dinsdag 11 december 2012

Doggy bag?!

We hebben een druk weekend achter de rug! Een aantal verjaardagen en onze kleine man ging weer eens uit logeren waardoor vriend en ik besloten om gezellig uit eten te gaan.

Nou gaan we niet meer zo vaak als vroeger uit eten, dus verheug ik me op voorhand al op deze "luxe"

We kozen deze keer voor de Griek, lekker eten en het is uiteindelijk niet zo duur!

Wat een beetje het nadeel is, is dat de porties bij de Griek nogal groot zijn, en aangezien ik niet zo'n grote vrouw ben, past dat vaak niet allemaal met als gevolg dat er een flinke hoeveelheid blijft staan en uiteindelijk dus weggegooid wordt.

De laatste keer aten we bij de pizzeria en toen ik een flink stuk pizza niet meer opat, werd er gevraagd of we het misschien mee wilden nemen, uhm... Nou ja, waarom eigenlijk niet?!

En dus trokken we de stoute schoenen aan en namen we een hele doos vol met gyros mee naar huis, we hebben er op een later moment nog heerlijk van gesmuld.

Wat mij opviel was dat ze het eigenlijk niet eens zo raar vonden, terwijl ik het eerlijk gezegd toch een beetje een rare vraag vind. Waarom kan ik niet zo goed uitleggen, maar ik heb het idee dat het hier nog niet echt normaal is om dit te vragen en daarbij voel ik me soms wat ongemakkelijk.

Vroeger zou ik dit nooit gevraagd hebben (dat vraag je toch niet?!) maar tegenwoordig zit ik iets anders in elkaar... Ik betaal voor de portie, daarnaast vind ik het niet nodig dat er dieren geslacht worden en vervolgens in de prullenbak belanden. Verder is het goed voor het milieu en de portemonnee (omdat we er later nog een keer van konden eten)

Al met al leer ik dus steeds meer om deze vraag normaal te vinden. Gelukkig maar!

Vraag jij weleens een "doggy bag"?? En wat zijn jouw ervaringen hiermee?

8 opmerkingen:

 1. Ik begrijp dat je even een drempel over moet maar er is niks geks aan eigenlijk. Je hebt er inderdaad voor betaald en zij zullen het weggooien wat erg zonde is. Ik zou er gewoon om vragen, ze kunnen eigenlijk geen nee zeggen. Je kunt het altijd nog op een praatje gooien dat je het zonde vind van het dier wat ervoor gestorven is (is hartstikke waar maar komt wel binnen bij iedereen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja hoor ik doe dat ook, maar jaren geleden deed ik dat al. jammer van het eten toch.. gezina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een teken dat het eten geesmaakt heeft lijkt mij. Ik heb het nog nooit gedaan, maar je brengt mij wel op een idee voor die enkele keer dat we nog uit eten gaan.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen ik nog geen maagverkleining had ging het geheid op ;), maar nu ik alleen nog kleien porties kan eten blijft er veel over. Toch wil ik graag uit eten blijven gaan en niet overgeleverd zijn aan kindermenuutjes (daar wordt overigens best moeilijk over gedaan, het is blijkbaar not done om als volwassenen een kindermenu te nemen). Dus wat er overblijft vraag ik mee. Zo eet ik de volgende dag weer net zo lekker! Gewoon doen hoor, pokerface opzetten en meenemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op vakantie in Oostenrijk was dat altijd heel normaal, als we daar klaar waren werden er, in welk restaurant dan ook, zakjes tevoorschijn gehaald voor wat in ieder geval m'n broertjes niet op kregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf heb ik weleens in een Chinees restaurant meegemaakt dat zij zelf aanbieden om het overgebleven eten in te pakken en mee te geven! Echt een fijne service! Ik durfde het toen net aan te nemen, daarna ging ik ook meteen door naar de film. Een meneer alleen liet de rest van zijn maaltijd wel gewoon inpakken, groot gelijk! De volgende keer sla ik zo'n aanbod niet meer af! Er zelf om vragen vind ik nu nog moeilijk. Laatst was er bij een Spaans restaurant nog bijna de helftvan een pan paella over. Echt zonde.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik snap die drempel wel een beetje.
  Daarom heb ik het nog nooit gevraagd.
  Het zou eigenlijk zo moeten zijn dat de restaurants daar zelf om vragen.
  Het scheelt hun afval en ik weet zeker dat veel mensen dan wel ja zeggen als het hun gevraagd wordt in plaats van andersom.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb dat nog nooit gedaan/gedurfd, maar ik vind het absoluut een briljant idee.

  BeantwoordenVerwijderen