dinsdag 19 mei 2015

Wat doe je als je teveel hebt?!

Geld kun je eigenlijk nooit genoeg hebben, of wel? Ik zat er laatst eens aan te denken... Zelfs miljonairs moeten keuzes maken, waar en wanneer geef ik mijn geld uit? Eerst een boot of eerst een vliegtuig ;)

Maar stel nou, dat je huis is afbetaald... Je hebt voldoende buffer, meer dan genoeg geld voor je pensioen, wat doe je dan? Of je wint een grote geldprijs...

Je hoort vaak dat mensen leven naar hun inkomen. Gaat het inkomen omhoog, dan blijft er zelden echt meer over, omdat er gewoon meer uitgegeven wordt.

Bij ons is dit allemaal nog (lang) niet het geval, maar ik weet wel zeker dat we anders om zouden gaan met geld. Ik denk dat ik nog steeds goedkopere producten zal kopen, want die eten we nu ook en vinden we nu ook lekker... Maar ik denk dat we dan toch vaker uit eten gaan, vaker op vakantie gaan of vaker een hotelovernachting boeken.

Eigenlijk zouden we niet eens weten wat we met (bijvoorbeeld) een miljoen moeten doen. Een nieuw huis, een nieuwe auto? En verder is het dan wel klaar. We zijn tevreden en gelukkig met ons leven op dit moment, dus er hoeft niet veel veranderd te worden, en toch denk ik dat je leven heel erg veranderd als je teveel geld hebt!

Hoe denk jij daarover? Zou je nog steeds dingen in de reclame of met korting kopen? Wat zou jij doen als je een miljoen euro wint? Laat je fantasie maar gaan en reageer, ik ben benieuwd :)

Like samen besparen op Facebook! *klik*

27 opmerkingen:

 1. Nou, mijn man een auto kopen die hij graag wil, maar die kost 35.000 euro, dus dan ben ik er nog lang niet. haha. Nee, hier hetzelfde. Ik zou het niet weten. Geld vastzetten voor de kids en voor het pensioen. Ik vind het goed zo en ben heel erg tevreden. Ook met ons huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuk. Wij zouden ten eerste meteen onze schuld helemaal aflossen. Manlief zou minder gaan werken.
  En ik zou alle voeding biologisch gaan kopen. Maar ook dingen als afwasmiddel/wasmiddel e,d. zou ik dan in de natuurwinkel kopen.
  Ik zou een moestuin huren en iemand inhuren om die tuin dan op natuurlijke wijze bij te houden want zelf kunnen we dat helaas niet. meer. Daarnaast zouden we wat mensen helpen met boodschappen als ze het zelf nauwelijks kunnen betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het wel weten hoor! Ik zou denk ik gewoon zo blijven leven als we nu doen, maar ik zou wel een heleboel reizen gaan maken, de hele wereld zien. We willen heel graag een keer naar Amerika, bijvoorbeeld. Met een miljoen vallen alle praktische problemen waar we nu soms tegenaan lopen opeens weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw lijkt me heerlijk! Zo fijn als je niet altijd hoeft te denken: Kunnen we het kopen? Maar: willen we het kopen! Tja en dan weet ik wel heel veel dingen. Teveel om op te noemen. Eentje daarvan is een vakantiehuisje in het buitenland.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben 'last' van dit luxe-probleem. Alles wat ons hartje begeert en flink wat spaarcentjes op de bank. Toch lukt het ons niet om geld uit te geven aan onzin dingen. Het huis is bijna afbetaald, de auto is nog prima en de tv is niet groot maar goed genoeg. Dus groeit de spaarrekening gestaag terwijl we toch volop genieten van vakanties en leuke uitjes. Die goed gevulde spaarrekening is ook wel heel fijn omdat man-lief helaas geen vast contract meer heeft, dus er blijft wat onzekerheid voor de toekomst.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wij sparen.. hier is t inkomen elke maand zo extreem wisselend dat om dat op te unnen vangen we het hebben omgedraaid.. inkomen zsm naar een spaarrekening die als tussenrekening werkt.. 1e van de kalendermaand het maandbedrag terugstorten naar de betaalrekening. op die manier spaarden we het geld wat er meer binnenkwam om het op te vangen in maanden dat er minder binnenkomt.. echt super. hierdoor leven we dus niet naar wat er binnenkomt want ondertussen komt er meer binnen dan nodig is :D en dus hebben we nog ergens anders een spaarrekening geopend.. we houden 500 buffer aan op de tussenrekening en de rest gaat naar de moneyouspaarrekening voor grote aankopen, vakantie of wat dan ook en als hoofddoel een koopwoning.. nee niet de hele koopsom, maar bijbetalen/inrichting etc. we kunnen neit megaveel hypotheek krijgen, rond de 2 ton en daar koop je hier net niets voor en ik wil als gastouder wl ruimte om te spelen en slapen ;) en man werkt regelmatig vanuit huis dus voor hem moet er een bureau en computer ni kwijt en groot deel opslag van spuleln voor opvang.. dus het huis moet minimaal zo groot zijn als ons huidige huurhuis :p (al denk ik soms wel als ik nou stop met werken, hebben we een kamer minder nodig en maakt de afstand naar school niet uit en kunnen we dus goedkoper wonen :p maar geloof niet dat man dat goed vindt haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste dertiger,
   Ik weet natuurlijk niet wat uw woonplaats is, maar wij wonen in een goede buurt met veel scholen, ov, winkels, in de randstad in een goed onderhouden huis met 6 slaapkamers. we hebben afgelopen jaar een hypotheek genomen en het bevalt prima! dus zo kan het ook.. wie weet is er toch nog hoop:)

   Verwijderen
  2. hendrik ido ambacht.. ;) vinex wijk.. maar nieuwbouwhuizen zijn vrij klein (lees 3, hooguit 4 slaapkamers) kleiner dan waar we nu wonen en dan 230.000 von... en dan dus nog de vloer, gordijnen, muren, evt dakkapel voor extra ruimte enz.. erg duur dus :( de bestaande huizen zijn ook meestal 4 slaapkamers, en vaak kleiner dan ons huidige huis, of gelijkwaardig rond de 225/250.000 en zoveel hypotheek kunnen wij dus niet krijgen :(

   Verwijderen
 7. Ik zou eindelijk de zonnepanelen kopen die we al zo lang wensen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zitten jammer genoeg nog niet in dat gevallen ik denk trouwens dat dat er nooit van gaat komen ;-) met onze drie kids die allemaal nog moeten gaan studeren;
  Ik ken mensen met veel geld, en weet je die hebben stress over wat ze moeten doen met hun geld...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach ja, wat is genoeg of teveel? Ik ben wel de grootste kick al voorbij van het aflossen en vind dat eigenlijk jammer! Het moeten is er af en zo hou je ruimte in je hoofd over. Lekker, maar ik mis het ook weleens. Er zijn nog genoeg zaken waar geld voor nodig is. Kinderen, die best wat geholpen kunnen worden met studies en andere zaken. Meer biologisch voedsel kopen. Iets vaker toch nét iets lekkerder eten dan we gewend waren (uitkijken voor een teveel aan caloriën) Onze buffer is niet zo groot, maar dat is ook niet mijn doel. En af en toe een bijdrage aan boodschappen voor een ander deed ik ook al. We genieten vooral van de luxe die we ervaren. En dat is onze luxe; voor een ander zou het te weinig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is dit toch een heerlijk onderwerp om over te dagdromen. Ik denk eerlijk gezegd dat ik heel erg egoïstisch al mijn behoeften zou vervullen. Alle eten kopen wat ik lekker vind, een hele nieuwe garderobe, eindeloos veel vakanties. Een mooi huis met grote tuin. En dan natuurlijk een huishoudster en tuinman om alles netjes te houden. Ja, heel materialistisch, maar als ik een miljoen had dan was het heel snel op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het lijkt me heerlijk om bijvoorbeeld sporters te sponsoren en geld te geven aan kleine goede doelen, bijvoorbeeld ergens een weeshuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..voor dit soort dingen heb je niet veel geld nodig! ..Wieke Biesheuvel zorgt voor goede waterputten in het land waar ze nu wonen en werken! Je kunt geld naar haar overmaken en ze laat (via Facebook) precies weten waar het geld naar toe gaat. Sportclubs (zeker met G-teams) kunnen ook kleinen sponsoren goed gebruiken!

