donderdag 24 september 2015

Speelgoed!

Zoals ik weleens verteld heb, komen we om in het speelgoed, onze kinderen hebben zoveel! Terwijl wij toch bewust leven. Hoe kan dat dan? Nou, ze krijgen heel veel. Op hun verjaardag, met sinterklaas, zomaar tussendoor, via via (tweedehands speelgoed) en ga zo maar door.

Omdat we zeker wisten dat we ooit een tweede kindje wilden, hebben we al het speelgoed van onze kleine man bewaard. Nu spelen de meisjes daarmee, maar ook nu krijgen we best wel veel voor hun, en al het speelgoed waar onze kleine man nu mee speelt ligt er natuurlijk ook, waardoor het gewoon heel veel is!

We weten inmiddels ook dat kinderen niet zoveel speelgoed nodig hebben. De kleine man speelt momenteel heel veel met een aantal autootjes, die waar man vroeger ook nog mee speelde ;) en de meisjes vinden vooral een pakje babydoekjes heel interessant, want dat knispert zo lekker... hoe makkelijk kan het zijn he?!

Naast het hele opruim project in huis, dat stukje voor stukje toch best goed gaat, zijn we nu ook begonnen om wat speelgoed uit te zoeken. We hoeven niet alles voor de meisjes te bewaren, want ze kunnen best met minder speelgoed doen, en zij zullen ook zeker nog veel krijgen. Dus om te voorkomen dat we hier in onze grote woonkamer alleen nog maar over speelgoed kunnen lopen, zijn we dus maar vast begonnen.

En hoewel ik het best frustrerend vind dat het eigenlijk zo langzaam gaat, gaat het wel, er gaan spullen weg, er worden dingen verkocht waardoor we weer een zakcentje verdienen en misschien duurt het wel een paar jaar voordat het hele huis is uitgezocht, uiteindelijk is het wel gedaan. En dan kunnen we vast weer overnieuw beginnen ;)

Hoeveel speelgoed heb jij voor je kinderen? Wat doe jij om dit "onder controle" te houden?

5 opmerkingen:

 1. Speelgoed afwisselen werkt hier altijd goed! Dan is het na een poosje weer nieuw:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geen kinderen, geen speelgoed, maar ik zou het denk ook afwisselen en ook gewoon zo min mogelijk proberen het huis in te krijgen. Hoewel dat vast makkelijker gezegd is dan gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. veeeeeeeeel te veel :( omdat ik ook nog gastouder ben en dus 0-4 jr opvang, kan ik t speelgoed waar mn eigen kids(nu 3 en bijna 6) te groot voor zijn, niet allemaal weg doen. ik wil wel net als jou nog alles uitzoeken. nu ik een huishoudelijke hulp heb, heb ik wat meer vrije tijd en wil ik meer gaan uitzoeken.. 2 grote bakken duplo moet ooit 1 grote bak worden bijv ;) (en oh wat vind ik dat moeilijk want dit hebben we nieuw gehad van oma en oh wat is dat leuk en en en... nee gewoon door de helft uiteindelijk :p) wat meer per soort bewaren en de hoeveelheid beperken en vooral ruimen in alle losse dingetjes.. gaat ooit lukken maar eerst de rest van t huis zodat ik t speelgoed ook goed kan sorteren en een deel boven op kan beren op een hadnige manier ipv overal en nergens wat..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig lijkt me dat,jij moet eigenlijk alles bewaren ;)
   Ik heb nu in ieder geval besloten dat de duplo blijft, daar hebben we inmiddels ook 2 grote bakken van, maar dat blijft jaren mooi. Wij doen nu de andere soorten blokken (waar bijna nooit mee wordt gespeeld) weg, dat scheelt dan weer een hele hoop.

   Samen besparen

   Verwijderen
  2. de duplo is nu zoveel dat ze niet eens weten wat we allemaal hebben ;) vandaar de helft weg.. de vliegtuigjes (planes) spelen ze nooit mee bijv.. de trein wel heel veel! en vooral de poppetjes!! andere blokken zoals megablocks gaan weer naar mn zusje die een dochtertje heeft van nu bijna 3 maanden, die hebben we ooit van haar gekregen bij de 1e en vandeweek gevraagd of zij die wil hebben omdat er idd niet mee gespeeld wordt. langzamerhand zo wat uitzoeken idd. en alles bewaren is onzin, alle losse dingetjes etcmaar vooral eerst langzamerhand meer plek maken in huis om speelgoed beter op te bergen :) dan is er meer overzicht, komt vanzelf goed :)

   Verwijderen