zaterdag 18 juli 2015

Gas en stroomverbruik update!


Onze energieleverancier van dit jaar stuurt per kwartaal een update van het verbruik, erg fijn, want dan kun je gemakkelijk zien of je voorschot nog wel klopt. Als je dan ziet dat je eigenlijk veel moet bijbetalen, kun je het voorschot verhogen. Ik vind het in ieder geval erg handig om te zien. Momenteel hou ik ons verbruik zelf niet bij, dus dan is het helemaal fijn! 

Je kunt het verbruik zien, maar ook de kosten, en dat laatste vind ik zelf natuurlijk het belangrijkste om te zien. 

De eerste drie maanden van het jaar verbruikten we meer dan we betaalden, dat is natuurlijk logisch in de winter. Als we zo door zouden gaan, dan zouden we elke maand €30,- te weinig hebben betaald, en dan zouden we na een jaar €360,- bij moeten betalen. 

Maar... nu is het zomer, en in het voorjaar en de zomer verbruik je natuurlijk minder. We hebben nu per maand €45,- minder verbruikt dan we hebben betaald. Dus zo lopen we de winter lekker in en krijgen we misschien toch nog wat terug na het jaar. 

Ik blijf het leuk en bijzonder vinden dat we nu gewoon minder verbruiken dan toen we nog samen waren en allebei fulltime werkten. Nu ben ik meestal thuis, ik werk ook vanuit huis, en hebben we drie kleine kinderen, bizar toch eigenlijk?! 

Ik denk dat we de komende jaren een beetje op dit verbruik kunnen blijven, maar het wel weer zal stijgen als de kinderen ouder worden. Voor nu genieten we in ieder geval nog maar even van de enorm lage lasten voor gas en energie! :) 

Like Samen Besparen op facebook... *klik*

4 opmerkingen:

 1. Fijn zeg dat jullie nu minder verbruiken al ben je met meer personen!
  En ideaal zo'n driemaandelijkse update, dat zouden ze allemaal wel mogen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de zomermaanden spaar je voor de wintermaanden en zo trek je het weer recht.
  Onze leverancier stuurt nog geen kwartaal overzichten maar ik hou het zelf in de gaten en dat is maar goed ook omdat een paar weken terug opeens de dag meter niet meer oversloeg naar de nacht meter terwijl ik altijd in de nachten/weekenden wast, tjee wat baalde ik daarvan zeg.
  Het heeft zeker een dag of 10 geduurd voor het weer in ode was.
  Als je kinderen ouder worden pfftt nou berg je maar met het stroon/gas verbruik haha bij mij ging het met 25% naar beneden toen de oudste op zich zelf ging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijft het vreemd vinden mensen vinden het leuk om eigen geld weer terug te krijgen ik betaal liever paar tientjes bij met lager maandbedrag en vang zo beetje rente

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik nou ook altijd, ik betaal liever iets bij dan dat ik het hele jaar teveel betaal. Al is de rente momenteel ook niet echt interessant ;)

   Verwijderen