   Verwijderen
  2. Ik kan daar anders best mijn maandsalaris in kwijt raken :) Maar ik ben het mat mariima eens, dat lijkt mij een goede besteding. Zou dan bv een behoorlijk bedrag inzetten voor kiva. Maar ook nog een extra sponsorgezinnetje zoeken. Als ik er over nadenk kan ik alles wel voor mezelf gebruiken maar ik denk dat ik wel genoeg heb. dit in tegenstelling tot heel veel mede wereldbewoners.

   Nomoskar

   Verwijderen
 12. Verhuizen naar een huis met een tuin. Mijn nu nog jonge/kleine neefjes en nichtjes allemaal een flink bedrag geven voor hun studie/toekomst later. Een super de luxe vakantie houden. Meer huisdieren hebben dan ik nu heb met mijn twee konijnen en een kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik zou met het winnen/krijgen van een boel geld de hypotheek aflossen, vakantiehuisje in Nederland voor als wij daar zijn en verder laten verhuren,wat hulp (structuur) in huishouding en tuin. Reizen doen we al veel ivm werk (vaak combi met paar dagen privé). Zou toch die sauna aan het huis gebouwd worden......vrienden die financieele steun kunnen gebruiken, huisje voor een scheidende vriendin omdat ze anders misschien nog jaren met haar ex in hetzelfde huis moet wonen.....maar zomaar over de balk gooien? Nee! Tuurlijk is het heerlijk om eens zomaar iets te kopen zo der op de prijs te letten, maar voel jij je gelukkig in een jurk van honderden euro's? Wanneer draag je die eigenlijk? Als je al jaren tevreden bent met je eten, waarom dan nu hele andere duurdere dingen kopen? Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Voor mij heel simpel, een vrijstaand ( klein ) huisje waar ik dieren kan opvangen en dat is dan makkelijk te bekostigen. ( kost zo veel geld, nu kan ik er maar 4 /5 per jaar helpen ) daarnaast natuurlijk zorgen dat onze kinderen het later makkelijk hebben. ik zou nog net zo sober leven als nu, geen nieuwe auto etc... heb ik niet nodig. Wat ik nodig heb is een goede gezondheid en dat is niet te koop.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. 1 huis afbetalen.
  2 kleine auto voor mij erbij.
  3 een studie die ik altijd heb willen doen maar nooit heb gedaan want duur.
  4 een huisje buiten, vrijstaand, tuin, geen grote wegen, geen fabriek, geen buurman naast je schutting.
  5 verduurzamen van beide woningen.
  6 de hoekwoning verhuren aan familie met een laag inkomen( arbeidsongeschikt) voor een 400 euro, nu betalen ze 800/900 euro voor een huis half zo groot.
  7 reizen
  8 hypotheekgever worden voor zwager en schoonzus die allebei een goede baan hebben maar steeds tijdelijke contracten hebben. Twee keer een jaar bij het ene bedrijf, twee keer een jaar bij het andere bedrijf, en dan weer terug naar naar het eerste bedrijf. Geen vast contract, geen intentieverklaring, maar inmiddels gaat het dus al tien jaar zo.
  En wezouden onmiddellijk een icsipoging in Düsseldorf doen. De zevende. Ik ben 27 en heb 0% kans oo een spontane zwangerschap. De kans dat je ooit de loterij wint is groter.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij ons, als we ineens een miljoen zouden hebben ... zouden we eerst de schulden af (laten) betalen, en dan op zoek gaan naar een koophuis, waarbij ik inderdaad ook ruimte zou willen om als gastouder aan de slag te kunnen. En een eenvoudige auto (gewoon, een alto of swift of zo, groter hebben we niet nodig). En dan zouden we van de bewindvoering af zijn, en zou ik weer mijn financiën in eigen handen hebben. En me geen zorgen meer hoeven maken voor stel dat de wasmachine stuk gaat. En we zouden weer gewoon voor kinderen kunnen proberen, omdat we ze gewoon kunnen geven wat ze nodig hebben.

