zaterdag 8 december 2012

De vriezer!

Het moest al een hele tijd gebeuren, maar aangezien het gisteravond al zou gaan vriezen, ging ik gisteravond de vriezer ontdooien.

Al het spul in koeltassen de tuin in en de stekker eruit, maar... Elke keer verkijk ik me weer op de hoeveelheid werk. (dat kan ook heel goed komen dat we hem niet zo vaak ontdooien, zodat als we het een keer doen er een enorme ijslaag in zit!)

Ook deze keer was de ijslaag heel dik, de lades van de vriezer waren er al een tijdje uit, omdat ze niet meer pastten *oeps*

En zo werd het later en later... Vriend kwam thuis van zijn werk (hij moest s'avonds werken) en toen was het ineens 23u. Hmm... Ik wilde eigenlijk wel eens naar bed.

Vriend zei dat het buiten goed koud was, dus we besloten om de stekker eruit te laten en de spullen in de tuin te laten staan. Vanmorgen kon ik de vriezer schoonmaken en alles er netjes weer indoen.

En wat ben ik blij dat het nu gebeurd is! Al heb ik me wel voorgenomen om het ijs niet meer zo dik aan te laten groeien,als je het bijhoudt is het een klein klusje, volgens mij!

Het is nu dus weer netjes, maar de vriezer schijnt ook minder energie te verbruiken als hij ijsvrij is, dus dat is weer mooi meegenomen!

Wanneer heb jij voor het laatst de vriezer ontdooit??

13 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ik vanavond mijn vrieslades buiten ga zetten. Er zit aardig wat ijs in. En zo kan ik meteen even kijken wat ik nog allemaal heb in de vriezer en dit opmaken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je last hebt van huisstofmijt is vorst Het moment om je kussens en matrassen naar buiten te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren heb ik het ook gedaan (en het viel mij ook vies tegen hoelang het duurde) maar de komende tijd hoeft het dan weer niet, maar de volgende keer moet wel eerder dan nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zet altijd pannen heet water in de vriezer met de deur dicht... zó gepiept!Regelmatig verversen,het hete water en hups; met een uur werk is alles gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het vandeweek gedaan en duidelijk dat dit te lang geleden was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, zit nu net moed te verzamelen! :) en de keer daarvoor? jaren geleden..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben 2 vriezers, de ene staat niet altijd aan en daar is het ontdooien een klein klusjes. De ander staat altijd aan en ontdooien we te weinig, 1x per jaar ofzo. Daar is het inderdaad altijd een hele klus. Pannetjewarm water helpt inderdaad om het proces te versnellen en soms gebruik ik de fohn ook even voor de laatste restjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zodra er een laagje ijs op komt doe ik hem ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi,hi....ben er juist mee bezig...kom even mijn handen
  verwarmen aan de computer ;)
  Pfff...ik heb het gevoel dat het nog niet heel lang
  geleden gedaan is maar ik denk dat hij hier niet heel
  goed dichtgedaan is door één van de kids want deze ijslaag
  was echt enorm ...niet normaal! ik kreeg de schuiven bijna
  niet meer open of dicht...
  De andere (een kist) is nog niet zolang geleden gedaan
  dus daar valt het mee..(zal voor een andere keer zijn)
  maar wat zal ik straks blij zijn dat ik het deed!
  heel veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelf heb ik het vriesgedeelte vrijdagmiddag gedaan. Voor mij was het deze keer niet zo veel werk. Ik had mijn vriezer nog niet zo lang geleden ontdooid, maar ik wilde profiteren van de vrieskou en mijn vriezer opruimen. Ik heb ook meteen mijn koelkast schoongemaakt en opgeruimd.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het geluk dat ik nu een no-frost vriezer heb dus ik hoef nooit te ontdooien.
  Toen ik dat nog wel moest met de oude koelkast zette ik altijd een pan kokend water in de vriezer en dan was het klusje snel geklaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wij hebben een no-frost vriezer.
  ik heb hem in 7 jaar tijd dus nog nooit hoeven ontdooien.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik dat vorige maand nog gedaan heb! Mijn neef Henk ging weer zijn varken slachten dus moest de diepvries schoon worden gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen