donderdag 13 september 2012

Wat te doen?!


Nog steeds lekker op vakantie (helaas alweer de laatste dag) kreeg ik vanmorgen een telefoontje...

Ik heb tijdens mijn studie bij een bedrijf gewerkt, na mijn studie ben ik er nog eens terug gekomen en inmiddels werk ik er al 2 jaar niet meer. 

Inmiddels heb ik dus mijn eigen zaak die opzich best goed loopt, maar door mijn zwangerschapsverlof moet ik toch wel weer een klantenkring opbouwen. 

Zoals ik al eerder blogde zocht ik een baantje erbij, die had ik gevonden. Verder hoor ik nog wanneer ik daarmee mag beginnen, dat is dus nog steeds niet rond, dus even afwachten! 

Vanmorgen kwam dus het telefoontje dat mijn oud werkgever een bijbaan voor mij heeft. In deze crisis tijd is het volgens mij echt een uitzondering als je ergens voor wordt gevraagd, ik ben dus voorzichtig enthousiast, het is namelijk op oproepbasis en dus zijn er een aantal voordelen en een aantal nadelen;

Voordelen;
- ze betalen erg goed, er is ook plek voor bonussen
- we weten dan zeker dat wij weer rond komen (nu lukt het meestal wel, maar soms ook niet!) 
- ik ken de werkzaamheden (zijn leuk!) en ik ken de mensen die er werken (met sommigen heb ik nog steeds contact)

Nadelen:
- voorlopig is het op oproepbasis, dit betekend dat ook dit baantje geen zekerheid geeft de eerst komende tijd
- ik hoor elke week mijn werktijden voor de week erna, het wordt dus enorm veel geregel met oppas voor kleine man, dit vind ik al vaker een gedoe omdat ik heel onregelmatig werk. De opa's en oma's passen heel graag op, maar ik voel mij toch steeds bezwaard.... Die gevoelens vind ik soms erg moeilijk
- ik heb weleens afspraken voor mijn eigen zaak op de werktijden van deze bijbaan (s'middags en s'avonds) dit betekend dat ik waarschijnlijk weleens met afspraken moet schuiven. 
- mijn gevoel; ik heb toen ik daar werkte vaak gevraagd om deze bijbaan, maar er was toen weinig mogelijk, dit is ook een reden waarom ik toen ben weggegaan. Ik heb een beetje het gevoel dat ze mij bellen als ik weer eens nodig ben en er weinig rekening wordt gehouden met mijn ideeën (dit weet ik natuurlijk niet zeker, het kan bestel zijn dat er in het verleden echt geen mogelijkheden waren en nu wel)

Er zijn dus helaas wel wat nadelen te bedenken (ik weet ook niet zo goed of ik mijn eerder gevonden bijbaan dan nog kan doen)  maar de voordelen (zoals het binnenhalen van extra geld) vind ik eigenlijk belangrijker! De rest is wel te regelen. Ze willen heel graag vandaag van mij weten of ik überhaupt interesse heb. 

Natuurlijk moet ik zelf de keuze maken, maar hebben jullie wellicht nog ideeën?! 6 opmerkingen:

 1. Ik zou het denk ik wel proberen. Wat je zegt; het is vrij uniek dat je in deze tijd wat aangeboden krijgt, ook nog 'erbij', dus niet voor de hele week. En stoppen kan altijd. Ik had het met beide handen aangepakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doen!Je vind het werk leuk, de collega's ook en ach, wie weet wat deze uitstap je later nog biedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt altijd nog stoppen als het je niet bevalt. Probeer het gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon proberen, bevalt het niet, kan je altijd nog stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt bijzonder dat je gevraagd wordt in deze tijd! Je hebt in ieder geval een onuitwisbare indruk achter gelaten! Ik zou het ook denk ik wel doen, opzeggen kan je altijd. Succes met je keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij dit soort dingen ben ik altijd geneigd om met beide handen aan te pakken. Als de nadelen uiteindelijk te zwaar wegen kun je altijd nog stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen