vrijdag 28 december 2012

Even bijkomen!

Na drukke feestdagen (lees; bij allemaal familie op bezoek) hebben we even de rust genomen om bij te komen. Vriend is vandaag weer werken en ik heb gisteren eventjes gewerkt, verder even helemaal niks! heerlijk!

Onze kleine man heeft inmiddels ontdekt dat hij zich overal aan kan optrekken! Erg leuk, maar ook gevaarlijk door de valpartijen die soms volgen, dit betekend dat ik de hele dag achter hem aanloop.... Ook is de fase aangebroken dat hij niet in zijn eigen bed wilt slapen... soms valt hij wel in slaap, maar begint heel zielig te huilen als ik of vriend de kamer uitloop, wij houden niet van laten huilen, dus onze kleine man beland nu eigenlijk elke nacht bij ons in bed (ook wel heel leuk zo'n klein handje die s'nachts naar jouw hand zoekt!)

Het nadeel van dit alles is dat hij overdag ook het liefst in ons bed slaapt, maar dan moeten we erbij blijven, want uit ons bed kan hij natuurlijk vallen. Ik vind het allemaal geen probleem, het is vast een fase ;-) Maar ik heb op deze dagen ook gewoon geen tijd voor mijzelf.... ach dat komt wel weer!!

Met de feestdagen zijn wij (en onze kleine man) enorm verwend! We hebben van mijn ouders een erg groot geldbedrag gehad... mijn ouders hebben mijn broer geholpen met een gedeelte van zijn hypotheek en dit bedrag ook voor mij (ons) en mijn zus gespaard om het gelijk te houden. Het zijn geen duizenden euro's hoor! Maar ons spaardoel wat €1250,- euro was, is nu bijna gehaald. Dus we waren enorm verrast en dankbaar, ik vind het een enorm bedrag!

Het bedrag laten we overigens niet op de spaarrekening staan. We hebben besloten om er ook iets leuks/nuttigs mee te doen. (bijv. de achtertuin eens op te knappen) maar we hebben nog niet officieel besloten wat we ermee gaan doen. Er zal vast wel een gedeelte op de spaarrekening blijven staan en dit betekend dat we waarschijnlijk de eerste aflossing voor de aflossingsvrije hypotheek snel kunnen gaan doen. Spannend!

Onze kleine man heeft kleding en veel!! speelgoed gehad. Ons huis raakt vol! Ik vind het wel heel erg lief natuurlijk, maar hij heeft al zoveel! (en is eind feb. ook nog eens jarig!) ik ga even bedenken of we dan geen nuttige dingen kunnen vragen (zoals bijv. kleding) nog een breinbrekertje....

Hoe waren jullie feestdagen?!

4 opmerkingen:

 1. Oma tip van "verwende" kleinkindjes:
  Vraag kadobonnen voor zijn verjaardag van bv Hema, Kruidvat, Bol.com, Speelgoedwinkel, H&M, enz. Dan kun je later in het jaar kleertjes, speelgoed of gewoon toiletspulletjes voor hem kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip! Die hebben we in de kraamtijd inderdaad ook veel gehad, heel handig! Ik had er nog niet eens aan gedacht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jong geleerd, oud gedaan.. Dit is inderdaad een fase, en heel gezellig, maar bedenk wel dat jij je kind moet leren om alleen te gaan slapen. Wanneer je dit nu niet doet, moet je dit over 6 jaar nog doen en ben je inmiddels zelf erg moe door alle slaapgebrek.
  Laten huilen is echt niet nodig: naar het eigen bed brengen, boekje lezen, liedje zingen, lievelingsknuffel erbij en dan vertel je het kind dat het gaat slapen en dat mama/papa in de buurt is. En dan weg! Wanneer je zoontje gaat huilen, 1 minuutje laten huilen, even opnemen en troosten, kusje en opnieuw zeggen:jij gaat slapen en mama is in de buurt. Bij nachtelijk huilen hetzelfde: opnemen, troosten en weer naar bed.
  Scheelt op de lange termijn veel nachtrust en overdag heb je even tijd voor jezelf! Bespaarmaatje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. grappig hoor, volgens mij zijn onze zoontjes precies even oud! wij vragen voor zijn verjaardag in februari ook kleding, rompertjes in grotere maten, boekjes en vooral veel HEMA cadeaukaarten, die zijn echt ideaal! :D

  BeantwoordenVerwijderen