  Voor mij zou het dus een wereld van verschil maken, gewoon zonder extreme wensen of zo. We zouden zonder geldzorgen verder kunnen, weer verder kunnen met ons leven, heerlijk lijkt me dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik zou een mooi ,maar niet te groot huisje kopen dat volledig onafhankelijk is van nutsbedrijven, dus mijn eigen elektriciteit opwekken, geen waterleiding maar een eigen waterpomp ,alleen internet zal niet lukken,maar verder dus geen vaste lasten. een eigen moestuintje met voor als het zelf niet meer lukt een tuinman. lekker biologische groenten. en een flinke buffer met genoeg geld tot aan mijn laatste dag en verder tja verder heb ik geen wensen ,dus de rest gaat naar mijn dochter en wat zij er mee doet? tja dat mag ze zelf invullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een miljoen...
  Eerst zou ik een klein huis kopen wat helemaal naar onze zin is. Met ruimte genoeg voor een moestuin en beesten. Dan zou ik onze 5 kinderen wat geven om hun leven wat gemakkelijker te maken. To slot zou ik een deel aan een goed doel geven.
  Ik zou zeker niet gaan reizen en zo en ook niet elke dag uit eten gaan. Mijn levensstijl is niet alleen hericht op mijn portemonnee maar ook op het milieu dus daarin zou ik niet veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het lijkt mij heerlijk, een miljoen. En ik benijd mensen die in feite geen wensen hebben. Maar met ziekte en/of beperkingen kun je tegenwoordig bijna geen geld genoeg hebben. Ik zou zelf mijn zorg inkopen ipv een PGB. Een rolstoel helemaal naar wens en nog meer aanpassingen die nu niet vergoed worden. Ik zou ook dolgraag meer willen reizen. Een mooi aangepast huis kan er ook nog wel bij. Daarnaast zou ik ook graag anderen willen helpen, bv door vervoer voor mensen met handicap beschikbaar te stellen en hulphonden opleiden en daar een 'bedrijf' in, zou ik ook nog wel willen realiseren.
  Ik kom een eind met zo 5 miljoen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Stoppen met werken. Huis kopen in een warm land. Met bijhuis voor het personeel. Daar gaan wonen. De familie verwennen. Van daar uit gaan reizen. Etc etc. Wat ik al van plan ben eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mn baan opzeggen, direct de voedselbank bellen of ze vrijwilligers nodig zijn en gelijk een schenking doen. Vakantie boeken van een maand met mijn gezin, en dan ook erg luxe wat we normaal dus heel basic houden, een fijn huis kopen hier in nederland en 1 ergens op een grieks eiland. Voor mijn kinderen zoveel aan de kant zetten dat ze de eerste paar jaar geen geldzorgen hoeven te hebben. En tas van een bepaald merk kopen (kost zo rond de 300 euro....) en een kleine bmw kopen....En een x box voor mn zoon en een telefoon voor mn dochter.....En als er dan nog wat over is, lekker op de bank laten staan en gewoon verder leven met hoe we het al deden....want daar ben ik al zeer tevreden mee ;-)

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Als ik een miljoen zou winnen, zou ik het op een beleggersrekening zetten en gaan leven van het rendement. Omdat de kans dat ik een miljoen win, heel klein is, spaar ik ervoor.
  Gelukkig heb je geen miljoen nodig om van het rendement te kunnen leven. Afhankelijk van hoe lang ik erover doe, heb ik zo'n 4,5 tot 8 ton nodig. Dat is veel, maar de kans dat het lukt, is een stuk groter dan de kans dat ik de loterij win.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Eerst alle schulden afbetalen, vooral mijn studieschuld. Dat zou enorm veel rust geven, dat is niet in geld uit te drukken. Verder zou ik gaan verhuizen en leuke nieuwe meubels kopen bij Ikea. Een nieuwe computer, de mijne is ruim 7 jaar en sinds drie jaar heb ik al problemen met de computer. Mijn koelkast, fornuis en wasmachine heb ik al zo'n vijftien jaar, dus geen zorgen als die stuk gaan. Een nieuwe fiets. Ik heb al een aantal jaren geen auto meer gereden, dus dan zou ik opnieuw rijlessen nemen en een auto kopen. Ik hoef geen dure auto, maar bijvoorbeeld een Peugeot 207 vind ik een leuke auto. Verder wil ik graag gaan reizen en weer een studie gaan doen.

  Helaas blijft het bij dromen...

  Groetjes,

  Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen