maandag 27 juli 2015

Tijdschriften


Nog niets eens zo lang geleden kocht ik regelmatig tijdschriften. Vooral toen ik buiten de deur werkte en met de trein ging, was de verleiding groot om op het station een tijdschrift te kopen als de trein weer eens vertraging had, of als ik mijn boek oid vergeten was. 

Inmiddels gebeurd het nog maar heel zelden dat ik een tijdschrift koop. Ik vind ze vaak nogal duur en je leest ze vaak in maximaal een half uurtje uit, zonde! 

Natuurlijk lees ik nog steeds wel tijdschriften, ik haal ze nu heel vaak uit de bieb. Het nieuwste nummer kun je niet meenemen, maar wel daar lezen. De oudere nummers kun je gewoon allemaal mee naar huis nemen, dus ik vind het ideaal! Vooral ook omdat de tijdschriften dan uiteindelijk niet op een stapel belanden die je na een tijdje weer moet uitzoeken, weggooien etc. 

De zeldzame keren dat ik zelf een tijdschrift koop, dan geef ik hem weer door als ik hem uit heb. Aan vriendinnen, mijn zus, moeder etc. Ik denk dat sommige tijdschriften hier in mijn omgeving wel door minimaal 3 mensen gelezen worden. 

Voor mijn verjaardag kreeg ik een bon voor een kort abonnement op een tijdschrift naar keuze, die heb ik inmiddels ingewisseld voor een kooktijdschrift, want die vind ik altijd super leuk om te lezen! Die tijdschriften zal ik ook gewoon weer doorgeven... dan kan iedereen er van meegenieten... 

Koop jij vaak tijdschriften? En geef jij ze dan ook weleens door?

11 opmerkingen:

 1. Ik heb lang elke maand een mooi woonblad gekocht. Die heb ik allemaal bewaard en af en toe kijk ik er nog steeds in. Van de jarenoude exemplaren heb ik de mooiste reportages uitgescheurd en bewaard.
  Op mijn werk krijg ik altijd een weekblad mee. Dat vind ik best leuk maar ik heb 'm idd in een half uurtje uit. Ik geef het blad altijd door en weet dat de ontvanger dat ook weer doet. Tegenwoordig koop ik alleen tijdschriften als we op vakantie naar 't buitenland gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kocht tot voor een jaar geleden elke week wel 2 of 3 tijdschriften, maar ben daar mee opgehouden, te duur, je leest vaak het zelfde..
  Nu alleen nog als we op vakantie gaan, dan begin ik met sparen een paar weken van te voren en dan lekker wat te lezen oa in vliegtuig of bij het zwembad ofzo..Ik heb ook een erader dus daar ook genoeg op te lezen dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tot een paar jaar geleden kocht ik elke week wel een of meer tijdschriften. Nu ik minder inkomsten heb koop ik ze nooi meer. Het gekke is dat ii er niks meer aan vind, aan de damesglossies. Soms krijg ik een opinie- of natuurtijdschrift, die vind ik nog altijd fijn om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel wat jaren geleden kocht ik regelmatig woonbladen, maar vond dat toch te duur worden en vanaf die tijd koop ik ze af en toe en alleen bij de kringloop of op rommelmarkten, laatst was ik aan het opruimen en vond een grote doos vol met van die tijdschriften, ik vroeg een beetje rond en een collega van mij wilde ze wel hebben , nadat ze ook door een schoonzus van haar en een buurvrouw gelezen waren bracht mijn collega ze naar haar moeder die in een verpleegtehuis zit en daar liggen ze nu in de gezamelijke huiskamer. ik vind het een fijn idee dat ze nog steeds gelezen worden en niet na 1 of 2 keer in het oud papier verdwijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee nooit meer. Ik vind er niets aan. Lees liever een boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik koop ze nooit. Bloglovin is voor mij een soort tijdschrift ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij lezen ze regelmatig! Maar dan wel uit de bieb, de nieuwste evt daar ter plekke of lekker mee naar huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop voor de vakantie vaak een pakket met tijdschriften. Zijn vaak wat oudere bladen maar voor een maand tijdschrift vind ik dat vaak niet zo erg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vorig jaar heb ik wel een tijdje gehad dat ik ze vrij regelmatig kocht, ook een beetje ter inspiratie. Maar wat je zegt: het is best een dure hobby en het neem ook allemaal weer ruimte in. Doorgeven doe ik wel, als ik er iemand voor weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij lezen sinds kort tijdschriften met Bliyoo (een soort Netflix of Spotify, maar dan voor tijdschriften en/of boeken) op de tablet. De eerste maand kon je gratis proberen, je mag drie tijdschriften tegelijk downloaden en lezen en als je er een uit hebt, kun je hem inwisselen voor een andere. In de vakantieperiode mag je zelfs acht tijdchriften tegelijk op je tablet gedownload hebben, genoeg voor een hele vakantie lekker tijdschriften lezen. Ik vind het leuk dat je zoveel keus hebt en je hebt geen stapel tijdschriften over na het lezen, die je weer moet uitzoeken, opruimen of doorgeven. C.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb voor mijn verjaardag een abonnement gekregen van mijn moeder.
  ik koop nooit tijdschriften.mijn kinferen zijn wel lid van de d.du.ck.
  de d.uckjes worden hier jaren bewaard en herbgelezen tot zt bijna stuk zijn. Dasrna gaan ze nog naar de overblijf.
  het damesblad geef ik weer door bij dengratis op te halen club van ons dorp.

  BeantwoordenVerwijderen