zondag 19 juli 2015

Belangrijke (persoonlijke) mededeling

Vandaag even een lastig bericht, nou ja, ik vind het wel lastig ;)

Ik blog nu al ruim 3 jaar en het afgelopen jaar heb ik dagelijks een bericht geplaatst. Het is volgens mij 1 keer voorgekomen dat er geen nieuw bericht verscheen, maar zelfs tijdens mijn pittige zwangerschap, de dag van de bevalling en de kraamweek stond er elke dag iets nieuws voor jullie klaar.

Inmiddels zijn de meisjes bijna 5 maanden en de laatste weken heb ik gemerkt dat ik het toch wel heel erg druk heb. Ik ben bezig met mijn werk, het huishouden, ons gezin (en daar zit natuurlijk de meeste tijd in) en hoewel ik vaak de vraag kreeg hoe ik het allemaal toch deed, ging het eigenlijk prima, maar nu, na bijna 5 maanden merk ik dat het soms toch iets teveel is. S'avonds of zelfs s'nachts bloggen is op sommige dagen toch niet echt handig.

Ik merkte ook dat ik het meer als een verplichting ging zien. Er moest elke dag een bericht komen... Of ik nou inspiratie had of niet...

En het is niet alleen elke dag een berichtje typen, want dat is het werk verder niet. Het is de inspiratie vinden, andere blogs bijhouden om inspiratie op te doen, heel veel lezen om inspiratie op te doen en reacties en mails beantwoorden gedurende de dag. Ik heb nu zoveel te doen en ik heb nog zoveel ideeën, maar soms moet je even geduld hebben en goed aan jezelf denken...
Daarom heb ik besloten om vooral te bloggen als ik dat zelf wil. Als ik inspiratie heb en er zin in heb, zonder verplichtingen of haastig typen omdat er "echt" nog iets nieuws online moet komen.

Misschien plaats ik vanaf nu om de dag een bericht, of maar drie per week, dat weet ik nog niet en laat ik helemaal van mijn gevoel afhangen.

Ik vind het geweldig om te zien hoeveel mensen er dagelijks meelezen, en als ik eerlijk ben, typ ik dit berichtje met een klein beetje pijn in mijn hart, maar ik hoop dat jullie allemaal gezellig mee blijven lezen over het besparen, mijn leven en meer! Ik ga niet weg, maar blog gewoon weer even voor mijn plezier wanneer het mij uitkomt, en wat heb ik daar veel zin in! Heerlijk! :) :) :)

20 opmerkingen:

 1. Goedzo, aan jezelf denken is heel belangrijk meis!
  Bloggen moet leuk zijn en leuk blijven.
  Ik lees uiteraard gewoon mee ook als je minder blogt.
  Succes met alles !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer voor ons, de lezers,zeer begrijpelijk voor jou! Je handen meer dan vol. We horen wel weer van je!succes. Ingrid (SE)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. T is jou blog en jouw leven. Het is nu ook gewoon druk in je leven. Lekker doen wat je zelf wilt. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee, gewoon doen wat voor jou goed voelt. Als het een soort verplichting wordt, geeft het alleen maar onrust in je hoofd. Je hebt je hoofd en handen wel even vol deze periode. Groetjes, C.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik blog ook op die manier: het is een hobby en ik wil niet dat mijn gezinsleven er onder lijdt. Soms post ik zelfs wéken niets! De trouwe lezers blijven je heus wel volgen. Ik zeker wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geniet van jouw berichten,leer er van,wordt er zelf wijzer van.
  Bedankt daar voor.
  Nu je wat berichten gaat minderen is ook wijsheid voor jou zelf.geniet van het leven en wij zijn bevoorrecht dat wij van jou mogen blijven genieten ook al is dat minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik blijf je lezen hoor ! reageer de laatste tijd niet veel meer (algemeen druk) maar begrijp je volkomen....blog ook niet meer zo regelmatig en met die twee kleintjes er bij zal je je handen meer dan vol hebben !
  Geniet van je kinderen en we wachten wel hoor ! liefs en een fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik sluit me aan bij de rest van de reageerders: Doe gewoon lekker waar jij je goed bij voelt.
  Tijd nemen voor jezelf en je kinderen is naar mijn idee veel belangrijker dan bloglezers die je niet kent 'tevreden houden' met elke dag een blogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er MOET niets, er mag heel veel. Hou dat maar voor ogen. Vooral wat bloggen betreft. Dan blijft het leuk om te doen en komt de inspiratie vanzelf. Of niet. Geniet van de zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees je berichten vind het gezellig, maar doe waar jij je goed bij voelt en waar je tijd voor hebt. Geen verplichtingen hoor.
  Goed weekend, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Natuurlijk blijf ik meelezen! ;) elke dag schrijven moet geen verplicht ding worden vind ik!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh gelukkig je blogt gewoon minder, ik dacht iets ergs...scheiding ofzo pfffoe je liet me echt schrikken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oww sorry! Dat was niet de bedoeling hoor ;)
   Bedankt voor alle lieve reacties! :)

   Verwijderen
 13. Wanneer iets een verplichting wordt is het ook niet leuk meer.
  Zelf ben ik al jaren en jaren actief in blogland, op een gegeven moment vond ik het echt niet leuk meer en dus gestopt.
  Na verloop van tijd ging ik het toch weer missen en sinds kort weer begonnen met bloggen.
  Wel op een iets andere manier, maar ben er weer ;-)

  Gewoon lekker bloggen wanneer jij daar zin in hebt en op je eigen ritme.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gewoon doen op de manier die voor jou goed voelt hoor! Succes ook met alle drukte!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik blijf je ook wel volgen hoor, vind je blogjes altijd leuk. Zelf blog sinds vorige maand voor mijn plezier naast mijn fulltime baan. Dagelijks Bloggen lijkt me bijna niet te doen, dus dat je dat zolang vol gehouden hebt !!!!
  Ik blog heel verschillend, maar probeer minimaal 1 keer per week wel een blog je te schrijven . Ben hier mijn weg nog in aan het zoeken en hoop dit op een gegeven moment op een vaste dag te doen.

  Geniet lekker van je meisjes, voor je het weet zijn ze groot. (Heel cliché, maar ozo waar)

  Wegschuld.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal gelijk hoor. Aan jezelf denken. Het is ook niet makkelijk met 3 kindjes in huis. Dat gaat natuurlijk voor. Maar ik blijf je met veel plezier volgen .

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Groot gelijk. Het moet geen verplichting worden. Daarnaast blijf ik je hoe dan ook nog steeds met veel plezier volgen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zoals iedereen hierboven; je hebt groot gelijk. Lekker wat meer tijd voor jezelf en gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt helemaal gelijk hoor! Zo doe ik het ook en dat bevalt prima!
  Trouwens.. ik heb vandaag 30 stuks zwerfvuil opgeruimd! Goed voor je tellertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen