donderdag 7 juni 2012

Restjesdag...

Eens in de zoveel tijd eten wij restjes... eten weggooien doen we natuurlijk niet! Heel soms gooi ik iets weg, dat echt niet meer te eten is, maar anders kijk en ruik ik om te beoordelen of het nog te eten is.

Ik kook vaak voor 4 personen, maar wij eten samen. Ons zoontje eet nog niet mee. Hierdoor hebben we altijd over, en dat gaat netjes in de vriezer.

Af en toe vind ik dat de vriezer weleens leeggegeten mag worden, dat gebeurd dan ook. Hij is hierna altijd ook snel weer gevuld!

Vandaag is het weer zo'n dag dat wij de restjes opeten. Het klinkt misschien niet al te lekker, maar dat is het echt wel! Vanavond hebben wij de keuze uit;
Pasta met pesto
Kipsate
Pastaschotel met Chorizo

Heerlijke keuzes vind ik! Ik ga er dus zeker van genieten, want ik kies nooit, maar neem altijd van alles een klein beetje :)

Heb jij weleens restjesdag??


5 opmerkingen:

  1. ik kook 1 week voor de volgende week mee. zodat week 2 een afspiegeling van week 1 is alleen de volgorde is anders, dus een soort van restjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk niet, maar dat is omdat ik echt niet weet hoe ik ze moet combineren. Bovendien houden we eigenlijk zelden eten over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben geen restjesdag, maar ik maak restjes wel op.
    Het wordt opgemaakt bij een volgende warme maaltijd. Ik verwerk het in burgers (wij eten meestal plantaardig), maak er broodbeleg van, gaat in de soep, gaat in de vriezer voor een volgende maaltijd etc.

    Vanavond eten we opgebakken andijviestamppot (restje van gisteren), gekookte worteltjes, gebakken aubergine (aubergine in de aanbieding bij Lidl, ik bak het graag en we eten het als broodbeleg, in salades en bij warme maaltijd) en krokante tofu.
    Nu we met zijn tweetjes zijn kook ik graag voor twee dagen. Veel goedkoper heb ik gemerkt. En soms eten we dan drie dagen achter elkaar hetzelfde. Maakt ons niet uit.
    Deze week was dat met miehoen. De eerste dag met pindasaus en voor manlief met gebakken ei voor mij met gebakken tempeh, tweede dag met zelfgemaakt indisch zoetzuur sausje en pinda's, derde dag met pindasausje waarbij restje van saus van de vorige dag was gemengd en een rauwkostsalade.

    Groetjes, VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad ook slim!
      Je menu klinkt erg lekker zeg! :)

      Verwijderen
  4. We hebben ook weleens restjesdag. Manlief wordt daar dan helemaal blij van! Ik maak er meestal een nieuw gerecht van of wat losse gerechtjes op tafel.

    BeantwoordenVerwijderen