zaterdag 29 augustus 2015

Er komen weer extra uitgaven aan!

Door onze vakantie zijn we weer enorm gemotiveerd om toch naar mogelijkheden te zoeken om te gaan verhuizen, we willen heel graag die kant op!

Als we alleen naar het financiële plaatje kijken, is het het meest aantrekkelijk om hier te blijven wonen, want dan is de hypotheek over ca. 25 jaar nagenoeg afgelost. Maar aangezien we enorm twijfelen of we onze kinderen hier willen laten opgroeien, weten we niet of geld nou zo'n goede motivatie is, alles in het leven draait al om geld ;)

We zijn nu het volgende scenario aan het "onderzoeken" We verkopen hier onze woning, waarschijnlijk kunnen we het verkopen voor het bedrag wat er nu nog aan hypotheek open staat, we maken dan dus geen winst, maar ook geen verlies. We huren in onze nieuwe woonplaats een woning voor de komende 20/25 jaar. Tegen die tijd gaan onze kinderen waarschijnlijk uit huis en beginnen aan hun eigen leven zonder ons. In de komende jaren sparen we zelf door. Als de kinderen naar school gaan ga ik weer meer werken en als we samen groeien in salaris, kunnen we een mooi bedrag bij elkaar sparen. We kopen dan uiteindelijk een kleine woning zonder of met een kleine hypotheek.

Op zich klinkt dit ook als een mooi scenario, want het is nog redelijk haalbaar ook ;) En huren, tja, waarom niet eigenlijk?! Als het doel uiteindelijk is; wonen zonder hypotheek kan dat dus ook op deze manier.

We weten natuurlijk helemaal niet wat de toekomst brengt, dus wie weet....

Anyway, waar ik eigenlijk over wilde vertellen, zal het nog wel even duren voordat we echt weg kunnen hier. Qua werk enzo, gaat er best wat tijd overheen. En dat betekend dat we hebben besloten om toch even flink wat onderhoud aan ons huis te doen!

* Volgende week, of die week daarna wordt onze woning eindelijk geschilderd. Top!
* We zijn bezig met de voortuin, die stond vol met bamboe en dat woekert overal heen... nu knappen we hem op voor een klein bedrag.
* Het is dan ook wel tijd voor de meisjes om een eigen kamer te krijgen. Kleine man gaat naar mijn werkkamer op zolder (want ik heb toch nooit meer tijd om daar te zitten werken) ;) En de meisjes gaan naar zijn kamer, dat is toch een kamer met nijntje decoratie, dus dat vinden ze vast leuk, of niet, maar dat kunnen ze toch nog niet vertellen ;)
Mijn kantoor is gewoon wit, maar we gaan er vast wel wat dino's, brandweerauto's of iets anders moois op de muren plakken, met een klein budget wordt het een mooie stoere jongenskamer.

En zo blijven we lekker bezig, waardoor ons huis hopelijk over een tijdje binnen een dag verkocht wordt, ik denk dat we Consuminderen met Plezier gaan proberen na te doen ;) Lijkt me heerlijk! :)

6 opmerkingen:

 1. wauw wat een slim idee. zo heb ik er nog nooit naar gekeken.. ;) sparen om later een kleinere woning te kopen met kleine of geen hypotheek... ik hou het zeker in mijn achterhoofd! we zijn nu nl op zoek naar een koopwoning, maar niets is naar mn zin omdat onze huidige huurwoning zo fijn is! het enige nadeel is dat het huur is.. maar gewoon verder sparen en dan minder hypotheek nodig hebben is ook zeker een optie: ) (al blijft het zonde van de huur elke maand.. maar ja rente is in die zin ook weggegooid geld elke maand.. net als de huur)
  een enorme eye opener voor me!! bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee hè? :) als de kinderen uit huis zijn heb je ook niet zoveel ruimte meer nodig....

   Ik hoor jou inderdaad vaak over jullie fijne huis, al willen jullie het liefste kopen volgens mij, maar wellicht is dit dus een idee!

   Verwijderen
 2. Waarschijnlijk zal het huren van een woning daar ook makkelijker zijn. In het westen kun je ook gaan huren maar dan wel in de vrije sector of je moet 100 jaar wachten. Bij vrije sector heb je een hoge huur en vaak is er een inkomens eis (mijn ouders gaan van af september vrije sector huren en moeten samen 60 x de maandhuur verdienen per jaar).
  nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je weet ook beter waar je aan toe bent met huurwoning, geen onderhoud en andere onverwachte kosten.
  Kan heel goed plan zijn als er huurwoningen in gekozen regio te huren zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in Drenthe moet je ook een paar jaar ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor een huurhuis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Denl dat het niet mee zal vallen om een huurhuis te bemachtigen. Vergeet niet dat de huren ook ieder jaar verhoogd worden.

  BeantwoordenVerwijderen