maandag 20 augustus 2012

Uit eten

Voordat onze kleine man geboren werd, hebben we afgesproken dat we na zijn geboorte elke maand samen iets leuks zouden gaan doen. Want hoe leuk, lief, geweldig en fantastisch we hem ook vinden, tijd voor elkaar is nu zeldzaam en het is heerlijk om samen ook nog leuke dingen te doen.

Maar, jullie raden het waarschijnlijk al. Er komt niet zo heel veel van. Op zich valt het mij nog mee, kleine man is bijna 6 maanden en we zijn nu 2 keer samen weggeweest, waaronder gisteravond.

Natuurlijk is het leuk om elke maand weg te willen, maar dat kost toch ook weer het nodige geld. Uiteraard zoeken wij naar leuke alternatieven, gisteren zijn we bijvoorbeeld uit eten geweest met een voucher van Groupon. Op het eerste gezicht was het restaurant niet veel soeps, maar naarmate de avond vorderde was het prima. Het eten was echt heel erg lekker, dus we mogen niet klagen! Daarna hebben we nog een korte wandeling gemaakt, en kwamen we erachter dat we toch niet zoveel te "bespreken" hadden. Dit komt doordat wij eigenlijk tussen de drukte door gewoon tijd voor elkaar maken. We gaan bijvoorbeeld vaak na het avondeten wandelen, kleine man valt dan vaak in slaap en wij kletsen wat af. Ook als kleine man in bed ligt gaat de tv niet gelijk aan. Eerst even onze dag bespreken (als we dat nog niet hebben gedaan)

We zijn dus tot de conclusie gekomen dat we genoeg tijd hebben samen, maar dat we ook gewoon weg blijven gaan, gewoon omdat dat ook heel fijn is. Om het betaalbaar te houden, doen wij het volgende;

- zoals gisteren een Groupon aanschaffen om uit eten te gaan
- naar de bios met kaartjes van de Airmiles
- samen lekkers halen in de supermarkt en dan in het park/ aan de waterkant opeten

En we denken nog even verder, hebben jullie nog tips?!

Gaan jullie trouwens vaak uit eten/ weg?! En hoe maken jullie tijd voor elkaar als de kinderen erdoorheen spelen/schreeuwen etc ;-)

4 opmerkingen:

 1. Woon niet samen met vriend,
  Tijd voor elkaar hebben we als de kids aan het spelen zijn of even voor de tv kijken.
  We proberen ook om 1 keer in de maand een zaterdag avondje samen te zijn.
  En zo kunnen we er altijd weer even tegen aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door op momenten dat we samen thuis zijn, een lange wandeling met de hond te maken, een stuk te fietsen of samen even de stad in te duiken. Met dat soort genietmomentjes redden wij het prima :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zijn vaak gratis concerten (of voor heel weinig) in kerken.
  Even opletten in de plaatselijke kranten.
  Zo is er deze week bij ons een concert met een Russisch mannenkoor. Helemaal gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor jullie ideeën en tips! We weten in ieder geval dat er nog meer opties zijn, zoals zelfs gratis uitjes, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen