donderdag 30 april 2015

Gemaksproducten

Gemaksproducten zijn duur(der) dat weet iedereen en dat is ook logisch. Je betaald er eigenlijk voor dat de producent al dingen voor jou heeft gedaan. De groenten zijn gesneden, de aardappels zijn al gekruid etc. etc.

Ik kocht nooit gemaksproducten, want ik vond ze duur en zelf doen is net zo makkelijk. Na de geboorte van onze kleine man hadden we weinig tijd om te koken. De eerste maanden had hij flink last van krampjes en dat was altijd het ergst zo rond etenstijd. We liepen omstebeurt met hem rond en daardoor aten we niet echt gezond. We kookten veel snelle dingen die niet zozeer gezond waren en haalden veel eten buitenshuis.

Nu de meisjes geboren zijn hebben we ook weinig tijd om te koken. Ook zij hebben hun onrustige uurtje tijdens etenstijd. Ze hebben gelukkig iets minder last van krampjes. Ze zijn nu ruim 9 weken en pas de laatste paar dagen lijken ze krampjes te hebben. Hopelijk wordt het snel minder, maar dat zal natuurlijk vanzelf gaan.
Qua eten is het deze keer wel heel anders. We willen gewoon gezond eten, juist omdat we ook onze kleine man al hebben... En daarom koop ik nu wekelijks verschillende gemaksproducten. Omdat ik nu gewoonweg geen tijd heb om aardappels te schillen of massa's groenten te snijden. De producten die ik nu weleens gebruik zijn;

Voorgesneden groenten
Aardappeltjes uit de koeling, vaak al gekruid
Pizza bodem (heb ik deze week eens gekocht en was eigenlijk erg lekker!)
Pastasaus uit pot

Het is niet erg bespaarderig, want deze producten zijn zeker duurder dan de onbewerkte variant, maar ik weet dat ik over een tijdje weer meer tijd heb om aardappels te schillen, groenten te snijden en sauzen te maken. Ook al zijn gemaksproducten niet de meest gezonde dingen, ze zijn in ieder geval gezonder dan afhaalmaaltijden enzo, dus ik vind het prima voor nu!

Koop jij weleens gemaksproducten? En welke dan?

Like Samen Besparen op Facebook!
*klik*

7 opmerkingen:

 1. Af en toe koop ik soep in zak of zoiets om lekker snel klaar te zijn. In het recente verleden wilde ik alles zelf vers maken, niet altijd handig... Wilden we om 19.00 uur naar ons huisje in het bos in Drenthe rijden (2,5 uur rijden), moest ik eerst van mezelf verse courgettesoep of zo maken... Om het mezelf een stuk makkelijker te maken doe ik dat niet meer en halen we daardoor nu vaker patat. Lekker makkelijk en het maakt het leven een stuk eenvoudiger. Ik begrijp je keuze helemaal, de tijd van alles zelf vers maken komt echt wel weer een keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor nu een prima keuze. Het moet wel in balans zijn met je gezinsleven. Straks als de kindjes wat groter zijn, kun jij zelf weer alles maken.

  Hier precies hetzelfde, kindjes wat groter, dus meer tijd om zelf weer te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, ik koop dat ook wel eens!! Heb niet elke dag zin en tijd om alles vers te maken. Meestal wel, maar ik ga niet moeilijk doen als het even niet uitkomt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap goed dat je af en toe terugvalt op gemaksproducten!

  Overigens vroeg ik gewoon in te vriezen zelfgemaakte maaltijden aan kraamvisite. Sommigen vonden dat maar gek en wilden liever het zoveelste rompertje geven, maar er was veel begrip voor en zo had ik al snel mijn hele diepvries vol! Eén vriendin kwam zelfs met wel 15 maaltijden aan, daar kon ik dus wel een tijdje mee vooruit op lastigere dagen. Zeker omdat ik op sommige dagen gewoon wél tijd kon maken om te koken en dan mezelf meteen aanleerde om voor meerdere dagen te koken (en dat doe ik nog steeds...).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soep uit blik en roerbakgroenten. Ik woon alleen en heb géén zin om én kool én courgette én én over te houden. Nu de moestuin weer begint op te leveren gaat het wel iets beter, want nu kan ik bijvoorbeeld 3 kleine worteltjes en een kleine courgette en een minikool oogsten. Ik teel nl. bijzondere rassen waardoor ik wel over kleinere hoeveelheden beschik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe vaak het voorbereidend werk als de jongste slaapt.
  Bv al groentes snijden,aardappels schillen etc.
  Dan hoef ik het rond etenstijd alleen maar aan te zetten of in de oven te schuiven.
  Voor vanavond heb ik de kiphawai (zonder potje) al helemaal klaar staan.
  Vanavond alleen nog even op warmen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg herkenbaar en helemaal niet erg? Tipje? Je zou op een moment dat het jou uitkomt een grote pan met bijv. Maaltijdsoep, nasi, bami, macaroni, stamppot etc maken en dan in klei ere porties invriezen. Ideaal. Wat salade er bij en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen