dinsdag 18 september 2012

Onbeschoft....

Vanmiddag liep ik tussen de buien door lekker een rondje buiten met kleine man in de kinderwagen. (inmiddels omgebouwd tot buggy, kan hij lekker alles bekijken)

Ik wilde de straat oversteken en er kwam iemand hard aanrijden, voor onze eigen veiligheid stopte ik dus. Maar... De mevrouw in de auto stopte ook, dus wilde ik doorlopen, totdat deze mevrouw opeens besloot om toch door te rijden babbelend in haar telefoon, en rakelings langs de kinderwagen verder reed met hoge snelheid...

Aparte actie, al zeg ik het zelf. Misschien had ik het toch verkeerd begrepen?!

Het valt mij op dat dit soort dingen altijd gedaan worden door mensen met een dikke (lees dure, grote) auto, en dat gaf mij weer wat inspiratie voor een blogje ;-)

Want; waarom zijn het vaak de mensen die in een dure auto rijden?! Ik begrijp het wel; ze hebben haast, moeten weer verder, moeten naar kantoor om 60-80 uur in de week te werken. Ik zie het aan de villa wijk hierachter, prachtige huizen, waar nooit iemand thuis is, want er moet gewerkt worden om de hypotheek op die prachtige huizen te kunnen betalen.... Het is een vicieuze cirkel.

Het is dus de volgende keer extra oppassen voordat ik mij bedenk dat ik misschien wel voorrang krijg... Dubbel kijken en dubbel checken voor het geval ik per ongeluk doorloop.

Verder niks te klagen hoor ;-) het lijkt mij echt verschrikkelijk om zo druk te zijn, zoveel te werken, vergaderingen in de auto te moeten houden (zonder handsfree setje, want die hebben deze mensen opmerkelijk nooit in de auto) en ga zo maar verder.

Ik ben enorm gelukkig dat ik werk wanneer ik dat wil, ik mijn kleine man elke dag zie en kan knuffelen wanneer ik dat wil. Dat is zoveel meer waard....! Kon ik iedereen daar maar van overtuigen....

6 opmerkingen:

 1. Ik herken je ergernis, niet omdat ik rondloop met een buggy, maar omdat ik aan een weg woon waar mensen (en hier zijn het met name de stratenmakersgolfjes, so to speak) het nodig vinden om af en toe echt laag langs te vliegen, in plaats van te rijden. Ik moet het niet doen, maar ik kan me er zo over opwinden. Er spelen hier kinderen, er lopen hier huisdieren, er rijden landbouwvoertuigen en mensen die zich wél aan de snelheid houden, fietsers, veel ouderen, enzovoorts. DOE TOCH EENS NORMAAL!

  Het zou me niets verbazen als die vrouw bij jou uit schrik op de rem drukte en vervolgens dacht: 'O, ik ben lekker belangrijk, dus ik rijd weer door'. Ik vind dat je als 'sterkste' (dus in dit geval auto vs voetganger) moet wachten, zeker als je al stopt. Maar wie ben ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel hinderlijk zulke mensen. Net als de mutsen die in hun Nissan Juke of Rav4 hun kind moeten brengen naar school die nog geen 6 minuten fietsen verderop is. Door een dorpje dat gemaakt is voor een paard en wagen, niet een ''terreinwagen''. En hard rijden! :O

  Net als de gestresste leasebakjes rond ons plein waar bijna altijd kinderen spelen. Grmbl!

  Nou moet ik zeggen dat de meesten echt netjes en vriendelijk zijn hier hoor maar er zijn er een paar bij...

  Gelukkig lette je goed op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow jaa! Al die auto's tegenwoordig bij de scholen! Gemakzucht volgens mij. Ik werd vroeger nooit met de auto naar school gebracht. We gingen fietsen, of als het regende lopen met een paraplu.

   Nergens voor nodig die korte autoritjes!

   Verwijderen
 3. Ik heb er ook een hekel aan. Ik ben wel het type als ik bij ons in de 30km-zone iemand met een rotgang er aan zie komen dat ik dan vaak mijn autodeur nodeloos lang open laat staan en dan quasi-verbaasd uit mijn ogen kijk als ze me geirriteerd aankijken. Sorry, mijn kleine momentje van protest verder probeer ik me er niet druk om te maken.

  Maar ik merk wel dat ik de laatste tijd heel vaak voetgangers bij het zebradpad moet gebaren dat ze van mij voorrang krijgen, heel goed voor hun eigen veiligheid maar toch triest.

  En om toch in de stereotypering te blijven: hier zijn het over het algemeen jonge jongens of vrouwen op middelbare leeftijd dat valt mij dan weer op, kan ook aan het gebrek aan welgestelde mensen liggen natuurlijk ;)

  En ik schoot even in de lach! Kijk uit wat je wenst: het is maar goed dat niet iedereen je kleine man elke dag wil knuffelen (grapje natuurlijk!), maar je hebt helemaal gelijk mensen staan te weinig stil bij wat echt belangrijk is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt! Bij zebra paden zijn mensen tegenwoordig verbaasd als ze ook echt door mogen lopen... Het is eigenlijk te gek voor woorden.

   Hmm... Ik moet zeker oppassen wat ik wens, hahaha!! Het zal lekker druk worden hier aan de deur als iedereen onze kleine man komt knuffelen wanneer hij of zij dat wilt, haha... Ik zie het even voor me.... :-)

   Verwijderen
 4. mijn collega vond mij te schijterig fietsen, zij was op sommige punten waar ik stopte gewoon doorgefietst, nou dat mag van mij ,maar ik ben liever te voorzichtig ,want dat heeft mij al menigmaal behoed voor een ongeluk, ik weet best dat ik soms voorrang heb,maar als ik twijfel dan wacht ik liever dan het risico te nemen dat het fout gaat.als fietser ben je toch kwetsbaarder dan als automobilist .

  BeantwoordenVerwijderen