dinsdag 28 juli 2015

Hooimadam!

Yes! De hooimadam is binnen... :) :)

Man had hem besteld (en al betaald) maar kreeg toen niks meer te horen, dus we vonden het een beetje apart. We dachten heel even dat we ons geld wel kwijt waren, maar wat bleek... de eigenaar van de webshop was op vakantie en de hooimadam werd netjes opgestuurd en nu staat hij (zij?) in onze keuken;Je kunt er van alles in klaarmaken, natuurlijk is het ideaal voor stoofschotels en dingen die anders lang op het gas moeten staan, maar ook voor andere dingen is het heel erg handig! Ik heb er inmiddels al pasta in "gekookt" Als het water kookt, even doorkoken en zo erin, scheelt weer een kwartiertje het gas aan... ik ben benieuwd of onze energie en gasrekening nu nog meer daalt (als dat nog kan) ;) 

Nee, dit is geen gesponsord bericht, maar ik ben er heel erg blij mee!!

Heb jij een hooimadam? Wat maak jij erin? Kom maar op met de succesrecepten! :) 

11 opmerkingen:

 1. Ik heb er geen, maar vind het wel altijd een fascinerend idee. Ik ben benieuwd hoe hij jou op de lange termijn gaat bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoelang laat je de pasta of rijst er dan instaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De richtlijn is om de kooktijd met een derde te verlengen. Dat ging bij de pasta in ieder geval prima :)

   Samen besparen

   Verwijderen
 3. Fijn hoor zo'n madam. Zal dus wel een 'zij' zijn toch als het hooimadam heet? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb er één. Al jaren. Ik gebruik hem heel veel. Om pannen in warm te houden, om de kooktijd te verkorten van van alles en nog wat, maar vooral van dingen die een lange kooktijd hebben. Denk aan soep, bietjes, peulvruchten, vlees en nog veel meer. Ook maak ik er yoghurt in. Of ik gebruik hem om iets warms weg te brengen (pannenkoeken naar school bijvoorbeeld). Ook gaat hij weleens met iets warms mee als we uit gaan. Echt overal voor dus :-). Op de site van hooimadam staan ook veel goede recepten met de hooimadam. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is veel! Goede tip ook om iets erin warm mee te nemen, daar had ik nog niet aan gedacht! Ik denk dat ik er ook heel veel plezier van ga hebben :)

   Samen besparen

   Verwijderen
 5. Ik heb er geen, maar ik ken ze wel van andere blogs. Deze is erg leuk! Veel succes met koken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik heb er 2, een grote en een kleintje. Worden veel gebruikt hier. Manlief maakt er rijstepap in en ik gebruik ze o.a. om eten warm te houden voor laatkomers of om bruine bonen te laten wellen. Ze zijn echt ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had er zelf een gemaakt van oude slaapzak, maar kon niet goed aan het gebruik ervan wennen. Was de pasta al klaar en dan bedacht ik dat ik de HM daarvoor had kunnen gebruiken, of het was niet gaar op de gewenste al dente. Ook met andere dingen ging het zo. Naar de kringloop gebracht met briefje wat de bedoeling ervan was.

  BeantwoordenVerwijderen