maandag 17 september 2012

Babyvoeding

Nu onze kleine man steeds groter groeit en steeds meer gaat eten ben ik gaan nadenken over de welbekende babypotjes.

Ik maak altijd alles zelf, dus toen we op vakantie gingen dacht ik mijzelf ook even vakantie te gunnen en namen we potjes groenten en fruit mee. De potjes fruit wilde kleine man wel (en mama at lekker mee, die potjes zijn heerlijk!) ;-) maar.... De groentenpotjes vond hij toch smerig! Die kleine man zat helemaal te bibberen en begon heel hard te huilen, met een blik in zijn ogen van; wat geef je me nou te eten?!

Het was wel zielig hoor! Dus, de rest van de vakantie heb ik ook groenten gemaakt, eigenlijk maar een kleine moeite, de vriezer hier ligt weer vol.

Hoewel het dus niet heel moeilijk is om zelf hapjes te maken, blijf ik wel een beetje hangen in dezelfde groenten; sperziebonen, worteltjes, doperwten, bloemkool, broccoli... Kleine man mag nu eigenlijk ook al kleine beetjes vlees, maar dat zie ik zelf nog niet zo zitten.

Vandaar eventjes mijn vraag aan de blogmoeders; hebben jullie succesrecepten, leuke sites voor hapjes voor een kleine man van ruim 6 maanden?!

Ik hoor vaak dat de baby's gewoon met de pot mee eten, maar wij zijn (helaas) erge fan van pittige pasta, rijst etc. Dat wil ik hem nog niet aandoen ;-) ik heb wel al een aantal leuke ideeën gevonden, maar ideeën heb je nooit genoeg!

Maken jullie alle potjes zelf? En wanneer gingen jullie kinderen echt met de pot mee eten?!

Ik ga komende donderdag beginnen met mijn eerder gevonden bijbaantje, aankomende woensdag heb ik een gesprek bij mijn oude werkgever, duimen jullie met me mee?! :-)

11 opmerkingen:

 1. probeer eens opperdepop kookboek van ah te bemachtigen, veel variatie!

  Groet kopka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat boek hier op de plank staan, maar heb geen idee of we aan dezelfde kant van het land wonen. Ik gebruik hem niet meer.

   WG

   Verwijderen
  2. Ik heb inderdaad over dit boek gehoord! Ben eigenlijk wel benieuwd.
   WG zou je mij willen mailen?!

   samenbesparen@gmail.com

   Dan komen we er vast uit.

   Verwijderen
 2. Onze drie kinderen aten gewoon alle groente ook waar ze voor waarschuwden zoals koolsoorten. Onze oudste was zelfs dol op de erg pittige sambalboontjes van de Chinees. Ik zou zeggen gewoon uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. courgette eet onze kleindochter van 6 maanden ook erg graag, iets nieuws proberen door een klein beetje bij te doen bij een hapje wat hij graag eet, dan went het vanzelf

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoon koken zonder de pittige kruiden en het eten pas kruiden aan tafel, zodat je hem gewoon mee kan laten eten?

  Of inderdaad gewoon mee laten eten, zo lang het geen kip piri-piri is of iets ander slokdarmverschrompelends heets.

  Vond het leuk toen ze nog zo klein waren, ze wilden enthousiast overal van proeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor alle tips!

  Ik ga het e.e.a. Uitproberen de komende tijd.

  Dat wordt leuk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet pureren gewoon stukjes met de handen, de rapley methode, kun je gewoon uit de pan wat op het bordje doen. Nadeel is wel dat als ze een jaar of 4 zijn ze nog steeds niet van stamppot houden omdat ze dan niet kunnen herkennen wat ze eten.
  Rijst, pasta en wat vlees gaat prima samen, met 7 maanden was die van mij dol op olijven, en met 11 maanden kon ze erg genieten van sambal eieren en camambert.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik gaf mijn kinderen als start van het vlees eten: gewoon kleine hamblokjes, makelijk te eten en zo klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hier een beetje hetzelfde "probleem".. we maken ook onze eigen hapjes en willen liever nog geen vlees geven. we hebben nu wel tofu gekocht zodat we hiermee kunnen mixen en ik heb begrepen dat onze kleine man ook een eitje mag, daar ga ik ook eens mee experimenteren. voor de rest krijgt hij hapjes met wat er in de aanbieding is en als er iets op moet van groente of aardappels maken we er een mooie combi van :)

  wat je wel eventueel zou kunnen doen is volkoren pasta met tomaten pureren, dan heb je toch een aparte 'saus' voor de kleine maar kunnen julie eventueel ook pasta eten! hier werkt het heel goed en het vult de kleine man ook erg! ik hou de reacties ook in de gaten.

  en succes met je nieuwe 'oude' baan, ik duim voor je hoor! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is wel een leuk blog voor inspiratie:
  http://www.annemieke.net/eetfestijn/

  M

  BeantwoordenVerwijderen