zondag 23 september 2012

Jatten

Vandaag moesten wij toch nog een aantal boodschapjes hebben. Dus gingen wij wandelend naar de supermarkt. Bij de supermarkt zit ook een slijterij, aangezien ze daar een mooie aanbieding hadden liepen we daar ook nog even naar binnen.

Toen ik net klaar was met afrekenen liep er een man naar binnen, hij pakte een dure fles drank, stak hem in zijn zak en liep rustig weg.

Het winkelmeisje zag het ook en bleef maar zeggen; meneer, wilt u dat uit uw zak halen?! Ze liep achter hem aan en waarschuwde ondertussen de klantenservice.

Pas na een aantal minuten kwam de manager en inmiddels stond het meisje buiten te wijzen waar de dief liep (al heel ver weg) en de manager zei; laat maar, waarna iedereen weer naar binnen liep.

Verbijsterend! Ik heb nog nooit zoiets gezien eigenlijk en was verbaasd hoe makkelijk dit allemaal ging. Deze meneer komt er ook gewoon mee weg en doet het morgen waarschijnlijk weer, dit allemaal gewoon onder de ogen van het winkelpersoneel, je moet maar durven!

Ik was er echt even van ontdaan, de verbazing, hoe er gereageerd werd etc. Vriend heeft dit vaker meegemaakt en was gewoon rustig. Hij zei dat hij blij was dat het geen gek was die met een pistool stond te zwaaien om de kassa leeg te halen. En dat maakte me zo bang! Naast het meisje waren wij de enigen in de winkel en hadden dus niet weggekund, je moet er toch niet aan denken met onze kleine man in de kinderwagen!

Nu zijn we weer helemaal bijgekomen hoor, ik vond het alleen zo'n rare ervaring!

Hebben jullie weleens zoiets gezien of meegemaakt?!

9 opmerkingen:

 1. Sta je dan stom te kijken he! Paar jaar terug in de sieradenwinkel waar ik vaak kwam toen het heel druk en de eigenaar net druk bezig was aan de andere kant twee mannen horloges zien jatten.

  En bij kennissen in de tuin een man tegen zijn zoontje van zeven ofzo: dan ga je het maar stelen!

  Echt, je weet dat het dagelijkse kost is voor ondernemers helaas maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er niet achteraan rennen, doen ze vaak uit eigen veiligheid. Toen ik (lang gelee) in de detailhandel werkte, was dat ook de opdracht van mijn baas. Je wil niet dat ze je 's avonds na werktijd op staan te wachten, maar het is de omgekeerde wereld!

  Hele kinderwagens, tassen en weet ik wat werden geprepareerd om langs de alarmpoortjes te gaan met volle lading. We hebben er eens met 3 man personeel bovenop gestaan, denkend dat we alles onder controle hadden. Waren ze weg, vonden we nog alarmlabels die ze er toch nog af hadden gehaald en kleding in tas of onder jas mee de winkel uit gekregen hadden.

  Ik heb het laatst nog gezien met een boodschappenkar waar onderin van alles stond en langs de kassa geduwd werd met een stalen gezicht. Ik was eigenlijk toch weer even te verbaasd om te reageren. Supermarktpersoneel (stonden er meerdere bij de kassa) reageerden ook niet, dus ik heb ook mijn mond gehouden. Voelde niet goed trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn eerste baantje was inderdaad ook in een winkel en we mochten er inderdaad absoluut niet achteraan rennen.

   Ik heb daar best lang gewerkt, maar eigenlijk nooit iemand echt iets zien jatten!

   Verwijderen
 3. Het kan allemaal tegenwoordig. Vandaag zijn we uiteten geweest. Andere mensen aan het tafeltje naast ons liep zo weg zonder te betalen. De manager had het er over met het personeel, maar er werd verder niets gedaan. ???????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt?! Nou ja, je moet het maar durven hè?! Ik kan daar echt met mij gedachten niet bij....

   Verwijderen
 4. Bizar! Ik heb het gelukkig zelf nog nooit met eigen ogen gezien (zelfs niet toen ik in een schoenenwinkel werkte) maar laatst hoorde ik in het winkelcentrum wel de mededeling galmen dat er zakkenrollers actief waren. Dan kijk je ook de hele tijd over je schouder wie dat dan zou kunnen zijn. Maar die zijn met zo'n mededeling waarschijnlijk al lang het winkelcentrum uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik woon in Amsterdam daar maak je wel het een en ander mee. Het vervelendste wat ik heb meegemaakt is dat mijn onderbuurvrouw iets had gestolen uit AH en ik zag dat ze werd opgehaald door de politie. Ze was aan de drank en had een fles jajum gestolen. Later zei ze mij dat ze het vergeten was af te rekenen. Zo kan ik nog wel een hele riedel afdraaien. Het is wel een van de reden dat ik altijd probeer naar een goede winkel in een goede buurt te gaan want ik heb het idee dat je bij de goedkopere supers meer problemen kan verwachten. Misschien onterecht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik woon vlakbij Amsterdam, dus wij zijn toch ook wel wat gewend, ik had het dus alleen nog nooit zo van dichtbij gezien ;-)

   Het idee van een goedkopere supermarkt had ik ook altijd, toch was het bij de supermarkt met een duur imago (AH) dus dat maakt kennelijk tegenwoordig ook weinig meer uit.

   Verwijderen
  2. Toch over het algemeen wat rustiger, veiliger dan bij de Dirk of Lidl. Bij de AH zijn ze klantvriendelijker is mijn ervaring.

   Verwijderen