maandag 1 juni 2015

Mei en Juni financieel

De maand Mei is ook weer voorbij gevlogen! Financieel was het een goede maand. We hebben niet veel geld uitgegeven en we hebben veel kunnen sparen. Dit kwam natuurlijk door het vakantiegeld en de belastingteruggave die we al ontvingen.
Helaas ging het met de verkoopchallenge wat minder. Onze meisjes slapen s'nachts heel goed (yes!) maar daardoor doen ze overdag hazenslaapjes, en daarbij wisselen ze elkaar nog weleens af... dus echt tijd om op te ruimen en dingen uit te zoeken heb ik nu niet. Het zal vast over een paar dagen/weken (???) weer allemaal veranderen, dus we gaan er in mee... dan maar iets minder verkopen, die spullen blijven wel staan en kan ik uiteindelijk echt wel een keer kwijt.

De komst van een oppas/ wat extra handjes hulp merken we financieel nog niet zo erg. Dat komt natuurlijk ook doordat de rekening flink gevuld was deze maand, dus ik ben benieuwd hoe dat volgende maand gaat zijn.

Ik had verwacht dat de komende maand de belastingteruggave zou komen, maar die is er dus al.. daarom wordt Juni een gewone maand. We hebben wel wat leuke dingen gepland staan, we gaan er als gezin steeds meer op uit, dus dan zijn de kosten wat hoger. Ik verwacht dat we alles gewoon van ons weekbudget kunnen betalen, dus dat moet geen probleem zijn.

Daarnaast komt onze trouwdag eraan, dat is dus alweer bijna 1 jaar geleden!! En is het vaderdag in Juni. Daar doen we verder, naast lekker (uit) eten niet veel aan, in ieder geval, dat denk ik op dit moment. We wachten het af ;)

In Juni verwacht ik dus verder geen extra kosten. De oppas moet betaald worden en verder de normale uitgaven.... ik denk en hoop dat we gewoon ons standaard bedrag kunnen gaan sparen, daar ga ik in ieder geval weer mijn best voor doen!

Hoe was jullie maand Mei financieel gezien? En verwacht je extra kosten voor Juni?

Like Samen besparen op facebook! *klik*

2 opmerkingen:

  1. Wij hebben door de meivakantie extra kosten gehad. Dagje eruit en twee dagen Amsterdam. Een keer gaan uit eten. Dat tikt allemaal goed door. De overige kosten zijn eigenlijk zoals altijd. In de maanden dat er geen vakantie is, zijn deze vrij stabiel, dus juni verwacht ik geen tot weinig spannende dingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. redelijk normale maand.. meer uitgegeven dan vooraf bedacht, maar dat lijkt normaal voor ons.. zolang t geen problemen oplevert (minder sparen dan bedacht) is t absoluut geen ramp ;) er ging 1800 euro vakantiegeld naar de spaarrekening, dus mij hoor je niet klagen :) (details in mn blog :p)

    BeantwoordenVerwijderen