maandag 18 mei 2015

Stoomkoker!

Op mijn verlanglijstje stond al een tijdje een stoomkoker. Het lijkt me ideaal om straks de hapjes van de meisjes in te maken, aangezien je het apparaat gewoon aan kunt zetten en niet de hele tijd bij een pan met kokend water hoeft te staan (terwijl er twee of zelfs drie kinderen aandacht vragen)

Maar ja, weeeeer een apparaat erbij in de keuken, en we weten allemaal wat er met de meeste apparaten gebeurd, en het kost ook weer wat, tja... Daarom bleef het dus een lange tijd op mijn lijstje staan.

Maar... Ik ben druk bezig om spullen het huis uit te krijgen, en daarom ben ik lid van die Facebook groep, waar ik altijd zo enthousiast over vertel. En daar kwam een mooie stoomkoker voorbij! Ik kon het natuurlijk niet laten en heb voor €15,- een mooie stoomkoker in de keuken staan. :)

Nu nog op zoek naar lekkere recepten enzo, want er zit helaas geen boekje oid bij.

Kook jij weleens met een stoomkoker of stoommandje oid? Wat zijn je lekkerste recepten? Ik ben benieuwd!

Hij lijkt 2 etages hoog, maar er zitten 3 etages bij! 
Like Samen Besparen op facebook! *klik*

5 opmerkingen:

 1. Wij hebben een stoom-unit voor in de magnetron. Heel erg makkelijk! :D Ik gebruik hem niet supervaak, maar bijvoorbeeld brocolli vinden we gestoomd lekkerder dan gekookt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als iets je zo vaak handig lijkt dan zal het ook wel echt wat wezen toch? Had ik met mijn keukenmachine. Gebruik hem meerdere keren op een dag, na ongeveer vijf jaar lang zo'n ding te hebben gewild, haha. Ben benieuwd naar je stoommachine, of ie goed bevalt. Is wel makkelijk en gezond he?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb er toevallig donderdag eentje gekocht. Zat helaas geen boekje bij met tijden of gerechten. Ga er vanavond in maken: zalm met wortels en aardappelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohhhh ik heb al wel 10 jaar een stoomkoker. Nog nooit gebruikt haha. Maar wie weet ga ik dat nu na het lezen van je bericht wel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook een stoomkoker. Ik ben niet erg culinair aangelegd, maar voor de gewone Hollandse recepten is hij ook heel erg geschikt. 's Morgens alvast aardappels schillen en wortels raspen en klaarleggen in de stoomkoker. 's avonds nog een visje erbij leggen en dan aanzetten. Je hoeft er niet naar om te kijken en na een half uurtje hoor je 'ping'! Ik vind het een heerlijke uitvinding voor een gezin met kinderen!
  Veel plezier ermee!
  Groetjes, Sara

  BeantwoordenVerwijderen