donderdag 30 augustus 2012

Het is gelukt!

Gisteren blogde ik over het mysterie van energiezuinig koken... In ieder geval het mysterie voor mijzelf... Want ik wilde graag weten hoe het zou werken als je het gas uit zou zetten als iets kookt.

Er kwamen gelukkig een aantal reacties op, heel fijn!

Vlinder kwam met de reactie dat je het gas uit kunt zetten en dan de kooktijd moet verdubbelen. Ze is nieuw in blogland, maar het was me toch een goede tip!

Vanavond hebben we pasta gegeten, ik moest wel iets eerder het water aanzetten, maar nadat het kookte ging het gas uit, en ongeveer 20 minuten later was de pasta perfect! Yes!!

Of het heel erg veel bespaard weet ik natuurlijk niet, het zal geen mega bedrag zijn, maar toch zou het fijn zijn als ik in de meterstanden het gas verbruik zie dalen.

Bedankt voor de tips allemaal!! En zoals jullie weten, vele kleintjes maken 1 grote! :-)

4 opmerkingen:

 1. Ik heb vanavond weer eens spaghetti klaar gemaakt in het serveerwonder van tupperware. Spaghetti erin kokend water erop en 15 minuten later was het gaar. En dat zonder gas, had het water gekookt in de waterkoker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het gelukt is. En net wat je zelf zegt, alle kleine beetjes helpen toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zet ook vaak het fornuis uit, en laat het dan 'nagaren'. Dat scheelt flink in de kosten. Ook niet te veel water gebruiken is belangrijk. Bovendien behoud je zo de vitamines.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk he op deze manier koken, en je hoeft niet eens op te letten. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen