dinsdag 28 augustus 2012

Luiers

Als je begint met besparen, wil je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk besparen, maar af en toe gaat de hogere prijs voor omdat het gemak bijvoorbeeld groter is.

Bij ons kun je dat terugzien in de luiers. Toen ik zwanger was heb ik eens gekeken naar wasbare luiers, vooral voor meerdere kinderen scheelt het een hele hoop geld! Ik twijfelde en twijfelde... Want tja.. Er moest een inlegvel in (die moest je dan toch elke keer aanschaffen), de aanschafprijs in 1 keer was best hoog en al die extra was zag ik eerlijk gezegd ook niet heel erg zitten.

Uiteindelijk heb ik dus voor het gemak gekozen. Door goed op de aanbiedingen te letten, vind ik het allemaal nog wel meevallen. Ik heb toevallig net 6 hele grote pakken luiers gekocht (deze week in de aanbieding bij de Kruidvat) en door de aanbieding bijna €22,- bespaard. Wij gebruiken ook luiers van onze supermarkt, toen deze in het voorjaar in de aanbieding waren heb ik ook flink ingeslagen.

Ik kan dus weer even vooruit! Heel fijn!

Heb jij weleens niet bespaard omdat het teveel moeite was, of omdat je het toch niet zag zitten?!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb tijdens de zwangerschap van onze eerste (5 jaar geleden) gekozen voor katoenen luiers. Aangezien er heel veel eczeem, astma en allergie in onze familie zit. Nu onze derde is geboren gebruik ik nog steeds katoenen luiers. De oudste is zindelijk (voor z'n tweede). De tweede nog niet en hij draagt papieren luiers omdat de katoenen inmiddels doorlekken. (hij is 2,5 jaar) maar de jongste van 4 maanden gebruik ik ze alleen 's nachts niet, verder altijd. Voor onze tweede zoon ben ik van de week ook even bij kruidvat geweest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen dat ze bij jullie dus goed bevallen en toch lang meegaan!
   Misschien ben ik toch te snel van het idee afgestapt?!

   Ik ben in ieder geval blij dat ik niet veel meer was heb ;-)

   Verwijderen
 2. Een vriendin van me gebruikte voor alle 5 kinderen ook katoenen luiers met inlegvellen. Als er alleen maar geplast was, gooide ze de inlegvellen in de was; ze kon ze zeker 3x gebruiken.

  Ik wou ook met katoenen luiers beginnen bij de eerste, maar heb ruim een week in het ziekenhuis gelegen en was daarna nog steeds zo moe, dat ik het niet zag zitten (in onze studio!)

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, ik had precies hetzelfde; ook teveel gedoe en met een kindje heb je in het begin al zoveel was! :) nu gebruik ik ook die kruidvat luiers die nu in de aanbieding zijn en 's nachts krijgt de kleine man pampers aan! ik moet nog steeds wel deze week naar de kruidvat om wat in te slaan!

  BeantwoordenVerwijderen