maandag 23 juli 2012

Zorgpremie

Ik las vandaag het volgende bericht;
nieuwsbericht

Hier schrik ik toch best wel van! Steeds meer mensen die hun zorgpremie niet meer kunnen ophoesten.
Ik vraag mij af waar dit heengaat... sluiten mensen straks gewoon helemaal geen verzekering meer af, met alle gevolgen van dien?! Ik hoop het toch niet.

Toevallig moest ik vorige week naar de huisarts met onze kleine man. Iedereen zegt vaak dat je met een kleintje continu bij de huisarts zit, maar toevallig was dit de eerste keer. Er was een klein ongelukje gebeurd (die kleintjes zijn zo snel!) en ik wilde het voor de zekerheid toch even na laten kijken. Achteraf bleek het gelukkig allemaal mee te vallen.

Toch dacht ik vorige week toevallig over alle plannen die je overal hoort. Zoals onder andere het betalen van een bedrag als je "gebruik" maakt van de huisarts. Was ik dan nog zo gemakkelijk even langs gegaan?! Ja natuurlijk, het ging om ons rijkste bezit! Maar hoe zit dat met mensen die nu al moeite hebben om hun zorgpremie te betalen?!

Ik ben van mening dat iedereen moet zorgen voor een spaarpotje, hoe dan ook. Al spaar je elke week €2,- Het is in ieder geval iets! Maar... tegenwoordig gaat het heel anders. Mensen zijn veel luxe gewend en doen niet zomaar een stapje terug, terwijl dit soms wel echt nodig is.

Ik ben ook van mening dat de zorgverzekering hier enorm veel kost! In Italië bijvoorbeeld (een land waar het ook niet zo goed mee gaat) betaal je volgens mij met 2 personen ongeveer €30,- per maand (heb ik een keer gehoord) en dan rijst bij mij de vraag; waarom kan het daar wel en waarom kan het hier niet?!

Een grote oorzaak is denk ik de bonussen, want de politici roepen veel over de vergrijzing, maar zolang er nog belachelijk hoge bonussen worden uitgegeven, moet daar eerst maar eens iets aan gebeuren vind ik. Ik ben heel benieuwd waar dit eindigt!

Gelukkig kunnen wij elke maand onze vast lasten betalen, al merk ik wel dat veel dingen de laatste tijd duurder worden. Hebben jullie weleens moeite om de vaste lasten te betalen? En wat doe je dan??
5 opmerkingen:

 1. Het zorgstelsel wat we nu hebben is voor veel mensen niet te betalen. Ik raad je aan de documentaire "Sicko" van Michael Moore te gaan kijken, die kant gaan wij nl. ook op. http://www.youtube.com/watch?v=5JAQgXVz-j4&feature=related Zorg is een industrie geworden en de verzekeringsmaatschappijen willen winst maken, ze gaan over lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor de tip! ga ik zeker een keer kijken.

   Verwijderen
 2. http://socialisme.nu/blog/nieuws/20883/marktwerking-zet-mes-in-onze-zorg/ Dankzij Minister Hoogervorst in 2006 zijn we van de ziekenfonds en particuliere verzekering naar een systeem gegaan van allemaal particuliere verzekering (verplicht). Zou goed voor de marktwerking zijn. Hoogervorst zei er ook bij dat we niet meer zouden gaan betalen. In 2002 betaalde ik voor zorg 25 euro per maand, nu 125 euro voor minder zorg en keus. De verzekeringen gaan straks (en nu al) bepalen wat voor behandelingen en medicijnen er vergoed gaan worden. Het is een systeem dat winst boven mensen laat gaan. Dit is al heel lang aan de gang, word wakker mensen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met je eens dat het allemaal duurder is geworden. Maar eerlijk gezegd denk ik dat de mensen wel wakker zijn! We kunnen er als "volkje" alleen weinig aan doen. Helaas bepaald Den Haag af en toe de meest vreemde dingen...

   Verwijderen
 3. In België betaal ik 35 euro per 3 maanden, en een eenmalige jaarbijdrage van 46 euro. Maar de rest van de premie komt echt wel van mijn brutosalaris. Je zit hier al heel snel op 42% inkomstenbelasting.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen