donderdag 26 juli 2012

Energie....

Vanmorgen heb ik weer eens de meterstanden opgenomen. Een tijd geleden heb ik dat elke week bijgehouden, maar op een gegeven moment had ik een goed overzicht en ben ik ermee opgehouden.

Inmiddels zijn we een huishouden van 3 personen en al gebruikt onze kleine man natuurlijk geen stroom, maar wij gebruiken natuurlijk wel meer voor hem! Denk bijvoorbeeld aan het badje, flesje opwarmen en niet te vergeten het wassen van alle kleertjes en lakentjes. (het is onvoorstelbaar hoeveel meer was zo'n kleintje met zich meebrengt)

Ik heb nu natuurlijk nog weinig overzicht, maar... begin Mei hebben wij een zogenoemde "slimme" meter gehad en vanaf toen hebben we bijna 500 kWh verbruikt. Dus als ik daarvan uitga, dan verbruiken wij 500 kWh per kwartaal. Als ik op internet zoek, verbruikt een gezin van 3 personen ruim 4000 kWh, als ik ons verbruik doorreken betekend dit dat wij 2000 kWh per jaar verbruiken op dit moment. Volgens mij best netjes toch?!

Ik blijf het in ieder geval weer even bijhouden. Wat is jullie verbruik? Dan kan ik een beetje kijken of wij het echt zo goed doen als dat ik denk! ;-)

4 opmerkingen:

 1. Ik denk niet dat je deze standen zomaar keer 4 kunt doen omdat je in de wintermaanden meer lampen aanhebt bijvoorbeeld en daardoor meer stroom verbruikt
  Maar in ieder geval goed bezig!

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, je hebt helemaal gelijk, daar had ik dus helemaal niet aan gedacht! Dom zeg...

   Doen we het dus iets minder goed als ik hoopte ;-)

   Verwijderen
 2. Vanaf begin mei hebben wij ongeveer 800 kwh gebruikt, terwijl ons jaarverbruik 4200 is. Groet, Greetje54

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil het bijhouden, maar heb de grootste moeite om de discipline op te brengen. Zeker nu het zo warm is.

  BeantwoordenVerwijderen