vrijdag 4 januari 2013

Januari 2013

Allemaal de beste wensen! 2013 is alweer een aantal dagen in volle gang.
Ik heb helaas een beginnende ontsteking aan mijn schouder, dus ik probeer mijn rust goed te pakken en daarbij komt het bloggen eventjes op een minder belangrijke plek. Ik beloof, zodra het weer goed gaat, weer regelmatig terug te zijn!

De feestdagen zijn weer voorbij, en al zijn de komende 2 maanden voor ons nog erg druk, ik wil toch weer mijn maandelijkse doelen gaan oppakken. Het helpt mij om dingen af te ronden en ze niet uit te stellen! Even kijken hoever ik ga komen!

1.) nogmaals contact opnemen met de autodealer. Ik blogde al eerder, dat er weeeer iets aan de hand is met onze auto, en de garage niet thuisgeeft. Ik wil graag contact opnemen met het hoofdkantoor en ik hoop dat zij ons wel graag als klant behouden.

2.) Beslissen over de tuin. Onze achtertuin moet echt opgeknapt worden, Elk voorjaar komt het terug, maar we stellen het al 2 jaar uit. Nu onze kleine man waarschijnlijk komende zomer lekker buiten kan spelen, wil ik dat het gedaan wordt. We twijfelen nog wat we precies willen en of we het laten doen (duurder, maar misschien wel netter en sneller) of dat we het zelf kunnen. Het wordt dus tijd om offertes aan te vragen en knopen door te hakken.

3.) Spaardoel behalen. We moesten voor ons spaardoel nog €1250,- bij elkaar sparen, door een schenking van mijn ouders en de bijschrijving van de rente, moeten we nu nog €210,- sparen. Door de kinderbijslag en extra werk, moet dit gaan lukken! Dan kunnen we vanaf volgende maand gaan sparen voor de eerste extra aflossing voor de hypotheek! Yesss!

4.) Niet meer tanken. Ik gebruik mijn auto voor mijn werk (om af en toe naar klanten te gaan) en verder voor plezierritjes (om ze maar even zo te noemen) Ik kan veel meer op de fiets doen, vandaag heb ik voor het eerst gefietst met kleine man en hij vond het leuk! Ik ga dus proberen om de hele maand niet meer te tanken, de tank zit nog redelijk vol, maar ik heb ook wel wat afspraken staan, dus het wordt een uitdaging.

5.) Gezonde maaltijden maken. Ik doe niet aan goede voornemens en mijn zwangerschapskilo's zijn er al allemaal af, maar na al die feestdagen enzo heb ik behoefte aan gezond; groenten, fruit en lekkere maaltijden.

6.) Opruimen. De huiskamer raakt weer helemaal vol met stapeltjes post, tijdschriften van de supermarkt en andere overbodige spullen. Ik wil elke dag even door de huiskamer heen gaan, zodat deze ook echt netjes wordt en blijft!

7.) Zakelijk meer uren maken. Voor mijn eigen bedrijf wordt het tijd om weer eens folders rond te brengen en ik heb een nieuw idee waarmee ik echt aan de slag wil, deze maand dus maar eens beginnen!

8.) Voorraden aanvullen. Behalve de vriezer is de voorraadkast redelijk leeg. Dit betekend dat ik even goed wil opletten voor aanbiedingen voor luiers, billendoekjes etc. de hamsterweken etc. vind ik nooit heel interresant ivm alle A-merken, maar heel af en toe zit er wel iets bij. Even de folders doorspitten dus.

9.) Marktplaats verkopen weer oppakken. Eind 2012 was ik weer enthousiast begonnen met verkopen, om na een week ( en een aantal verkopen verder) weer alles maar te laten. Tijd om weer verder te verkopen, de kinderbijslag is ook gestort ;-)

10.) 2 boeken lezen. Ik ben afgelopen week weer eens naar de bieb geweest en heb een aantal leuke boeken geleend. Nu nog mijn rust pakken om eens lekker te gaan lezen.

10 mooie doelen, we gaan er weer mee aan de slag!

3 opmerkingen:

  1. wat een goede doelen, ben benieuwd hoe het je vergaat! :) weet niet of je snachts ook pampers gebruikt, maar bij makro zijn deze best aardig in de aanbieding!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk voelt je schouder weer beter! Op zich hoeft een tuin toch niet veel te kosten? Anders leg je er gewoon gras in, en klaar. Dat is heerlijk speelterrein voor jullie zoontje.

    BeantwoordenVerwijderen