dinsdag 7 april 2015

Cadeaubonnen....

Nu we veel kraambezoek krijgen, krijgen we ook veel cadeaubonnen. Ik vind het zelf een fijn cadeau, omdat je zelf iets leuks uit kunt zoeken, maar het is soms ook lastig.

Hoewel wij van alles bijhouden en opschrijven, vergeten we vaak de cadeaubonnen die nog in de la liggen en aangezien we niet vaak bij de winkels komen, kom je er vaak achter, als je er een keer bent, dat die cadeaubon nog steeds thuis in de la ligt ;)

Voor de winkels is het een ideaal product. Zij hebben het geld al binnen en geven geen garantie dat een bon altijd geldig is. Gelukkig gebeurd dit steeds meer, maar er zijn nog steeds bonnen die maar een jaar geldig zijn. Die verlopen dus nogal snel, want heel veel mensen hebben wel ergens een paar cadeaubonnen liggen en heel veel cadeaubonnen worden gewoon vergeten of raken zelfs kwijt, dat is makkelijk verdiend!

Ik probeer cadeaubonnen dus zo snel mogelijk in te leveren, dan kan ik het niet meer vergeten en dan hebben we er al iets leuks voor uitgezocht. Een win-win situatie...

De laatste tijd hebben we dus veel cadeaubonnen gehad, we hebben momenteel nog bonnen liggen van deze winkels;

Apple store (van man, die heeft hij al bijna een jaar geleden gehad)
Douglas (die gebruiken we als we een nieuw luchtje willen)
Intertoys
Hema
Etos
Prenatal

Oeps.. dat zijn er best veel, als je bedenkt dat ik ze altijd snel probeer in te wisselen... maar de meesten hebben we de afgelopen weken gehad, dus dat valt dan wel weer mee.

Ik kwam er zelfs achter dat er cadeaubonnen op marktplaats worden verkocht, dan krijg je er natuurlijk minder voor, dus dat vind ik voor nu een beetje zonde.

Heb jij nog veel cadeaubonnen liggen? En vind je het een leuk cadeau om te krijgen?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

6 opmerkingen:

 1. Ik stop de cadeaubonnen opgevouwt altijd in mijn beurs. Kan ik ze niet vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop er vooral boodschappendingen van. Tandpasta,tandenborstels bij Etos, Koffie bij de Hema. Met de gewone cadeaubon kan je zelfs afrekenen bij de AH.
  Gisteren hoorde ik verhaal van iemand die had een bon van nationalekadobon.nl Die kon er niks mee, een website met vrij weinig nuttige of leuke producten. Tien boeken maar niet zijn smaak, speelgoed,maar als je wat wilde nét niet meer in assortiment. Daar word ik wel boos om. Wat heb je dan aan zo'n bon?
  Veel plezier met je bonnen, ze zullen wel van pas komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was heel erg blij met mijn H.ema cadeaubonnen bij de geboorte van onze jongste. Alweer 3 jaar geleden. Ik doe ze in een vakje van mijn tas die ik altijd mee heb als ik de stad in ga. En het voordeel is dat je ze niet gelijk hoeft op te maken.
  Wat ik er zeker niet voor haal zijn mijn reguliere boodschappen want dat vind ik zonde van zo'n bon. Ik heb wel een J.umbo bon gekregen met Sinterklaas, maar omdat je die niet in 1x hoeft uit te geven koop ik daar lekkere hapjes voor, voor op zaterdagavond. De kids en manlief zijn gek op heksenkaas maar vrij prijzig dus koop ik dat met de bon.
  Dus ik zou zeggen stop ze in je tas en dan kun je ze ook niet meer vergeten. Of 1 pasje in je beurs zodat je weet dat je ze bij je hebt en je ze ziet zitten bij het afrekenen.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de cadeau pasjes tegenwoordig er handig. Er kan dan eventueel een rest bedrag op blijven staan, welke je op een later moment weer kan besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kreeg voor de kerst een cadeaubon voor de Intra.uin. Maar die werd hier overgenomen door de grote bouwketen met rode letters in een gele achtergrond. Ik mocht de bon gewoon inleveren, maar hoelang deze nog geldig zou zijn wisten ze aan de kassa ook niet. Dus heb ik er maar aankopen voor in de moestuin van gedaan. Normaal gesproken gaat dat uit een ander potje, maar die bon moest zo snel mogelijk op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind ze héél handig. Vooral die van Hema, heeft fijne spullen.

  BeantwoordenVerwijderen