dinsdag 17 juli 2012

Mijn verjaardag en het supermarktavontuur

Mijn verjaardag was erg geslaagd! 25 jaar geworden en wat hebben we lekker gegeten! De foto van mijn vorige blogje was helaas niet van mijzelf, dus bij dit blogje toch een foto van het eindresultaat!

Mijn budget van €70,- was inderdaad niet ruim, maar ik heb het dus gered! Dit was inclusief drank!!
Ik moet wel bekennen dat er een zieke was en iemand die op het laatste moment toch niet kon komen, we waren dus met ongeveer 18 mensen. En hadden meer dan genoeg! Tips die ik in mijn achterhoofd heb gehouden;

- Let op de aanbiedingen bij de verschillende supermarkten. Ik heb bij 2 supermarkten ingekocht (die zitten hier beide vlakbij) en in de weken voorafgaand aan mijn verjaardag goede aanbiedingen al meegenomen. (zaten ook bij het budget)
- Veel zelf maken!!! Ik had een tapasbuffet gemaakt, een potje aioli kost ruim €2,- met een pot mayonaise en flink wat knoflook heb ik dit o.a. zelf gemaakt, veel goedkoper!!
- Toen iedereen binnenkwam had ik wat zoutjes op tafel staan. Dit waren de zoutjes die wij anders ook eten, dus geen A-merken.
- Sowieso kijk ik altijd bij B of C-merken. Het enige wat ik van een A-merk heb gekocht was het bier en de cola. (De rosé van het huismerk van mijn supermarkt was verrassend lekker! Een literfles voor weinig!
- Bij het buffet had ik ook veel verschillende broden (dit vult goed en met aioli, kruidenboter of tapenade, kaasjes of vleeswaren) heel erg lekker!
- Ik had dus allerlei kleine hapjes (alles zelf gemaakt) en 2 grote vleesgerechten. Gehaktballetjes in tomatensaus en pittige kip. De gehakt en kip was beiden ook in de aanbieding gekocht.
- Ik had niet specifiek een toetje, maar een mooie etagere vol met chocolaatjes, mini tompouces, brownies (zelf gemaakt), soesjes, chocolaatjes met karamel (zelf gemaakt) en ik had nog chocolade truffels die ik vergeten was, die liggen dus nog steeds in de koelkast.

Na zo'n buffet zit je toch vaak al erg vol. Dus dit toetje was ideaal. Servetjes erbij en iedereen kon pakken. Lekker kopje koffie of thee erbij.... genieten!

Ik had ruim voldoende en van veel dingen nog over. Dus het kan echt met mijn budget! (Bijdeze is het bewezen) ;-)

Het was een heerlijke dag, ik ben erg verwend met allerlei leuke cadeautjes.

Verder wil ik nu nog even kort terugkomen op mijn supermarktavontuur. Ik blogde al eerder over de slechte groenten en fruit bij "mijn" supermarkt. En heb een klacht gemaild naar het hoofdkantoor. De manager belde mij vriendelijk op en vertelde mij dat ik hem even aan moest spreken als ik weer boodschappen kwam doen. Hij vertelde heel eerlijk dat er wat nieuwe medewerkers waren en dat de groenten en fruit afdeling op dit moment helaas hun zwakke punt is.

Gisteren ben ik even langs geweest, de aardige man heeft duizendmaal zijn excuses aangeboden en bood mij een bos bloemen aan! Dat was niet nodig geweest, maar wat ontzettend aardig! Dus bijdeze; De DEEN supermarkt handelt de klachten persoonlijk en netjes af.3 opmerkingen:

 1. Het ziet er allemaal erg lekker uit.
  En inderdaad, met goed plannen kost een verjaardag ook geen gigantische bedragen.
  Hier nog wel elk jaar taart, maar ik maak ook steeds meer en meer zelf. Hopelijk dit jaar geen winkeltaart meer, maar zelfgemaakt.
  En B-merken, dat zijn vaak gewoon ook A-merken, maar dan zonder de dure naam. Het komt regelmatig zelfs uit de zelfde fabriek. En soms is het gewoon veel lekkerder, dan de dure merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  De tafel ziet er super lekker en gezellig uit en dat voor weinig geld.
  Ik ga ook (voor het eerst) een budget instellen als ik in het najaar jarig ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog gefeliciteerd. Wat heb je voor weinig lekkere dingen gemaakt, en veel!

  Bij ons heeft Deen altijd erg mooie groente en fruit en is het bij de C1000 gewoonweg prut!

  BeantwoordenVerwijderen