dinsdag 8 januari 2013

Boodschappen!!

Vandaag was het weer tijd voor de wekelijkse boodschappen. Elk weekend bekijk ik de folders en op dinsdag ga ik naar onze vaste supermarkt. In de loop van de week ga ik vaak nog naar een andere supermarkt (voor de goede aanbiedingen)

En ik dacht... misschien is het wel leuk om te laten zien hoeveel boodschappen ik kocht vandaag, dus vandaar hier de foto!


Nu kun je niet alles zien, maar het zijn 2 tassen vol, 2 zakken aardappels (aanbieding) en een pak toiletpapier. Totale kosten; € 27,75! en dat valt weer mee.. ;-) 

Ik had verse pasta gehaald (aanbieding voor mijn ouders) en een gta van Yakult, deze kosten heb ik er al afgehaald. 

Ik haal altijd boodschappen voor een hele week, toch zijn er een aantal dingen waar rekening mee gehouden wordt;

Vriend luncht 5 dagen in de week op zijn werk, hij haalt daar bij de supermarkt zelf brood en beleg. (Dit is ongeveer €5,- per week)

Vriend werkt 1 avond in de week en neemt dan een restje mee uit de vriezer (geen extra kosten) 

We eten 1 avond in de week bij mijn ouders of schoonouders daar hebben we dus geen avondmaaltijd voor nodig. Toch nodigen we hen ook regelmatig uit bij ons, dus dan zijn er weer wel wat kosten.

De avond dat vriend naar zijn werk is, eet ik ook vaak iets uit de vriezer.

We eten 1 avond in de week soep (zelfgemaakt) met een stokbroodje (kleine kosten!)

Deze week halen mijn ouders bij hun supermarkt nog wat leuke aanbiedingen, deze kosten zijn €4,30
En ik haal misschien nog wat fruit, dat weet ik nog niet zeker. 

Wij komen gemiddeld per week (inclusief luiers en melkpoeder voor kleine man) op €50,- We eten prima, snoepen ook weleens en drinken ook weleens een wijntje.

Wat is jullie boodschappenbudget?! Ik ben benieuwd of wij het in consuminderland ook een beetje goed doen! 
10 opmerkingen:

 1. Netjes hoor. Ik geef de afgelopen maanden een stuk meer uit, omdat ik thuis ben. Nog twee weken en dan ga ik weer werken. Ik eet dan weer op werk en eet daar ook mijn portie fruit. Kosten voor brood en fruit worden dan een stuk lager. Voeding van onze dochter kost 15 euro per pot en momenteel gaat er 1,5 pot per week doorheen. Wel eten we twee keer on de week bij mijn ouders mee dus dat schilt weer een hoop kosten.

  Over twee weken hoop ik weer op 60 euro per week te zitten. Dit is wel exclucief luiers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt mij prima jullie boodschappenbudget. Ik probeer ook met 50 euro per week uit te komen voor 2 volwassenen maar dat lukt niet eens altijd. Wij eten wel iedere avond thuis en 1x per week komen prins en prinses ook eten. Verder nemen wij lunch voor op het werk ook gewoon van huis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. knap hoor! ik vind dat jullie het prima doen. wij besteden (2 personen, 1 baby) ongeveer 60 euro per week, exclusief luiers en babyvoeding! beebie krijgt omneo comfort (prijzig) en luiers van kruidvat en pampers.. die kopen we eens in de zoveel tijd in de aanbieding. mijn vriend is nogal een hongerig type, jammergenoeg vind hij soep en brood niet echt een maaltijd, dus dat eet ik als ik alleen ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad duurdere babyvoeding, maar ja, daar is niks aan te doen, toch?! Wij gebruiken hier bijna altijd kruidvat luiers, ik wacht met smart op een nieuwe aanbieding! ;-)

   Verwijderen
 4. Doen jullie goed met dit budget. Ik heb voor mezelf en mijn 2 kinderen 70 euro per week "vrijgemaakt". Dit is incl. mijn nicotineverslaving. We eten elke dag gezond, vaak verse groenten, vlees en aardappelen. Ook wel eens pasta of een lekkere ovenschotel. De ene week hou ik iets over en de andere week kom ik er overheen, maar over het algemeen red ik me prima met dit budget!

  Groetjes Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap hoor! Ik geef aanzienlijk meer uit. Gemiddeld 50,- per week voor 1 persoon. Ik ben wel een grote eter....(was moet ik zeggen, ik ben nu aan de lijn) en ik koop ook nog wel eens wat luxe (olijven pijnboompitjes varkenshaas, rookvlees etc). En ik koop vooral heeeel veel vers fruit.
  Op mijn blog houd ik mijn boodschappen bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben een weekbudget van 70 euro. Waarbij in de maand dat er 4 vrijdagen zitten er van de 70 euro die extra zijn vlees of andere dingen wordt ingekocht.
  Dus 350 per maand bij 2 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 13 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oeps, bij ons (2 volwassenen en 3 kinderen) zitten we inclusief flesvoeding, luiers en drogist spullen op 450 Euro per maand...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zitten met 8 personen op €70,- in de week incl luiers geen vetpot en soms heel moeilijk. Ook moet ik er voor naar 3 soms 4 winkels.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pff.. ik snap niet hoe je het doet hoor voor 30 EUR boodschappen doen. Ik wil heel graag besparen op de boodschappen, maar ik heb serieus geen idee hoe/wat. Wij geven voor z'n 3 gemiddeld 100 EUR per week uit. Dit is dan wel incl. luiers etc.
  Het rare is dat we niet echt luxe/gekke producten kopen en ook altijd letten op de aanbiedingen. We hebben wel altijd producten die aantikken, zoals luiers (huismerk, goedkoopste wat er is) en bijvoorbeeld een blok kaas. Maar dan denk ik weer.. die producten moet jij ook hebben?

  Haha, je begrijpt het.. geen idee hoe je het doet, maar ik vind het heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen