dinsdag 7 juli 2015

Veranderen van supermarkt

Eind vorig jaar veranderden we voor het eerst van supermarkt. Onze vaste supermarkt is erg fijn, maar de andere supermarkt had een leuke actie voor een gratis boodschappenpakket. De vaste lezers weten inmiddels dat we niet genoeg boodschappen deden en we het boodschappenpakket niet bij elkaar wisten te sparen, gelukkig kon ik wel iemand blij maken met de zegels...

Ik ben er zelf van overtuigd dat het qua besparingen niet uitmaakt bij welke supermarkt je de boodschappen doet, natuurlijk zijn er (kleine) prijsverschillen, maar het gaat er uiteindelijk om welke producten je koopt. Er is overal wel een c-merk en bij de meeste supermarkten heb je ook alle bekende a-merken, jij maakt zelf de keuze...

Ons voordeel hierin is dat er verschillende supermarkten zijn, we doen de boodschappen altijd met de auto omdat we sowieso maar eens per week boodschappen doen, dus we kunnen eventueel iets verder rijden (niet te ver, want dan is de besparing natuurlijk weg)

Vanaf deze week is er bij een andere supermarkt weer een leuke actie. Je kunt sparen voor een gratis tweede drie-gangen menu bij verschillende restaurants, en daarom ruilen we onze vertrouwde supermarkt weer in en gaan naar deze supermarkt. Aangezien we nu vaak maandelijks uit eten gaan, en we deze actie zo bij elkaar hebben gespaard, vind ik het wel de moeite waard!

Verander jij van supermarkt ivm een actie?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

6 opmerkingen:

 1. Ik doe veel boodschappen vlak bij mijn huis daar hebben ze lekker vlees ed en de andere boodschappen op zaterdag bij een supermarkt twee km verderop. Ik ga niet veranderen voor acties. Ik merk dat wanneer ik bv op FB vraag om bepaalde zegels ik vaak zonder moeite kaarten bij elkaar spaar. Of ik vraag zegels in het plaatselijke suffertje krijg ik direct genoeg beweging als ik ze huis aan huis ophaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet echt compleet veranderen, maar ik bezoek soms wel een keer een andere supermarkt als ze daar goede aanbiedingen hebben. Maar meestal ga ik daarna weer naar mijn gewone supermarkt terug.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het een leuke actie is, dan kom ik er wel vaker, maar dan zorg ik er wel voor dat ik niet meer of duurdere dingen koop. Verder vraag ik ook gewoon zegels in mijn omgeving. Die AH-actie is trouwens inderdaad wel leuk, daarvoor dacht ik ook dat ik daar maar een paar dingen moest halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan voor een actie niet naar een andere supermarkt. Op mijn moeders werk komt ze ook wel aan die zegels, lekker makkelijk :) We doen meestal in Antwerpen boodschappen voor een maand en dan de kleine dingetjes halen we gewoon in de buurt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. aangezien ik de boodschappen op de fiets doe , ga ik naar de dichtstbijzijnde supermarkt om de meeste boodschappen te doen en heel af en toe voor een paar speciale boodschappen naar eentje wat verder weg. de supermarkt bij mij in de buurt heeft regelmatig allerlei acties waarbij je zegels moet sparen, voor het gratis boodschappenpakket spaar ik wel mee, maar als ik zegels over heb of er zijn acties waar ik niets mee heb dan spaar ik voor andere mensen, soms een buurvrouw, soms een collega van mijn dochter en anders zetten we ze op de weggeefhoek van facebook ,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik verander niet snel van supermarkt, maar ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat er wel degelijk prijsverschillen zijn. Sinds de C1000 en de LIdl hier zijn gesloten is er alleen nog een AH en sindsdien ga ik elke maand over mijn budget heen, terwijl dat voorheen nooit gebeurde :(

  BeantwoordenVerwijderen