zaterdag 28 juli 2012

Verjaardagen, bezoekjes en alles wat daarbij hoort...

Vandaag hadden wij 2 verjaardagen, hartstikke gezellig en leuk, maar op de uitnodiging stond het welbekende envelopje....

Persoonlijk vind ik het niet zo leuk om geld cadeau te geven, omdat je mensen dan eigenlijk verplicht tot een duurder cadeau (omdat je vaak niet onder wilt doen voor anderen) Het was een feestje van wat verdere familie die wij alleen zien bij aparte gelegenheden en verjaardagen met een rond of bijzonder getal, niet echt familie die heel dichtbij ons staat, dus wat geef je dan?!

Andere familie gaf wel een cadeau, maar ik vind ook dat als iemand om geld vraagt, je dan de wensen van de jarige moet volgen. Het werd dus voor beiden een envelop met een mooi bedragje. Niks geks, maar gewoon leuk. Ik kijk altijd wat wij van diegene dan een beetje terugkrijgen en bepaal dan de hoogte van het bedrag. Het gaat wat mij betreft ook meer om het geven dan om het bedrag, ik hoop dat de jarigen er ook zo over denken ;-)

Zelf vind ik het overigens ook niet leuk om geld te krijgen. Ik probeer gedurende het jaar te bekijken wat ik graag zou willen hebben en hou dan een heus verlanglijstje bij. Dan heb ik altijd iets leuks te vragen en kan iedereen zelf bepalen wat zij aan een cadeau uitgeven.

Verder vierde er nog een familielid haar verjaardag, wij konden daar niet heen vanwege het andere feestje, maar er werd toch een cadeau verwacht. Aangezien het verlanglijstje in onze handen werd geduwd... Geen probleem, wij hebben in de reclame make-up van haar lijstje gekocht.

Morgen gaan wij op visite voor een housewarming. Wij hebben dit stel al een cadeau gegeven toen zij bij ons op kraamvisite waren, want ze waren toen net gaan samenwonen, maar... daar ga je alweer. We willen morgen natuurlijk niet met lege handen aankomen, dat staat ook zo stom. En dus hebben we gekozen voor een mooie plant. Niet duur en toch een leuk cadeau.

Al met al lopen die verjaardagen, bezoekjes etc. aardig in de papieren. Al houd ik wel vaak rekening met dingen, zoals;
- Kan ik iets zelf maken wat de jarige misschien waardeert?
- Kan ik een cadeau met korting kopen? (vorig jaar wilde er bijv. iemand oorbellen, deze kon ik met flinke korting kopen bij de Groupon)
- Flink speuren bij verschillende winkels helpt vaak ook nog

En zo valt het allemaal best wel mee, al vind ik dit weekend wel erg duur. Waar letten jullie op bij cadeaus?? Geef of vraag je zelf weleens geld?5 opmerkingen:

 1. Ik vind het leuk als er familie/vrienden op feestjes komen en ik vind het totaal onbelangrijk of ze wel of niet iets meebrengen, hun komst is al voldoende! Het gaat om de gezelligheid! Geven ze iets dan vind ik het wel leuk als ze iets hebben gekocht/of gemaakt waarover ze hebben nagedacht, een kado waarvan ze denken dat ik het leuk vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij hebben kados geven afgeschaft, behalve voor kleine kinderen natuurlijk, maar de volwassenen hebben met alkaar afgesproken om niets meer te geven,want ten eerste is het een over en weer geven van spulletjes of geld en meestal zijn het dingen die je helemaal niet nodig hebt en word je huis steeds voller, een uitzondering maken wij voor zelfgemaakte eetbere hapjes en veldboeketten, stekjes van plantje e.d. of dingen die 2ehands gekocht zijn en je weet dat de jarige daar heel blij mee is.voor ons is het ook het belangrijkste dat we gezellig bij elkaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij ons gaat het ook zoals hier boven. Aanwezigheid is belangrijker dan de cadeau's.

   Verwijderen
 3. Ook hier zijn de cadeau's voor volwassenen afgeschaft behalve dan als er een rond getal gevierd wordt. Het gaat om de gezelligheid. Voor de kinderen wordt er uiteraard wel wat gekocht.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Attractivе sectіon оf content. I just stumbled upon your webѕіte аnd іn acсеssion cаρіtal to
  assert thаt Ӏ acquire аctually enjoуеd account your blοg
  posts. Any way I wіll be ѕubscribіng to
  уour augment аnԁ еven I achievement уou acceѕѕ сonsistently fast.


  Also visіt mу site: babydeken

  BeantwoordenVerwijderen