donderdag 21 mei 2015

Geld terug!

Dit jaar krijgen we geld terug van de belastingdienst en het bedrag werd gisteren al gestort! De brief heb ik nog niet gehad, maar die mogen ze wel houden hoor ;) het bedrag is natuurlijk een stuk belangrijker...

De banken hebben elk jaar rond deze tijd leuke acties om je vooral te overtuigen je spaargeld bij hun te stallen. Bij de ING kun je dit jaar een Rituals pakket ontvangen als je minimaal €500 spaart. Dit heb ik gelijk gedaan. Je moet je wel aanmelden voor de actie, maar als je dan gespaard hebt ontvang je het pakket binnen twee weken thuis.

In de voorwaarden staat niks over hoelang het bedrag moet blijven staan, dus als je het pakket binnen hebt, kun je het geld er weer afhalen en storten naar een spaarrekening met hogere rente (al scheelt het tegenwoordig nauwelijks iets natuurlijk!)

Wij hebben ook spaarrekeningen bij MoneYou, ook die van de kinderen staan daar. Als je daar minimaal €1000 spaart en dit laat staan tot 1 September dan ontvang je 0,3% extra rente. Het is niet veel, maar toch wel weer leuk. Dus het restje van de belastingdienst gaat daarheen.

Dan komt het vakantiegeld nog, en dat zetten we ook maar gelijk op de spaarrekening....

En over banken gesproken, vandaag hebben we het gesprek bij de bank! Ik ben gewoon een beetje zenuwachtig, want ik ben heel benieuwd! We gaan het zien....

Like Samen Besparen op Facebook!*klik*

4 opmerkingen:

  1. Ik heb er eigenlijk nog nooit bij stil gestaan dat banken op deze manier hun product verkopen. Komend weekend eens surfen naar de Belgische banken. Ik heb ook wel wat geld staan waarmee ik kan schuiven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat pakket is wel aantrekkelijk.... Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoop dat je succes had bij de bank. Ik ga de belastingcentjes storten bij Money you. 0,3 extra is toch leuk

    BeantwoordenVerwijderen