maandag 24 september 2012

Spaarrekening

Mijn schoonouders kwamen vorige week met een mooi foldertje aan voor een spaarrekening voor onze kleine man, of we deze wilden openen zodat zij af en toe iets konden storten.

Ontzettend lief natuurlijk! Wij sparen momenteel gewoon door, om uiteindelijk de hypotheek af en toe wat extra af te lossen en hopen dat wij als onze kleine man als hij waarschijnlijk gaat studeren of uiteindelijk uit huis gaat, wij zijn studie (gedeeltelijk) kunnen betalen en we hem een mooi bedrag mee kunnen geven om zijn leven na het ouderlijk huis op te kunnen starten.

Ik vind het dus ontzettend lief van mijn schoonouders en toen ik het vertelde aan mijn ouders en familie, wilde iedereen maar wat graag het rekeningnummer hebben als de rekening geopend zou zijn, dat wordt nog wat ;-)

Het enige waar ik een beetje moeite mee heb, is dat ze willen dat wij een rekening openen bij een bekende bank, waar de spaarrente eigenlijk niet zo hoog is. Nu is de rente nergens erg hoog, maar bij een kinderrekening is dit nog lager, omdat er een spaarpot voor het kind komt, het kind cadeautjes kan sparen etc. Ik vind dus eigenlijk dat je daar zelf voor betaald en open liever een rekening met een hogere rente en koop zelf dan wel af en toe een cadeautje voor kleine man :-)

Toch is dat ook weer moeilijk om te zeggen, want het is wel degelijk hun geld! Al denk ik dat ze ook wel zouden willen dat onze kleine man uiteindelijk meer overhoudt. Ik denk dat we het toch wel ter sprake gaan brengen.

Sparen jullie voor je kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes?! En doen jullie dat op een kinderrekening of een rekening met hogere rente?

13 opmerkingen:

 1. Wij sparen voor onze kinderen op een internetspaarrekening met hogere rente! Hier komt een bedrag op te staan dat ze krijgen als ze klaar zijn met hun studie en aan een werkend leven beginnen. Ze kunnen dit gebruiken voor een auto, inrichting huis, werkkleding etc.
  Gaan ze een huis kopen dan krijgen ze ook een bedrag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn meteen begonnen met sparen toen onze kinderen geboren werden. Elke keer als er kinderbijslag kwam hebben we een deel op die spaarrekening gezet. Later deposito's geopend voor een hogere rente.
  Nu geven we dit geld uit want het doel van dit sparen was om het collegeld en de boeken te kunnen betalen.
  Helaas kan het niet uit aangezien beide zoons uitwonende studenten zijn. Maar we zijn wel heel blij dat we het geld voor het collegeld en de boeken zo hebben liggen.

  Onze kinderen hadden vanaf een bepaalde leeftijd ook zelf een spaarrekening waar ze zakgeld of verjaardagsgeld of bijverdiensten op zetten.

