maandag 27 augustus 2012

Kleding

Vroeger toen ik nog in hotel papa en mama woonde, nu ruim 5 jaar geleden studeerde ik, had ik een leuke bijbaan en gebruikte ik dat verdiende geld om te sparen (dat zat er toen ook al in!) maar voornamelijk om leuke kleding van te kopen.

Ik had een aantal vaste favoriete winkels en ik heb weleens seizoenen gehad dat ik in de winkel achter elkaar kon aanwijzen wat ik al had en ik eigenlijk niets meer zag wat ik nog wilde hebben. *schaam*

Mijn kleding ging ook standaard elke dag in de was, want dan was het "vies"

Hmm... Wat kan een mens een hoop bijleren ;-) inmiddels is dit heel anders! Ik koop nauwelijks nog kleding, als ik weer eens iets nodig heb kijk ik in de winkels of op internet en schaf pas iets aan als ik alle prijzen en de kwaliteit goed heb vergeleken. Vorig jaar heb ik tijdens mijn zwangerschap iets meer uitgegeven aangezien ik wat zwangerschapskleding nodig had. Die kleding ligt inmiddels weer achterin de kast.

Toch zit er een voordeel aan mijn vroegere koopgedrag. Ik heb nog steeds een kast vol en het slijt zo minimaal, omdat het minder gewassen wordt. Luchten en nog een dagje aan is hier meer regel dan uitzondering.

Ik heb eens in mijn overzicht gekeken en heb sinds Augustus vorig jaar ongeveer €300,- aan kleding besteed voor vriend, mijzelf en onze kleine man. (voor kleine man struin ik trouwens marktplaats af!)

Mooi bedrag vind ik! We kopen als we iets nodig hebben. En we zien er altijd goed uit (al zeg ik het zelf) kleding met gaatjes, vlekken wordt weggegooid, kleding die ik niet meer leuk vind, verkoop ik weer door.

Ik heb ook wat kleding die ik minder leuk vind, maar nog prima is. Aangezien ik toch thuis werk, draag ik dit als ik toch nergens heen moet. Een wandelingetje met kleine man door de buurt of de supermarkt kan nog best.

Hoeveel besteden jullie aan kleding?!

2 opmerkingen:

 1. In het verleden veel te veel. Ik weet eerlijk gezegd niet precies hoeveel, maar toen ik begon met consuminderen had ik het teruggebracht naar 200 p/m (I know een lachertje en hoezo consuminderen?). Als ik nu terugreken heb ik vanaf maart 137,50 euro aan kleding uitgegeven en zie ik er nog steeds netjes uit (vind ik). Hier zit ook een paar schoenen voor alledag bij in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, €200,- per maand, ik ben benieuwd hoeveel het bedrag eerst was ;-)

   En nu vanaf Maart €137,50 petje af hoor!

   Verwijderen