donderdag 9 april 2015

Droger en onderhoud aan het huis...

We zijn de laatste tijd nogal druk. Goh! Iets met flesjes geven, knuffelen en luiers verschonen. En dat heeft tot gevolg dat we nog steeds niemand hebben laten komen kijken naar onze droger. Hij staat nog steeds gewoon "kapot" te zijn op zolder.

Hoewel het iets meer werk is om al die was op te hangen, valt het me eigenlijk heel erg mee hoe snel alles droog is... binnen 24 uur kan ik het alweer opvouwen en in de kasten opruimen. Ik hing al bijna alles was op, behalve de handdoeken... en ik mis stiekem nog wel die zachte handdoeken, maar op scrubcreme bespaar ik in ieder geval ;) Haha!
Aangezien het dus over het algemeen prima bevalt, hebben we nog geen plannen om hem te laten nakijken of te laten maken.

We hebben ook eens een overzicht gemaakt van de komende uitgaven qua onderhoud aan ons huis. We proberen elk jaar iets te doen, maar vorig jaar hadden we een bruiloft en dit jaar hebben we "opeens" drie kinderen. Toch zitten we vol plannen... want er moeten gewoon wat dingen gebeuren.

We hebben de rekeningen eens bekeken en uitgerekend hoeveel we dit jaar naar verwachting nog gaan sparen. Daarnaast hebben we ons lijstje gelegd met onderhoud klusjes;
* Schilderen buitenboel
* "nieuwe" grote jongens kamer voor onze kleine man
* Extra muurtje op zolder om zo een extra kamer te creëren.
* Nieuwe salontafel (valt bijna uit elkaar) en eventueel eettafel (omdat die uit dezelfde serie komt als de salontafel)
* Nieuwe gordijnen in de woonkamer (daar hebben de katten nogal vaak ingehangen)
* Nieuw bed (al een tijdje een wens)

Natuurlijk kan niet alles tegelijk en net als de miljonairs onder ons, moeten wij ook keuzes maken wat we met ons geld doen. Het plan is als volgt;
* Schilderen, moet dit jaar echt gedaan worden, het is al te lang geleden. We gaan de komende weken zoeken naar een goede en voordelige schilder.
* Onze kleine man zou naar zolder moeten verhuizen, maar we twijfelen of we dit nu al moeten doen, qua trappen op en af. Hij kan prima de trap op en af, maar ik twijfel of dat ook prima gaat als hij net wakker is.... we kijken dit dus nog even aan.
* Extra muurtje stellen we uit. De meisjes willen toch nog niet allebei een eigen kamer.
* Tafels; We houden onze ogen open. Wellicht tweedehands.
* Gordijnen stellen we ook uit, totdat de meisjes iets ouder zijn, dan kunnen deze nog even tegen een stootje!
* Bed; ook daarvoor houden we onze ogen open. We wachten op een mooie aanbieding.

Hoewel we dus best wel wat doorschuiven of nog niet direct aanschaffen, zullen we toch wat kosten hebben, die hebben we nu in ieder geval "gereserveerd"

Wat zijn jullie jaarplannen voor het onderhoud aan en in het huis?!

Like Samen Besparen op facebook! *klik*


4 opmerkingen:

 1. Niets. Helemaal geen plannen dit jaar. Wij hebben afgelopen drie jaar alles gedaan qua onderhoud, dus dit worden de stille jaren. Er was één ding dat gepland stond in 2015 en dat was een nieuw badkamermeubel. Dat is afgelopen maand gekocht en al geïnstalleerd. Wij zijn gelukkig eens klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier moet ook echt een gedeelte van de buitenboel geschilderd worden, doet zwager die schilder is, maar betalen we zwart ook nog 20 euro voor excl. verf. de badkamer zou moeten maar wil ik zelf liever nog een paar jaar uistellen.. liefst zou ik de woonkamer laten glasvliezen en sauzen, twijfel of ik dit ook door zwager laat doen of zag gister een bedrijf op internet voor 15,00 per m2 kant en klaar incl btw gesaus, gekit e.d. verder zijn wij aflossingen aan het doen en laten zoveel mogelijk geld staan. Succes met de keuzes maken.
  Gr Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn in oktober verhuisd, en er moet eigenlijk nog steeds veel gebeuren. We hebben pas gordijnen opgehangen aan de achterkant van het huis. De gang, trapgat en de keuken moeten behangen worden (is al in huis), de gang boven moet nog laminaat gelegd worden (is ook al in huis), er moet nog veel geverfd worden, en de achtertuin is een grote ravage die ook nog aangepakt moet worden. Genoeg te doen dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit jaar staat op de planning:

  Nieuwe bank - komt eind van deze maand;
  Kast voor in de woonkamer - komt met dezelfde levering mee;
  Buitenboel verven - doen we zelf en wachten op een goede aanbieding van verf.
  Uitbouw van hout moet worden aangepakt. Weten alleen nog niet hoe en wie
  Tuin - ophogen en schoonspuiten dat gaan we zelf doen.

  BeantwoordenVerwijderen