dinsdag 29 september 2015

Het leven is niet te plannen....!

Soms loopt het leven anders dan je gepland hebt of had gehoopt. Dat is nou eenmaal zo, je kunt niet alles van tevoren weten en dat is misschien maar goed ook!

We hadden net iemand geregeld voor hulp in het huishouden en toen kregen we vervelend nieuws. Ik kreeg trouwens nog de vraag hoe ik mijn hulp had gevonden. Ze werkt al jaren bij mensen die ik ken, dus ik ken haar al best wel lang en kan haar ook helemaal vertrouwen, ideaal!

Maar even terug naar het begin. Lezers die mij al langer volgen weten dat man ruim 2 jaar terug is ontslagen. Hij werkte bij een bedrijf dat failliet ging en uiteindelijk een doorstart maakte. Hij besloot om een andere baan te zoeken, want de nieuwe werkwijze zag hij niet zitten.

Hoewel wij flink geschrokken waren, vond hij al binnen 2 weken een nieuwe baan. Zijn salaris ging wel een stuk omlaag, maar werk is werk. Het kwam dus gelukkig allemaal goed, al heeft de afwikkeling wel lang geduurd. Als je werkgever failliet gaat, betaald het UWV je salaris uit, maar het kan maanden duren voordat je alles hebt gehad waar je recht op hebt, dus hoewel het bij ons supersnel weer goed kwam, is het wel heel vervelend.

Zijn nieuwe baan beviel niet helemaal goed en hij besloot verder te solliciteren. Hierdoor vond hij weer snel een nieuwe baan en begon met goede moed. Hij is altijd met plezier naar zijn werk gegaan, maar het vakgebied was anders dan de baan die hij kwijt was geraakt, daar lag namelijk zijn passie. En dat is best lastig, maar goed, niet iedereen kan zijn passie volgen en nogmaals werk is werk, helemaal in de crisistijd die we hebben gehad (of nog in zitten)

Totdat hij bericht kreeg van een oud collega, bij zijn oude werkgever (die dus een doorstart hadden gemaakt) kwam een functie vrij waar hij geschikt voor was. De werkwijze is in die twee jaar tijd veranderd doordat de praktijk uitwees dat sommige dingen nou eenmaal anders moesten. Hij besloot zijn droom achterna te gaan en te solliciteren. Aangezien er nog veel mensen werkten die hij nog kende en die allemaal vertelden dat hij goed was in zijn werk, had hij de baan! Afgelopen zomer begon hij opnieuw bij zijn oude werkgever, en hij heeft het enorm naar zijn zin!

Totdat we vrijdagavond hoorden dat de werkgever, inmiddels een groot bedrijf waar veel mensen werken, uitstel van betaling heeft aangevraagd... hoe ironisch, hij werkt er net pas weer, en het is gewoon weer hetzelfde als 2 jaar geleden.

Hoewel we nu dus weer flink in de onzekerheid zitten, zijn we minder geschrokken dan vorige keer, toen kwam alles snel weer goed, dus we hopen dat het nu ook zo is. Het is nu afwachten en even flink balen! Zo zie je maar... het leven valt echt niet te plannen....

5 opmerkingen:

 1. Nou dat is toch ook wel wrang zeg! Ik leef helemaal met jullie mee! En ik kan me goed voorstellen dat je flink baalt. Hopelijk komt het toch goed met het bedrijf. Zeker als daar het werk is dat je man met passie doet.

  Ik vind jullie flink en moedig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat moet dat schrikken zijn! Ik hoop dat alles toch nog goed komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, wat jammer dat het ze niet is gelukt om alles op de rails te zetten en te houden. Spannende tijden maar jullie vinden vast gauw weer wat nieuws. Hopelijk ook iets waar zijn hart ligt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat vervelend zeg!
  Hopelijk komt het nog goed met het bedrijf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is echt jammer, wordt weer solliciteren dan. En het leven valt echt niet te plannen zie je wel. Positief blijven en alles heeft zijn reden moet je maar denken.

  BeantwoordenVerwijderen