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet nog niet of ik ga sparen voor mijn kinderen, of beter, of ik grote bedragen ga sparen, want dat moet natuurlijk ook kunnen. Ik zal ze wel stimuleren om een gedeelte van hun zakgeld opzij te zetten. Maar zoals onze financiële situatie nu is: ik ga ze niet langer met een luier laten lopen en alleen plastic prut als speelgoed geven, omdat ik zo nodig voor ze moet sparen. (of, zoals ik ergens een keer iemand zag noemen, zelf niets meer kunnen omdat er meebetaald moet worden aan de studie als er ook andere mogelijkheden zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij maken als Opa en Oma elke verjaardag van onze kleinkinderen een bedrag over op hun spaarrekening.
  Die spaarrekening hebben hun ouders geopend.
  Wij geven ze nog wel een klein kadootje op hun verjaardag.
  Want geld zegt een tweejarige natuurlijk niet zo veel.
  En dat kleine kadootje is echt heel klein.(stikkertjes, autootje, boekje)
  Het is lollig om te zien hoe blij ze daarmee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de geboorte van elk van onze kinderen hebben we de geboortepremie vastgezet in kasbons. Toen onze oudste geboren was, kregen we op een kasbon van 12 jaar nog 13 % intrest..... waar zijn 'die' tijden..... Verder hadden we voor elk kind een spaarrekening waarop op regelmatige basis geld gestort werd. Ook het geld dat ze van familie kregen bij nieuwjaar, verjaardagen, communies... werd daarop gezet. Eens het saldo hoog genoeg, werden daar kasbons van gekocht omwille van de hogere rente of op een spaarrekening.Eens ze de leeftijd hadden dat ze een vakantiejob mochten doen, hebben we voor elk een rekening geopend waarop het geld vna de vakantiejob kwam en dat geld mochten ze vrij beheren.Ze wisten wel af vna het bestaan van het andere spaargeld en de afspraak was dat ze dat geld meekregen eens ze zelfstandig zouden gaan wonen. Van elk kind hebben wij de studies integraal betaald en toen de oudste huwde hebben we hen geld gegeven voor hun huwelijk. Wij hebben op dat moment aan elk van onze kinderen hetzelfde 'trouwbudget' gegeven zodat ze, ingeval er met ons iets zou gebeuren, allemaal hetzelfde bedrag gekregen hadden dat ze konden besteden aan hun trouw. Voor de kinderen die nog thuis woonden werd het trouwbudget belegd (rekening houdend met hun leeftijden). Toen d ekinderen het huis uitgingen, hadden ze alledrie een vrij mooi bedrag aan spaargeld. Toen de oudste dan later een huis kocht, hebben we elk vna onze kinderen gesponsord met hetzelfde bedrag. Danzij het feit dat we altijd zeer zuinig geleefd hebben, hebben we de kinderen alledrie een goede start kunnen geven op financieel vlak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn ouders hebben voor mijn beide kinderen en mijn nichtje een rekening geopend bij de bank en daarop gelijk een lekker bedrag gestort. Ieder jaar op hun verjaardag krijgen ze 52 briefjes van 5 van opa en oma... Dat gaat gelijk op de spaar, brengen ze zelf heen. Ik heb voor hun eerst een bedrag in een deposito gezet, ze hebben het toch niet nodig (ze zijn 8 en bijna 7 jaar). Mn kinderen hebben meer geld dan ik, dus ik mag van mezelf eerst mijn buffer weer gaan opbouwen voor ik zelf weer geld naar hun rekening stort. Wel krijgen ze elke week hun zakgeld en dat gaat ook uiteindelijk met hun verjaardag naar de spaar.

  Groeten Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben internetspaarrekeningen. Dus niet voor kinderen maar gewoon gekozen de 'iets' hogere rente.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij de geboorte van onze kleinkinderen hebben we een cadeau gegeven en ook een internetspaarrekening geopend voor hen. We hebben met onze dochters overlegd dat we dat wilden doen bij de ASN bank omdat we bewust een bank wilden kiezen die investeert in windenergie, projecten voor kinderen in de derde wereld e.d. Het werd Jeugdsparen en als de kleinkinderen 18 jaar kunnen ze het geld gebruiken voor studie o.i.d. Ze krijgen geen cadeautjes maar de rente is meer dan wij op de spaarrekening krijgen. We storten bij een verjaardag hier een bedragje op, en onze kinderen gebruiken die spaarrekening nu ook voor de kleinkinderen. Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb bij de Rabobank een spaarrekening. Ik las in de krant dat de zilvervloot spaarrekening ook weer terug is. Is dat wat?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij doen hetzelfde als Katrina. We maken geld over met de verjaardagen maar hebben erbij gezegd dat we graag willen dat het op een rekening bij Triodos wordt gezet. Dat omdat ze dan ook nog iets van onze iedealen meekrijgen. Geen van onze kinderen heeft hier tegen geprotesteerd.
  groetjes, hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Way cool! Ѕome eхtrеmely valid points!
  I appreciаte you penning this write-up and also thе геst of the website is гeаlly
  good.

  my page ... babydeken

  BeantwoordenVerwijderen
 12. I гeаlly lіke ωhat уou guyѕ tend to bе up too.
  This tуpe of clever wοrk and exposure! Κeeρ uρ the ωondеrful works guys I've included you guys to my personal blogroll.

  Here is my site: babydeken kopen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ηi there! Ѕοmеοnе іn my
  Faсebook group shared thіs site with us so Ι came tο takе a look.
  I'm definitely enjoying the information. I'm bοoκ-maгking
  and will be tweeting thiѕ to my fоllowers!
  Eхceptiοnal blog аnd fаntastic desіgn.


  My web sitе ... babydeken

  BeantwoordenVerwijderen