dinsdag 14 augustus 2012

Overgestapt!

Eindelijk hebben wij de stap gezet, we zijn overgestapt van energieleverancier... :-)

Het was toch iets meer moeite dan ik dacht, want het vergelijken, narekenen etc. Duurde toch even... Ik wist zelfs onze huidige tarieven niet precies *schaam* gelukkig kon dit zo doorgemaild worden door onze inmiddels oude leverancier, waar we trouwens ineens een mooi aanbod kregen voor korting (het is kennelijk erg duidelijk dat als iemand zijn tarieven opvraagt, hij of zij aan het vergelijken is bij de concurrent) nou vond ik de korting wel erg aardig, maar hadden ze dat niet eerder kunnen aanbieden?

In het mailtje werd heel vriendelijk gezegd, dat de leverancier graag iets extra's doet voor vaste klanten, nou daar heb ik in al die jaren dat wij klant zijn/waren eerlijk gezegd nog niets van gemerkt. Ik heb eerder heel vaak aan de telefoon gehangen omdat het niet goed ging en afspraken niet na werden gekomen (onder andere de reden waarom ik überhaupt over wilde stappen)

Nu is de overstap aangevraagd en is het afwachten. Ik vind het toch wel een beetje spannend! Gaat het allemaal goed?! Is de nieuwe leverancier wel vriendelijk?! En... (heel belangrijk) ontvangen we volgend jaar onze welverdiende welkomsbonus van de nieuwe leverancier?! Erg belangrijk om in de gaten te houden!

Zijn jullie weleens overgestapt? En wat zijn jullie bevindingen? Ging het soepel, makkelijk, goed, slecht..... Dit is de eerste keer dat wij de stap wagen, en na alle goede en slechte verhalen op internet ben ik toch heel benieuwd!

Het belangrijkste is dat onze nieuwe leverancier ons €15,- per maand scheelt, YES!

4 opmerkingen:

 1. Heb mijn blogje-voor-morgen net getikt want zie ook qua leveranciers door de bomen het bos niet meer. Hou jouw blogje dus even in de gaten voor tips die gaan komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik stap al jaren elk jaar over. en het gaat altijd goed (even afkloppen).
  ik krijg als welkomspremie altijd tussen de 200 en 250 euro.
  daar moet ik dan 1 jaar lid voor blijven, na dat jaar stap ik weer over. zo ben ik al 2x naar de nederlandse energiemaatschappij overgestapt en nu naar eon.
  dit is voor ons ruim 2 maanden energie.
  gr jenny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik stap al een aantal jaren over van de ene naar de andere energieleverancier.
  Doe dit vooral voor de bonus die je bij het overstappen kan krijgen.
  Deze kunnen behoorlijk oplopen. Bedragen tot 375,- zijn geen uitzondering.
  Ik heb tot nu toe alleen positieve ervaringen.
  Wel is het zaak om de vinger aan de pols te houden door:
  1) toegestuurde papieren goed te controleren.
  2) goed op overstapdata te letten.
  3) te kijken of de beloofde aanbiedingen en bonussen goed beschreven staan.
  4) vragen altijd via mail te stellen en vragen binnen 3 dagen te reageren.
  5) eventuele aanpassingen extra te laten bevestigen.
  6) je te realiseren dat ook al gaat het goed en gemakkelijk “niets gaat vanzelf”.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips! Ik ga het allemaal heel goed in de gaten houden. Als het allemaal goed gaat, stap ik volgend jaar weer over, het scheelt echt veel! Helemaal als je de welkomspremie meetelt.

   Verwijderen