vriend geweest. Sidetable, van vriend geweest. Kleding van mezelf en kids. Fiets voor mn zoon, mp. Denk dat het dit zo ongeveer wel is haha. Ik ben nog op zoek naar een leuke meidenkast voor in mn keuken...Uiteraard tweedehands zodat we hem zelf leuk kunnen "oppimpen". Ohja..boeken koop ik ook veel via mp...scheelt algauw de helft met in de winkel! Ik hou dr van om de kringloopwinkels af te struinen, vanmiddag nog weer met mn kids geweest. Dochter heeft 2 kledingstukken voor haar pop gekocht, erg netjes zag het er nog uit en ik nog een boekje gescoord voor 0,25 cent.....

    Groetjes Boukje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik denk dat er in ons huis ca. 50% 2e hands is. En er komt steeds meer 2e hands en minder nieuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. bij ons in huis zijn de meubels bijna allemaal tweedehands.
    het bed van ons hebben we nu zins 3 jaar nieuw.
    mijn jongste zoon heeft zijn bed meegenomen toen hij ging
    samenwonen en slaapt er nog steeds in.
    wel heeft hij er een nieuwe matras ingekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier is bijna alles tweedehands, zo'n beetje.Gekocht of gekregen.Wel vaak opgeknapt of laten opknappen.Een oude eettafel is door een milieuvriendelijke timmerman helemaal in oude glorie hersteld bijv.Onze tweede tafel in de keuken heb ik door hem ook laten maken,maar met oud hout.Verder veel mp;hondenmand,kastjes,studieboeken,fietsen.Veel tweedehands kleding.Ik voel me er prima bij!Bed is nieuw en alle verbouwingen zorgen ook voor toch nog een grote voetafdruk,zeg maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik maak maar geen lijstje met kringloop aankopen,want dat word wel een erg lange lijst, meubels ,accessoires, serviesgoed, pannen en natuurlijk kleding koop ik er , wel een lijstje van mijn vondsten in 2012 bij het grof vuil, 3 houten tuinstoelen, een grote plastic metsel speciebak, een vogelhuisje. een grenen nachtkastje,3 grote plantenbakken, rotan tafeltje , 2 houten krukjes en een houten frame waar ik een kamerscherm van ga maken, 4 houten planken.had nog een langere lijst kunnen zijn ,maar dan had ik ook overdag dingen mee moeten nemen en dat durf ik nog niet zo goed.vroeger durfde ik bij de kringloop niet zo goed stoffen dingen zoals banken te kopen,maar nu heb ik een stoomreiniger en vind ik dat ook geen probleem meer. 2e hands kopen is goed voor je portemonnee en bovendien ook veel beter voor het milieu en wat ik ook leuk vind is dat ik door oude spulletjes te kopen of mee te nemen bij het grof vuil en ze een 2e leven te geven ook een heel persoonlijke inrichting heb een niet zon standaard ingericht huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wij hebben ook bijna alleen maar tweedehands spullen. Op een gegeven moment vind je nieuw ook alles veels te duur!

    BeantwoordenVerwijderen