woensdag 28 november 2012

De tandarts

Vandaag moesten we naar de tandarts, sinds dit jaar hebben we een nieuwe (Omdat deze dichterbij huis is) en dit was de tweede keer dat we erheen gingen.

Voordat we overstapten heb ik even gekeken naar de prijzen van de behandelingen, deze stonden netjes overzichtelijk op hun website, helaas viel mij de vorige keer al op dat deze tandarts ook de tanden een schoonmaakbeurt geeft, waardoor we niet alleen de €19,- betalen voor de periodieke controle, maar ook nog eens bijna €25,- voor de "schoonmaak"

Dat maakt de rekening dan toch weer duurder, we hebben wel een tandartsverzekering, maar zijn eigenlijk van plan om die op te zeggen volgend jaar.

Bij mij was er gelukkig niets aan de hand, de stoel ging weer omhoog en ik vroeg toen nog even of ik "iets" met mijn verstandskies moet gaan doen (er is net 1 verstandskies door) de tandarts keek nog even snel in mijn mond, en zei dat deze er wel even uitgehaald kon worden, hij zou het zelf doen, anders moest ik weer naar de kaakchirurg, dus even een afspraakje maken en klaar. (ik was een beetje boos op mezelf dat ik mijn mond open had gedaan, want ik heb helemaal geen last van deze kies, toch adviseerde de tandarts om hem eruit te laten halen.

Vriend had ook geen gaatjes, maar wel bloedend tandvlees, hij moest radertjes gaan gebruiken, als we ze bij de balie kochten kregen we een "eurotje" korting. En... Als het niet luktte was een afspraak met de praktijkassistente een goed idee.

Misschien komt het doordat mijn vorige tandarts niet zo was, maar het drong tot mij door dat deze tandarts nogal dwingend sprak en veel dingen wilde "aansmeren"

Ik heb nu een afspraak voor mijn verstandskies, maar ik twijfel eigenlijk een beetje. Ik wil ook niet dat. Mijn tanden verschuiven, maar de tandarts vertelde dat de kies helemaal door is, en aangezien ik er nu geen last van heb, zal dat volgens mij ook niet zo snel gebeuren.

Mijn vorige tandarts zat op ruim een half uur reistijd, dus dan ging ik 1 keer per jaar (meer dan genoeg voor mij!) ik twijfel nu dus een beetje of ik moet teruggaan naar mijn vorige tandarts, hier moet blijven of een nieuwe moet zoeken... Ik heb gewoon geen prettig gevoel bij deze praktijk, en de facturen zijn dus ook erg hoog.

Wat zouden jullie doen?!

12 opmerkingen:

 1. Ik zou op mijn gevoel afgaan en een andere tandarts zoeken. Goed dat je het erover hebt, want ik moet dat echt nog doen. Mijn tandarts wil geen tarieven openbaar maken en omdat ik niet in de stoel voor het blok gezet wil worden, ben ik dit jaar nog niet geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik laat ze zitten. Goed poetsen, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij zit de kaakchirurg vh ziekenhuis in de basisverz. Dus kosteloos, alsde tandarts het doet moet je het zelf betalen....kijk aub je polis even na! Groet caro

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou naar je oude tandarts teruggaan. Ik ben zelf ook van stad A naar stad B verhuisd, maar heb ervoor gekozen om bij mijn oude tandarts te blijven. Daar hoef ik nooit foto's te laten maken, gebitsreiniging te ondergaan, andere rare dingen te doen. Ik heb een goed gevoel bij die vent, en dan plak ik er meteen een ochtendje/middagje shoppen in mijn oude stadje aan vast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nooit zomaar een kies eruit laten halen als je geen last hebt! En een andere tandarts zoeken zou ik ook doen want zo 1 die je van alles aan wil smeren kan je beter kwijt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vertrouwen op je gevoel en terug naar de oude tandarts….

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik zou terug gaan naar de oude tandarts, als dat nog kan.In deze omstreken zijn alle tandartsen zo vol,dat je er niet zomaar meer bij kan.Vertrouwen in je tandarts is belangrijk,hoor!En deze lijkt idd veel aan te smeren..die radartjes zijn voor weinig te koop bij Kruidvat bijv.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als je geen goed gevoel bij deze tandarts hebt zou ik terug gaan naar je oude.
  Voor die ene keer per jaar maakt dat ritje ook niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zou ook terug gaan.
  Ben verhuisd afgelopen zomer, maar ik blijf lekker bij mijn oude tandarts. Die is goed, terwijl ik hier niet weet wat ik krijg - ik heb geen zin in dit soort verkooptoestanden, of een situatie als bij de 'tandarts' ervoor. Die heeft het voor elkaar gekregen dat ze bij verschillende zorgverzekeringen op de zwarte lijst staat; met een notitie dat als er een rekening van haar binnen komt, die klant meteen een bericht krijgt dat ze beter naar een ander kunnen gaan als hun gebit hun lief is. Gelukkig kwamen wij daar op tijd achter.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mijn tandarts blijft er op hameren dat ik veel last van tandsteen heb en dat word dan door de assistente verwijderd,maar ook blijft ze zeggen dat ik een afspraak met de mondhygieniste moet maken voor het verwijderen, ik zal best tandsteen hebben,maar ik heb zelden gaatjes of andere problemen dan dat er af en toe een oude vulling loslaat, dus de volgende keer laat ik de tandsteen niet weghalen, de eerste paar keer werd er elke keer gezegd dat ik tandenstoker moet gebruiken , de laatste keer werden dat tandenragers, het zal allemaal wel ,maar het kost ook allemaal steeds meer ,want ook al heb ik een aanvullende verzekering niet alles word 100% vergoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. als je geen last hebt van een verstandskies moet je hem er vooral niet uit laten halen.
  Je hebt ze namelijk niet helemaal voor niks. Mensen die hun verstandskiezen kunnen houden omdat ze er geen last van hebben, krijgen later veel minder snel klachten als slinkend tandvlees of kaakbeen. Waardoor je veel langer de vorm in je gezicht behoudt. Het slinken van tandvlees en kaakbeen begint ook meestal op de plekken waar er ooit een tand of kies is getrokken.
  En...zoek een andere tandarts!

  BeantwoordenVerwijderen