maandag 10 september 2012

Consumeren!

Wat hebben we het heerlijk hier! De dagen vliegen om.

Afgelopen weekend hadden we familie op bezoek. Laat ik ze hem en haar of hij en zij noemen (om ook niet al te herkenbaar te worden)

Wij hadden besproken om het weekend lekker samen te vieren, en dat is gelukt. Het was heel erg geslaagd, lekker gezwommen met kleine man en heerlijk gekletst over vanalles en nog wat.

Het zijn echte consumeerders. Ze hadden gezorgd voor het eten voor dit weekend, het was zo enorm veel! Wij kunnen er nog wel een paar dagen van eten. Voor de bbq vlees, sausjes, toetje, brood en voor de tapas avond enorm veel hapjes, sausjes, verschillende kaasjes etc. Heerlijk hoor! Maar het was echt veel te veel.

Ze hebben ook alles achtergelaten, dus we kunnen nog even flink dooreten, al probeer ik daar wel op te letten hoor! Want 1 van mijn doelen deze maand was toch echt iets afvallen, haha! We wachten af.

Ik had nog een leuk gesprek met haar. Ze hebben beiden een goede baan, verdienen goed, werken heel veel en hebben elke avond wel een etentje, afspraak etc. Waardoor ze elkaar weinig zien. Binnenkort gaan ze op vakantie (ver weg) voor ongeveer een maand (!!!) zij vertelde mij dat ze ervoor gespaard hadden en dit liever deden dan bijvoorbeeld aflossen op de hypotheek (die overigens 100% aflossingsvrij is, inclusief geld geleend voor een verbouwing)

Ik ben het helemaal met ze eens dat ze nu lekker op reis moeten gaan! Nu kan het nog, zonder kinderen en zonder verdere verplichtingen. En iedereen moet natuurlijk leven zoals hij of zij wilt. Toch zat ik eens te denken en zou ik niet graag met ze willen ruilen.

Het is natuurlijk fijn dat je heel veel kunt kopen, lekker op reis kunt en geen zorgen hebt. Toch ben ik ook erg gelukkig, met onze week vakantie in een bungalow, tijd samen hebben en als wij iets willen kopen (echt heel graag willen kopen) dan komt dat er uiteindelijk ook wel.

Het zette mij dus toch aan het denken... Waarschijnlijk zijn wij net zo gelukkig als hun samen, en dat is toch echt het belangrijkste, dat familie die ons nader staat, gelukkig en gezond is!

Ken jij in je omgeving echte consumeerders?!

6 opmerkingen:

 1. Een leuke vraag! Ik geloof het eigenlijk niet. De meeste mensen in mijn omgeving moeten geloof ik ook wel op de centen letten.

  Ik zou ook niet met je kennissen hoeven ruilen. Maar ze klinken wel heel aardig en gul!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, echt hele "erge"!!Prima, da's goed voor de economie,zeggen we hier dan maar.Als de economie afhankelijk was van gezinnen zoals ik zelf heb/ben,zou er niets van terecht komen!Met sommigen van de consumeerders kan ik er leuk over praten,bij anderen laat ik het en geniet ik mee van hun genieten,als dat er is.Want er zijn er ook een aantal,waarbij ze helemaal niet door hebben dat er geconsumeerd word en die vergeten er ook van te genieten.Ik ben blij dat we verschillende mensen/types om ons heen hebben.Dat brengt begrip aan beide zijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Ik ken er dus genoeg. Weet ik het hoe vaak per jaar op vakantie, een inkomen van zeker €3000,00 euro per maand hetzelfde per maand ongeveer betalen aan vaste laste en huur en dan aan het einde van elke maand op brood moeten leven want het geld is schoon op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, hier in mijn omgeving ook genoeg. Vol ongeloof kijk ik vaker naar het zoveelste truitje dat gekocht is. Dat wordt dan bij de andere 30 truitjes gelegd die op stapels in de kast liggen. Ik kijk er nu met andere ogen naar. Niet meer naar de overdaad, maar dat ik het gewoon zelf niet meer wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha, dat lijkt op een stelletje dat ik ken! ze gaan binnenkort voor de vierde keer dit jaar op vakantie; en ook de wintersport is alweer geboekt voor december. :) er wordt veel kleding gekocht en ook naar meer dan 1 supermarkt gaan vinden ze teveel moeite! de hypotheek wordt echter ook niet afgelost. soms ben ik weleens afgunstig als ze weer gewinkeld hebben maar meestal ben ik blij dat wij nog iets te wensen en te dromen hebben :) lijkt me toch wel saai als je alles al hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind mezelf een conuminderaar, maar denk dat ik in de ogen van velen misschien ook wel een consumeerder genoed word. Ik ben elk jaar op zoek naar goedkope vakanties. Het liefst kruip ik met een bevriend stel in een huisje voor een weekend. Maximaal 100 euro per stel.
  Vervolgens afhankelijk van het weer bbqen of gourmetten. Ik koop geen kant en klare pakketten, maar maak zelf spiesjes etc. Denk al met al dat we dan nog geen 250 euro per gezin kwijt zijn en dan heb ik vaak ook nog wel iets voor in huis gekocht. Grote pan nasi voor een dag, pan soep voor een dag met lekker stokbrood met wat lekkers. Echt genieten met een grote G voor mij. Zomervakantie kost ons al met al een 700 euro voor een week en ook dan is er nog alerlei kleding en eten gekocht voor thuis. Ik doe echt mijn best om veel uit mijn geld te halen.Aan de ene kant dus uitgeven en genieten en aan de andere kant aflossen en zuinig aan doen. Sommige mensen in mijn omgeving vinden me een kniepkeutel andere zien mij als een bigspender, omdat ze niet weten dat we elke keer goedkoop op vakantie gaan. Het is dus maar hoe je het bekijkt

  BeantwoordenVerwijderen