zaterdag 21 juli 2012

Iets teveel uitgegeven....

Het salaris komt bijna weer binnen en dat is voor mij het moment om eens te gaan kijken hoe we het de afgelopen maand hebben gedaan. Er waren veel extra uitgaven, denk aan;

- Grote beurt voor de auto + extra kosten voor bougies (die zijn van platina, dus kosten meer)
- Verjaardagsboodschappen
- Tandartsrekeningen die wij gedeeltelijk zelf moesten betalen
- Verjaardagcadeautjes van vriend en kleine man voor mij
- Etentjes
- Zakelijk abonnement (nu eindelijk kunnen opzeggen)
- Kapper

en nog een aantal kleine dingen, maakt dat we ruim €700,- extra uitgaven hadden! Slik.
Dat vind ik toch best wel veel. Ik ben wel heel trots dat we niets van de spaarrekening hebben moeten halen. Ik had zelf meer inkomsten en daardoor konden we dit prima opvangen.

Vriend heeft een standaard loondienst salaris en ik werk voor mijzelf, waardoor mijn inkomsten variëren. Ik moest na mijn zwangerschap opnieuw op zoek naar klanten, maar gelukkig worden het er weer steeds meer :-)

De komende maand hoop ik hetzelfde te verdienen dan in Juli, maar dat is natuurlijk altijd even afwachten! Ook hebben we veel feestjes, verjaardagen en noem het allemaal maar op. Het wordt dus waarschijnlijk toch een dure maand! Ik ga heel erg mijn best doen om deze extra uitgaven naar beneden te brengen. (Dat kan ook bijna niet anders, want veel dingen komen echt niet iedere maand terug)

En zo valt het mij op dat het geld er toch altijd harder uitvliegt dan dat er binnenkomt. De ene maand is het dus de grote beurt voor de auto en de volgende maand alle verjaardagen. Het blijft toch jammer dat wij nog steeds geen geldboom in de tuin hebben ;-)

Hebben jullie vaak veel extra uitgaven? Ik schrok behoorlijk wat een groot bedrag al die kleine bedragen bij elkaar zijn!
3 opmerkingen:

 1. Ja hier vliegt het ook weg.Zoon gaat naar de middelbare school en het schoolgeld is alleen al bijna EUR 400,00 en dan nog mappen, schriften een tas etc. Niet te filmen hoe duur. Daarnaast kreeg de auto een beurt en 4 nieuwe banden. Tenslotte gaat zoon volgende week naar een sportkamp. Omdat ze niet blijven slapen is het redelijk in prijs, maar goed altijd nog EUR 140 voor de hele week. En dan moeten we nog op vakantie hahaha.
  Groetjes Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze zoon gaat ook naar de middelbare school maar wij betalen maar 45,00 euro schoolgeld. Ik vind 400,00 euro erg veel geld! Dit is een vrijwillige bijdrage. De schoolboeken zijn gratis. Ik heb een eastpack (out of office) gekocht voor 60,00 euro. En we gaan samen nog kijken voor een agenda, schriften e.d. En nog twee paar gympen: voor binnen en buiten!

   Verwijderen
 2. Afgelopen week hadden wij vrij en dat was goed te merken aan onze uitgaven. Zo hebben we een nieuwe tv gekocht a 1000 euro... Zijn er luxere boodschappen gekocht, want je wilt toch ook lekker eten in de vakantie. Gaat meer ergens heen. etc etc. Al die kleine dingen zorgen er denk ik voor dat Juli bij ons in de boeken gaat als een dure maand.... Ik denk dat we in totaal toch iets van 1500 extra hebben uitgegeven... maar helaas niet meer hebben verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen