vrijdag 24 augustus 2012

Extra kosten Augustus

Het salaris is weer binnen, dus dat is de tijd dat ik alle extra kosten bekijk van de afgelopen maand. Dat zijn kosten voor;

-uitjes
-cadeaus
-kleding

Deze maand zitten er ook nog andere dingen bij;
- prik voor rode hond, die ik moest halen ivm een zwangerschap in de toekomst, ik had te weinig antistoffen tijdens mijn eerste zwangerschap en ik wil geen risico lopen bij een eventuele volgende
- controle voor mijn lenzen
-wasmand
- zwembadje voor kleine man
- we hebben een keer patat gehaald (doen we ongeveer 1 keer per half jaar)

Je begrijpt het, het is een overzicht van allerlei kosten. In Juli was het ruim €700,- een bedrag waar ik best van schrok, maar waar ook een grote beurt voor de auto bijzat.

Deze maand is het gelukkig een stuk lager; €370,- ik vind het nog steeds een fors bedrag, maar een groot gedeelte was voor een groot cadeau voor mijn ouders. Zij waren afgelopen Mei 35 jaar getrouwd en zij hebben ons een week mee op vakantie genomen. Wij hadden toen al cadeaus gegeven, maar het moest even verrekend worden door de kinderen, vandaar dat dit deze maand betaald werd. Best een groot bedrag, maar mijn ouders hebben zeker een groot cadeau verdiend!

Volgende maand wordt deze post zeker een stuk hoger, aangezien wij op vakantie gaan. Dat komt van de spaarrekening (waar ook het vakantiegeld in Mei van vriend is op gestort.) dus eigenlijk gaan we gewoon van het vakantiegeld.

Toch blijft het voor ons een uitdaging om dit elke maand lager te krijgen, vanaf Oktober gaan we daar weer goed ons best voor doen!

Weten jullie exact je extra uitgaven per maand?!

3 opmerkingen:

 1. Die extra's, dat zijn nou juist de lastigste van allemaal. De rest heb ik allemaal in een overzicht, maar elke maand toch weer een extra hier of daar dus helemaal exact weet ik het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ik heb alle extra's in mijn overzicht, maar schrik maandelijks ervan. Pennetje hier, sokken daar, schoolspullen, schoenen, cadeau's. pfff noem maar op. Dat vind ik ook de moeilijkste post van de gehele maand. Hierdoor kom je gemakkelijk rood te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle kleine dingen tellen inderdaad op.
  Ik vind het heel moeilijk om deze post onder controle te houden, maar... Ik vind het ook een uitdaging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen