maandag 29 juni 2015

Wel of niet op vakantie?!

Afgelopen week las ik een nieuwsbericht dat maar liefst 25% van de Nederlanders niet op vakantie kan. Nou vind ik het altijd wel grappig hoe dit soort nieuwsberichten gebracht worden... het lijkt soms wel een schande als je niet op vakantie kunt!

Natuurlijk is het wel heel vervelend als je niet kunt rondkomen en daardoor echt niet op vakantie kunt, want vaak blijft het toch een kwestie van keuzes maken.

Niet op vakantie gaan, kan nog best wel leuk zijn!
* Je hebt geen inpakstress
* Je vergeet niks mee te nemen
* Je slaapt heerlijk in je eigen bed
* Je hebt geen vakantiewas (lees: 3 dagen non-stop de was doen)
* Van het geld voor een vakantie, kun je heel wat leuke uitstapjes maken
* Maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar het bos, het strand etc.

Als je ervoor zorgt dat je rond kunt komen met minder inkomen, kun je wellicht minder gaan werken en heb je elke week een mini-vakantie! ;)

Wij gaan dit jaar wel op vakantie, we gaan met familie binnenkort een weekje weg, en we worden meegenomen, dus dat is wel heel erg luxe! Daarnaast willen we met ons gezin misschien nog een week weg in het najaar.

Wij kunnen nu nog in het laagseizoen op vakantie, en dat vind ik helemaal niet zo duur... van de prijzen in het hoogseizoen schrik ik soms nogal, dus ik hoop dat we dit kunnen blijven doen. En anders hoop ik mijn kinderen mee te geven dat het thuis ook heel erg leuk is!

Ga jij op vakantie? Of blijf je thuis?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

16 opmerkingen:

 1. wij blijven thuis en dat is een keuze, ivm met de andere keuze om dieren op te vangen die voor de vakantie gedumpt worden. nu dus 3 honden en 8 katten in huis. ( dat is heel veel werk en dan kan je niet op vakantie ) en maar hopen dat er snel een adoptie personeel voor ze komt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje wat goed van jullie! Vreselijk als mensen hun huisdieren dumpen voor de vakantie...

   Verwijderen
 2. ooit zal je in het hoogseizoen moeten.. als de oudste 4 wordt, zal hij naar schoon gaan neem ik aan ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom zei ik ook; ik hoop dat we dit kunnen blijven doen, waarmee ik bedoelde; ik hoop dat we op vakantie kunnen blijven gaan... Want idd straks moeten we in het hoogseizoen...

   Verwijderen
  2. Als hij een beetje gunstig jarig is kun je gewoon tot vlak na zijn 5e buiten de schoolvakantie. Leer RECHT is er vanaf 4, leerPLICHT is er vanaf de eerste schooldag van de maand volgend op de 5e verjaardag, dus is je kind op 1 september jarig hoeft het pas op de eerste schooldag van oktober voor het eerst naar school, in een gunstig geval is dat 3 oktober.

   Verwijderen
  3. dat is waar.. scheelt net een jaartje, alhoewel ik niet wou dat mn dochter school zou missen.. iig niet de laatste weken van t jaar waarin ze afsluiten en ook niet de eerste weken waarin de kinderen juist elkaar leren kennen of samen weer wennen... ;) maar bedoelde meer vanaf dat een kind leerplichtig is, moet je wel in het hoogseizoen ;) en idd, ik hoop dat jullie op vakantie kunnen blijven gaan !! :D

   Verwijderen
  4. Ja, dat klopt... met 5 jaar is hij pas leerplichtig, dus we kunnen nog even goedkoper op vakantie! En idd, dan in het hoogseizoen ;)

   Verwijderen
 3. Wij gaan van de week naar Kreta. We zijn gebonden aan het hoofdseizoen met twee schoolgaande kinderen. We gaan naar Kreta. Griekenland is al jaren onze favoriete bestemming. Dit jaar is het wel wat anders. Toen we boekten in december (doen we altijd) ging het wat beter en nu is het helemaal mis. De buurvrouw is gisteren teruggekomen van Kreta en toen was er nog niets anders maar ik hou niet van die onzekerheid en onrust. Tuurlijk nemen we geld mee (doe ik altijd maar dan wat minder) maar ik denk dat we volgend jaar eens een andere bestemming zoeken.
  Het is een luxe probleem ik weet het en in vergelijking met Tunesië valt het alles mee.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van het geld voor een vakantie, kun je heel wat leuke uitstapjes maken. ?? het lijkt mij niet vanzelfsprekend dat als je geen geld hebt voor vakantie je wel geld hebt voor uitstapjes, hoe goedkoop ze ook zijn, liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook weer waar, maar ik ga er dan vanuit dat je een paar €1000 bespaard, dus daar kun je dan weer leuke dingen mee doen! Als je echt niet op vakantie gaat omdat je het niet kunt betalen, zullen de uitstapjes ook een stuk minder zijn!

   Verwijderen
 5. vanaf 5 zijn ze pas leerplichtig dus je hebt nog even. Dit is onze eerste vakantie in het hoogseizoen en ja het is een heel stuk duurder, maar an sich valt het nog mee als ik het vergelijk met andere vakanties. ik ben nu gemiddeld per persoon 1000 euro kwijt incl. zakgeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij gaan 4 weken naar de camping. Omdat we afhankelijk zijn van het hoogseizoen, betalen we er ook naar, 1200 euro.
  Maar daar hebben we dan ook voor gespaard. Ik kijk er altijd wel naar uit.
  We krijgen er een gratis ov abonnement bij voor die maand dus dat scheelt wel. Daar maken we dan ook wel gebruik van.
  Last van inpak stress heb ik niet, binnen 2 uur is de hele caravan gevuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog niet geboekt, maar het is wel het plan. We zijn nog even aan het kijken naar een mooie deal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Omdat onze hond dit jaar niet naar mijn broer kan tijdens onze vakantie, hebben wij een weekje Midden Frankrijk geboekt. Hij kan gewoon mee. Verder blijven we thuis en achteraf ook maar goed. Er komt een heel erg duur jaar aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn gebonden aan bouwvak. Helaas. En aan de Kerstvakantie. In de kerstvakantie gaan we altijd skiën en nu gaan we in het hoogseizoen (helaas!) een week op vakantie. Heerlijk.
  Vorig jaar met mijn ouders een week naar Madrid geweest en een week naar Frankrijk, erg luxe dus, maar dit jaar lekker met zijn tweeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij gaan niet op vakantie, niet omdat wij het niet kunnen betalen, maar omdat ik er niks aan vind om weg te gaan nu de kinderen nog klein zijn en ik ze continue in de gaten moet houden. En ik het ook nog eens vreselijk duur vind en ik geen zin heb in o.a. die opmerkingen die jij ook al maakt m.b.t. tot de stress. Het is het mij niet waard. Omdat we het wel kunnen betalen hebben we wel een budget voor dagjes weg. We hebben een abonnement op een pretpark, dus daar geregeld heen. We vinden fietsen leuk en eens wat vaker uit eten. En gewoon als we thuis zijn heerlijk in onze eigen tuin vertoeven waar ik de kinderen veel vrijer kan laten. Hoewel het voor zoonlief wel vervelender is omdat zijn vriendjes wel op vakantie gaan, dus niemand om mee te spelen. Hij gaat ook nog eens liever naar school, dus het worden voor hem lange 6 weken. Aangezien wij er samen maar 2 vrij van hebben.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen